28.5.2016

Aikana

Tänään on viimeinen sellainen remonttipäivä, jonka aikana talossa ei vielä asuta. Meille selvisi oikeastaan vasta eilen, että mitä se käytännössä tarkoittaa ja mitä se meiltä vaatii. Alakerta ei ole valmis, mutta päivän päätteeksi sen pitäisi kodinhoitohuonetta ja toista vessaa lukuunottamatta olla...

Tässä kuvia kahdelta kuluneelta viikolta!
(Ystäväni on laboratorioanalyytikko. Oli pakko lähettää hänelle tästä kuvia ja kysyä, että eihän tämä hänenkään mielestään ole verta...)


Tälle meidän makuuhuoneemme yhteydessä olevalle vessalle ei pitänyt tehdä mitään. Tilasin sinne jo lampun ja seinähyllytkin, ja sitten siitä seuraavana päivänä kuitenkin intouduin piikkaamaan lattian irti. Laatoitus oli todella huonosti tehty ja pari laattaa irtosi spontaanisti, joten tulimme siihen tulokseen että lattia kannattaa uusia nyt heti.


Koirat ovat olleet valtavan reippaita. Remontin ensimmäiset neljä päivää ne olivat koirahotellissa, mutta sitten ne ovat olleet kotona, 8-10 tuntia yksin päivittäin. Se ei ole paljon – paitsi juuri näille koirille. Normaaliolosuhteissa ne eivät ole yksin kuin ehkä muutaman tunnin viikossa. Benir on protestoinut syömällä yhden nuken ja kaksi palikkaa, mikä on mielestäni aivan kohtuullinen kosto siitä, millaiseen tilanteeseen olemme koirat laittaneet. Ihan oikein meille!

Äsken Benir hyppäsi sänkyyn, kaivoi minut huolellisesti peittojen alta esiin ja meni sitten itse takaisin nukkumaan. Otan tämän etukäteiskostona tästä tulevasta päivästä. Koirat katsoivat eilen hyvin hämmentyneinä sitä, kun kannoimme suurimman osan muuttolaatikoista autoihin. Ne yrittivät livistää avoimesta ovesta ihan samanlailla kuin aina silloin, kun olemme lähdössä mökille. Luulevat varmaan, että nyt ollaan lähdössä todella pitkälle mökkimatkalle. 


Ja niinhän oikeastaan olemmekin!

23 kommenttia:

 1. Ihan alkaa jännittämään teidän puolesta täällä! (Meilläkin syötiin maanantaina palikka, jotain sympatiakostoa varmaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä jännittäviä, mutta myös ihania viikkoja tässä! Nyt täällä pystyy tekemään jo muutakin kuin siivoamaan!

   Poista
 2. No oliko se lätäkkö verta? (Minä veikkaan ketsuppia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekä minä että tämä ystäväni arveltiin, ettei se ole verta. Oli jotenkin liian pigmenttistä ollakseen verta. Mutta aivan liian juoksevaa (ollut joskus) ollakseen ketsuppiakaan! Yläkerran lattioita oli maalattu kyllä sekä ruskealla että tummanpunaisella, mutta tämä oli eri sävyinen läikkä... Jäi mysteeriksi!

   Poista
 3. Lattianhiominen on kuin kaivaisi jotain suurta tärkeetä naftaliinista! Ja tuo piikkaus, siihen voi purkaa kaikki aggressiot.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piikkaaminen on kyllä ihanaa! Väsyttää koko vartalon jokaisen lihaksen, mutta sillain ihanasti :D

   Poista
 4. 8-10 tuntia yksin ON paljon mille tahansa koiralle. Siitä vaan itsekin pidättelemään tuollaisia aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei 8 yksinolotuntia mielestäni koiralle paljon ole. Tavanomaisen työpäivän ajan suurin osa suomalaisistakin koirista on yksin, eikä se ole minusta ongelmallista jos koira voi hyvin.

   Poista
  2. Niin 8 tuntiahan on normaalin työpäivän pituus että onko siis niin että kaikkien työssäkäyvien koirat ovat kaltoinkohdeltuja?

   Poista
  3. Niinpä :) Eivät minun mielestäni ole. MEIDÄN koirille 8-10 tuntia on paljon nykyään, mutta en epäile yhtään etteivätkö ne totuttamalla tottuisi tavalliseen arkirytmiinkin. Nyt ei vaan ehditty totuttaa :D Onneksi on taas palattu normaalimpaan päiväjärjestykseen.

