7.2.2016

Siinä iässä

Unohdan valokuvaamisen joskus kuukausiksi. 

Tietenkin on ihan hyvä touhuta välillä eri juttuja, eiväthän kuvausolosuhteetkaan ole ympärivuotisesti kovin tasaisen optimaaliset (kuten eivät lenkkeily- eivätkä askarteluolosuhteetkaan, terv. nimim. Talvella en tee mitään). Mutta jos kameran toisella puolella on muita ihmisiä, valokuvaamisen lopettaminen pitkiksi ajoiksi on oikeastaan aika anteeksiantamatonta varsinkin, jos ne potentiaaliset kohteet ovat tosi nuoria ja kasvavat nopeasti. 

Olen yrittänyt siksi ryhdistäytyä tämän asian kanssa ja pitää kameraa saatavilla. Mutta sitten kun sisarukset leikkivät söpösti keskenään ja yritän kuvata, kaikkiin kuviin ilmestyy korkeita jalkoja, koko ruudun täydeltä. 


Ja kiinnostuneen nenän varjoja.


Olen taistellut haastavien kuvausolosuhteiden kanssa ennenkin, ja vielä sitäkin ennen. Lapset tulevat vuorotellen tähän ikään, jossa kaikista eniten kiinnostaa kameran linssi. Benir on ollut siinä iässä kaksi vuotta.

6 kommenttia:

 1. Mutta minusta tuo on ihanaa arjen taltiointia. Jos kerran koiran jalat, kirsu tai joskus häntä on aina "tiellä" niin taltioi kuviin sitten se. Sitähän se sitten on. Muistokuvien ei tarvitse olla studiokuvien tyylisiä.
  Ei ne meilläkään ole.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta kyllä. Mutta silti jotenkin kaipaisi välillä sellaisia kuvia, joissa on pelkästään lapsia :D

   Poista
 2. Mun sekarotuinen ei ole vielä siihen ikään päässyt. Kohta 9 vuotta, mutta odotellaan edelleen. Olisi kiva saada joskus siitä kuva, jossa se ei mökötä kuvaamista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi ei! Ymmärrän kyllä häntä, mäkään en tykkää kuvissa esiintymisestä yhtään, en ole 27 vuodessa oppinut tykkäämään joten tulevaisuuskin näyttää sen suhteen aika toivottomalta.

   Poista
 3. Ihanan terhakkaasti siellä jo pää pystyssä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, odotellaan just että lähtiskö liikkeellekin kohta! Ei edes yritä ryömiä, harkitsee siirtyvänsä suoraan konttaamiseen.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.