6.4.2016

Talo 1948

En oikein pidä sellaisista blogipostauksista, joissa luetellaan tiheästi kaikenlaista, mitä kirjoittajalle on tapahtunut lähiaikoina. Ja muistan kyllä, että olen kirjoittanut sellaisia itsekin. Mutta noh, juon aika usein kokistakin vaikka ei ehkä pitäisi.  Joskus vaan tekee mieli tehdä sellaista, minkä pohjimmiltaan tietää olevan pahasta!

Siispä, kuulkaa: seuraavaksi luvassa kaikki asiat jotka ovat meille noin viikon sisällä tapahtuneet. Laitan mukaan teeman mukaisia kuvia: viikon sisältä! Kuinka sopivaa!


Viikon sisällä olemme valinneet ja tilanneet n. 40 neliötä laattaa (viittä erilaista), 45 neliötä tammilankkua, kaksi suurta vaatekaappia, sohvan, astiakaapin ja keittiökoneet.

Olemme pyytäneet apuun yhden ammattihenkilön autotallia purkamaan ja toisen hiomaan 120 neliötä 70-vuotiasta lankkulattiaa. Olemme soittaneet putkimiehelle, jota joku kehui maan parhaaksi ja ahdistelleet naapuria, jota pidämme maailman parhaana sähkömiehenä. Olen soittanut uuden kotikunnan rakennusvalvojalle. Yhdellä meistä on ollut synttärit. Sama henkilö on myös lähtenyt seuramatkalle avaruuskeskukseen! Ja ihan jokainen meistä on ollut flunssassa (minä edelleen).


Olemme keskustelleet erittäin pitkään ja hartaasti aidoista ja kytänneet muiden aitoja lenkillä, internetistä ja laattaliikkeen pihassa. Priorisoimisestakin on puhuttu, paljon. Viikon aikana olen myös vieraillut kaksi kertaa vanhempieni luona lainaamassa heidän 15-vuotiasta pyykinpesukonettaan. Olen samassa yhteydessä käynyt isäni kanssa intensiivisen keskustelun ehkä kaikkien aikojen lempiaiheestamme: miksi asioita ei tehdä nykyään enää niin hyvin kuin tehtiin ennen?

Ja tuon viimeisen kautta vasta pääsen varsinaiseen aiheeseen: siihen taloon.


(Kuvassa saumamalleja ja laatta jonka valitsin uuden kylpyhuoneen lattiaan)

Kuten jotkut ovat ehkä kuulleetkin, suurin asumiseen liittyvä haaveeni on aina ollut se, että voisin joskus asua todella vanhassa talossa. Olin oikeastaan ajatellut ettei sitä koskaan tapahdu, koska meille parhaiten soveltuvalla alueella vanhat talot ovat lähinnä kalliita, liian pieniä rintamamiestaloja, joissa on meille vääränlainen pohjaratkaisu ja suora sähkölämmitys.

Mutta tämä talo on 190-neliöinen kaksikerroksinen entinen pienkerrostalo, jossa on paksut väliseinät ja leveä sisäportaikko. Talossa on maalämpö, viisi makuuhuonetta ja kaksi olohuonetta ja se on hyvässä kunnossa. Talossa ei tarvitsisi tehdä muuta kuin toinen kylpyhuone kokonaan, mutta remontoimme siitä kuitenkin myös kaikki pinnat, puramme autotallin ja pystytämme aidan koko tontin ympärille. Selkeytämme kokonaisuutta, teemme talosta meille kestävämmän ja toimivamman ja yritämme samalla saada esiin talon hengen, joka on ovelasti piiloutunut laminaattilattioiden, parkettien, kirjavien värien ja vuosikymmenten aikana ripotellen tehtyjen ratkaisujen alle.


Minulla ei ole talosta vielä yhtään kuvaa jonka voisin julkaista, koska talon myyvä perhe asuu siinä vielä toukokuuhun saakka, ja tuntuisi oudolta näyttää täällä kuvia joissa näkyy muiden ihmisten tavaroita ja elämää. Mutta jatkossa kaikki taloon liittyvä remonttiasia löytyy sivupalkista talo1948 -tagin alta! Muutamme taloon toukokuun lopulla, remontin ollessa vielä kesken. Kylpyhuonetta ei edes aloiteta ennen kuin olemme asettuneet taloksi, mutta kesän ja alkusyksyn (eli kesälomien ja isyysvapaan) aikana olisi tarkoitus saada ainakin suurin osa hommista tehtyä.