   Poista
 5. Odotan jo malttamattomana välipäivityksiä remontin etenemisestä! Ja miten perheen karvatassut ovat ottaneet uuden pihapiirin omakseen?
  -Ada

  VastaaPoista
 6. Käsittääkseni esim. Ruotsissa on laitonta jättää koira yksin sisälle yli 6 tunniksi. Että miten he sitten saavat elämänsä järjestettyyn toisin. Kumpi teistä muuten lenkittää koirat, tuollaisen sisälläolon vastapainoksi täytyy mennä tunteja koirien liikutukseen. Husky kuitenkin tarvitsee todella paljon liikuntaa ollakseen onnellinen. Olisi kiva lukea postaus koirien arjesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa on koirien päiväkoteja sitä varten. Hyvä systeemi sekin kyllä. On aina hienoa, jos koiran ei tarvitse olla yksin - mutta joskus tarvitsee.

   Millaisen sisälläolon vastapainoksi täytyy käyttää tunteja koirien liikuttamiseen? Siis senkö, että koirat olivat remontin ekan parin viikon ajan päivät yksin meidän edellisessä himassa? Se tilanne on siis ohi nyt, mikäli se ei näistä postauksista ole selvinnyt.

   Molemmat ulkoilemme koirien kanssa, yksin ja yhdessä. Huolestuttaako sinua tässä jokin? En kirjoita koirien arjesta, koska se ei ole aihe josta muakaan kiinnostaisi muista blogeista lukea (toinen vastaava aihe on lasten arki, siitäkään mua ei kiinnosta kirjoittaa eikä lukea). Sellaisia koirablogejakin on, mutta tämä ei ole sellainen. Vastaan kyllä kysymyksiin mielelläni, mutta ennen kuin niitä esittää, kannattaa ehkä miettiä hetki kysymyksen sävyä, tavoitetta ja perusteluita. Tuli tosta sun kommentista vähän sellainen fiilis, että yrittäisit vaivihkaa saada meitä kiinni jostain laajemmastakin koirien laiminlyönnistä. Mikäli se oli tahatonta, saat anteeksi.

   Poista
 7. Siperianhuskyhan tarvitsee tuntien liikunnan päivittäin, ei missään poikkeusolosuhteissa? Olettaen siis, että lenkkeilette koirienne kanssa. Vetäessään yli 10 km päivässä pääsee ajallisesti vähemmällä, mutta te ette taida sitä harrastaa. Vastauksen sävystä kyllä tulee fiilis siitä miksi tähän aiemminkin kysyttyyn ei haluta vastata. Miksi haluat salata koiriesi liikuntamäärän? En ole tavannut ennen ketään, joka pitäisi sitä salaisena informaationa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko tosissasi? Selvästi pahantahtoisen ihmisen kanssa en halua keskustella mistään, en täällä enkä kasvokkainkaan, onko se jollakin tavalla yllättävää? Jos joku tulee sulle internetissä sanomaan että vaikutat kuvissa lihavalta ja kysymään samalla että mitäköhän mahdat painaa ja miten liikkua, tekeekö mieli vastata vaikka normaalipainoinen olisitkin?

   Tähän samaan kysymykseen koirien liikuntamäärästä olen vastannut monta kertaa, koska hirveän moni perheellinen on kiinnostunut siitä, miten liikunnalliset koirat ja lapsiperhe-elämä yhdistetään. Monen kanssa on keskusteltu aiheesta sähköpostitsekin, ja mut (ja puoliso) on myös pysäytetty monta kertaa lenkillä saman aiheen takia. Ymmärrän tosi hyvin sen että se kiinnostaa, ja siksi vastaan kysymykseen oikeasti tosi mielelläni.

   Mutta sinun kanssasi en oikeastaan haluaisi puhua yhtään mistään. Vastaan kuitenkin kommenttiisi edes jotakin, jotta ehkä jatkossa miettisit niin internetissä kuin muutenkin sitä, miten asiasi ilmaiset ja miettisit ensin, miksi tunnet tarvetta sen ilmaisemiseen valitsemallasi tavalla.

   Jostain syystä vuodesta toiseen tänne blogiin eksyy saman kysymyksen kanssa aina välillä myös ihmisiä, jotka eivät oikeasti halua tietää elämästämme mitään lisää, vaan haluavat tietää, saavatko meidät nalkkiin jostakin. He kuvittelevat blogin olevan dokumentti meidän koko elämästä, eli koirien elävän paikoillaan. Se, sekä tarve saada bloggaaja kiinni jostakin vääryydestä, on anonyymikommentoinnin sellainen puoli jota en ole ymmärtänyt ikinä, ja johon olen onnekseni törmännyt tosi harvoin täällä.

   Ja ennen kaikkea - mikä saa sinut epäilemään, että emme pitäisi koiristamme huolta, ja mikä on syy sille että esität tämän huolesi et vilpittömään, vaan oikeasti aika törkeään ja loukkaavaan sävyyn?

   Jos aikoo oikeasti muodostaa ihmisestä ja hänen elintavoistaan käsityksen blogin perusteella, kannattaa sitten lukea se blogi, jossa puhutaan meidän erinäisistä lenkkeilyvälineistä (kuten potkupyörästä), siitä miten olemme logistisesti ottaneet huomioon pikkulasten ja koirien liikuttamisen ulkona, ja siitä, miksi ostimme omakotitalon. Koiramme saavat tarpeeksi liikuntaa, tarpeeksi seuraa, tarpeeksi lepoa, tarpeeksi ravintoa, ja ei, ei ole ollut ihan yksinkertaista järjestää elämää niin. Jos tämä vastaus ei sinulle riitä, minun on todella vaikea ymmärtää, mitä haluat.

   Poista
 8. Sivusta asiaa seurattuani ihmettelen, mitä toinen anonyymi ajaa takaa, ja mistä nämä peräänkuulutetut liikuntamäärät ja huoli koirien puutteellisesta huollosta ja huolenpidosta kumpuavat? Blogista en mielestäni löydä aihetta sellaiseen. Mikäli sinulla on omakohtaisia kokemuksia huskyista, hieno juttu. Mikäli huolesi on peräisin omakohtaisista huonoista kokemuksista, kurjempi juttu. Muista kuitenkin ettei kaikki koirat ole samanlaisia. Siperianhusky.fi -sivustolla mainitaan esim näin:

  "Paljonko liikuntaa siperianhusky tarvitsee?

  Aktiiviset siperianhuskyt tarvitsevat paljon liikuntaa, mutta kaikki koirat ovat yksilöitä. Se mikä riittää toiselle, voi olla toiselle aivan liian vähän. Varmaa ja kaikille ehdottomasti sopivia määriä ei siis voi määritellä. Varmaa kuitenkin on, etteivät pelkät lyhyet aamu- ja iltapissatukset riitä tyydyttämään siperianhuskyn liikunnantarvetta, sillä siperianhusky on alkuperältään rekikoira, joka juoksee päivässä jopa yli 100 km. Toimettomana koirat turhautuvat helposti ja tuhoa voi syntyä, erityisesti jos koira elää sisätiloissa.

  Kesällä rekikoirat ottavat rennosti mutta ilmojen viilennettyessä liikunnanhalu selvästi kasvaa. Vetoharjoitusten myötä kunto nousee ja matkoja sekä nopeutta on syytä lisätä."

  Olen seurannut tätä blogia jo vuosia, enkä voisi sen perusteella kyseenalaistaa näiden koirien kotioloja hetkeäkään. Vaikuttavat kaiken lisäksi onnellisilta ja hyvinvoivilta eläimiltä. Hyvää jatkoa sinulle, toivottavasti sait täältä tarvitsemasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on kyllä muuten pakko myös lisätä se ilmiselvyys, että mielestäni huskyja, kuten kaikkia koiria, voi kaltoinkohdella liikunnan sopivasta määrästä huolimatta.

   Ja sekin saattaa riippua koirasta, eri koirat kokevat eri asiat eri tavoin. Meillä asui ennen siperianhusky, jolle ei oisi kuuna kullan valkeana sopinut se, että päivässä lenkkeillään esim. 10km, mutta muuten ihmisten seuraa ei ole saatavilla ollenkaan. Hän tarvitsi ihmisen vastavuoroista, rentoa ja rauhallista seuraa, joka päivä. Joskus myös paljon omaa tilaa kylläkin, ihan fyysisestikin ei tykännyt olla ihmisten lähellä.