Nyt olemme saaneet suunnitelman tehtyä. Tuntuu siltä kuin olisi pitkään etsiskellyt kadonneita jonglöörauspallojaan, ja olisi nyt vihdoin saanut ne taas pyörimään ilmassa.


Onneksi on näitä kädestäpitäjiä. Ei tästäkään muuten mitään tulisi.

12 kommenttia:

 1. Voi ihanaa...onnea talonomistajille ja tsemppiä remppaan!! Ja nuo vauva, koirakuvat ovat niin ihania♥♥
  Sitten vielä pitää sanoa, että sen luettelonkin voi tehdä monella tapaa ja tämä sinun tapasi on ihan kiva..:)
  Odotan kuvia talosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin odotan että pääsen kuvaamaan taloa, ajattelin ottaa siitä ennen-kuvat heti kun saadaan avaimet ja jakaa silloin ainakin osan niistä täällä :)

   Poista
 2. Siis jalastapitäjiä. Mutta kuulostaa aivan ihanalta tämä the talo, meillä ei olisi ikuna varaa, nykyään kaikki on niin kallista (ei sais marista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meilläkin kesti kyllä monta vuotta ennen kuin löydettiin sellainen ratkaisu joka on mahdollisesti toteuttaa (sekä taloudellisesti että ylipäätään), ja säästetään pitkä penni siinä, että tehdään remontti melkein kokonaan itse. Onhan silläkin kyllä sitten hintansa... Esim. kesälomaa olisi kiva käyttää edes vähän ihan vaan siihen ettei tee mitään :D Toivon että sekin johonkin väliin onnistuu!

   Poista
 3. Nonni! Tsemppiä muuttoon ja remppaukseen! Ja kuviakuviakuvia sit kans!

  Terkuin Krista ja Sumu

  VastaaPoista
 4. Hullun jännä ja mielenkiintoinen prokkis! Lähdettekö pitkälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!!! Olen todella innoissani (no vähän myös kauhuissani, mutta enemmän innoissani) tästä. Puolison työmatka pitenee nykyisestä seitsemästä minuutista n. varttiin, että ei me kyllä kovin kauas siirrytä :D

   Poista
 5. Meidän lähistöllä on yhden pihan ympärillä aita, joka on omasta mielestäni niin kiva, että jos minulla olisi jotain aidattavaa, tekisin ehkä samanlaisen. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan tummaksi maalattu lauta-aita, jossa laudat ovat eri mittaisia ilman mitään järjestelmällistä asettelua. Lautojen välissä on tietysti aina pieni rako, eli aita ei ole sellainen umpinainen lautaseinä. Se on tosi hauskan näköinen, ainakin kyseisen pienehkön puutalon ympärillä - en tiedä sopisiko teidän kerros(!)taloonne.

  Odotan innolla kaikkia remontti- ja sisustuspostauksia, toivottavasti niitä tulee paljon.

  Ja vielä, ensimmäinen kuva on ihana, vaikka siinä onkin taas jätetty pieni lapsi vampyyrin armoille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta! Tykkään myös sellaisista vanhoista heinäseipäistä tehdyistä aidoista – mutta nyt meille ei tule puuaitaa. Toinen syy on ylläpidollinen, en näe itseäni innostumassa aidan uudelleenmaalaamisesta (varsinkin kun tiedän, että meidän on pakko maalata se koko talo ainakin kertaalleen ulkoa), mutta toinen syy on visuaalinen: puuaidasta ei näe läpi. Koska meidän on pakko aidata tontti ihan kokonaan ja koska tontti ei kuitenkaan ole mikään valtavan suuri, umpinainen aita peittäisi aika pahasti näköalaa, joka mielestäni on tosi kiva :)

   Poista
 6. Hei, kiinnitin huomiota koiriesi remmeihin, onko pyöreää nahkaa ja näyttäisi pituuttakin olevan kivasti, saako udella mistä ovat :) Meillä oli vanha pyöreä nahkaremmi, mikä harmiksi katkesi ja uutta ei olla löydetty mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Utele vain, nämä ovat mielestäni maailman parhaat remmit! Mulla on näiden kanssa se ongelma että tarvitsen aina kaksi keskenään eriväristä... Näitä on silloin tällöin ollut Faunataressa, mutta en ole pitkään aikaan nähnyt siellä... Joten nyt kun taannoin tarvitsimme uudet, tilasin nämä Peten Koiratarvikkeesta :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.