   Nyt meillä asuu yksi, joka on ennen kaikkea laumapaimen. On kyllä kova jätkä liikkumaankin eikä väsy IKINÄ (paitsi suorassa auringonpaisteessa tasaista tahtia pitkään juostessaan, sitä hänen kanssaan on vältettävä), mutta kaikista tärkeintä hänelle on se, että porukka on kasassa. Jos porukka on kasassa, hän sopeutuu mihin vaan. Toinen on utelias luonne, jolle ehdottomasti tärkeintä on leikki, vilkas leikki, ja mahdollisimman paljon sitä. Jos sitä tarvetta lähtee täyttämään liikunnalla, helppo juoksulenkki ei käy. Hänellä pitää olla samalla jotain muutakin tekemistä, hänen täytyy joutua reagoimaan asioihin samalla, työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Jollain oudolla tavalla pitää käskyttämisestäkin, ja selvästi etenkin siitä, kun reagoi käskyttämiseen juuri oikein. On sellaisen suorituksen jälkeen aina tohkeissaan itsestään.

   Vaikka niin noh, mitäpä minä näistä omista koiristani tiedän. Kerro vain, Anonyymi, mikä meille olisi parasta. Kuuntelen kyllä.

   Poista
  2. Ainiin ja!!! Kiitos, tempura <3

   Poista
 9. Anonyymit on kommentoineet tähänkin mielestäsi positiivisesti, mutta anonyymiys on mainittavaa ja korostettavaa vasta sitten kun kysymys on esitetty kriittiseen sävyyn. Ihan oikeita, asiallisia kysymyksiä jokaiselle koiranomistajalle. Vastauksen ei pitäisi riippua siitä kenelle vastataan, sillä tuskin koirien liikunnanmäärä muuttuu.

  Kukaan ei ole arvostellut koirien oloa ja onnellisuutta ne on sun omia tulkintoja. Kun kaikki on kunnossa, miksi niin voimakas puolustusreaktio. Julkisesti bloggaavan on kestettävä kritiikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti anonyymiyttä kritisoin vasta sitten, kun se tuntuu pahalta. Tämä kritiikki tuntui pahalta. Yritin edellä selittää että miksi tämä tuntemus mulle tuli. Mikäli mun tuntemukset tuntuvat vääränlaisilta, kannattaa varmasti lukea mieluummin sellaista blogia, jonka kirjoittajaa ymmärtää :)

   Poista
 10. No olihan tuossa anonyymiltä todella törkeää kommenttia. Ihan selvästi halusi vain pahoittaa siun mielen. Niin kuin myö paremmat lukijat(kyllä, paremmat) kuin sinä itse tiedät, niin teillä hoidetaan ihan satavarmasti koirat täydellisen hyvin :)

  Ja mitä tulee ulkoilutusväleihin, niin meillä on ilta- ja aamu-ulkoilun välissä 12 tuntiakin. Eikä sittenkään ole koiralla kiire pomppia sängystä eteiseen.

  Sitäpä piti sanomani, että soriiii, mä aloitin lukemaan sun blogia koirien takia. Ne on ihanan hassuja, ja tulen hyvälle tuulelle kun luen noista. Rempoista en niin välitä. Tää tuohon, kun sanoit ettei tämä ole koirablogi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin uskoa, ettei kukaan tolla tavalla pyrkisi pahoittamaan toisen mieltä, vaan lähinnä parantamaan omaa mieltään niin, ettei sitten samalla tule ottaneeksi huomioon sitä, miltä siitä toisesta osapuolesta tuntuu :) En siis tiedä pitääkö tämä paikkaansa, mutta näin yritän uskoa :D

   Joo meilläkin menee ihan helposti toi 12 tuntia ilta- (tai yö-) ja aamu-ulkoilun välissä, eikä koirilla ole ikinä aamuisin/aamupäivisin kiire ulos. Mutta iltapäivän pidemmän lenkin ajankohdasta sekä iltapissatusulkoilun ajankohdasta ne on tosi tarkkoja, Benir varsinkin.

   Mä haluaisinkin, että koirien takia tätä lukevat ihmiset lukisivat tätä siksi, että tulisivat meidän koirien jutuista hyvälle tuulelle! Että te muut näkisitte yhtä hyvin kuin me, että miten höpsöjä nämä meillä asuvat hännälliset on. Kiitos siis, että luet <3

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.