22.2.2016

Kevättä kyttäämässä, taas

Yhtä varmasti kuin huhtikuu lopulta tulee, tulee helmi-maaliskuussa tarpeeni avautua siitä, miten kevät ei edisty (joskus on kyllä kirjoitettu sen edistymisestäkin). Poljin tänään sohjossa liian suuressa ja liian paksussa talvitakissani ja mietin, miten kukaan selviää sohjoajasta ilman valjakkokoira-apua. 

Yritän aina tervehdyttää ajatteluani perspektiiviharjoituksin, joten tarjoan sellaisen lääkkeeksi tähänkin ahdistukseen.


Tässä ollaan lenkillä marraskuussa, iltakuudelta. Ennen ensimmäisiä lumisateita oli pakko pitää taskulamppua mukana lenkillä, ledeistä ja heijastimista ei ollut mitään apua syystalven säkkipimeydessä – me näimme kyllä kaikki muut, mutta näin matalien ihmisten kanssa liikkuessa ei voinut olla varma siitä, näkevätkö muut meidät.

Mutta nyt ollaan käyty iltaisin ulkona jo kokonaan ilman lisävalaistusta!


Valo on tullut jo, kevät on ihan kohta perillä. Olen tänä vuonna ajatellut ottaa siitä kaiken irti.

5 kommenttia:

 1. No mutta eihän kevään kuulukaan edistyä ainakaan ennen maaliskuuta. Pyörittelin taas päätäni tuossa helmikuun alkuvaiheessa, kun plussakelit (yök, loskaa, märkää, inhottavaa) vaihtuivat pakkaseen ja / tai lumisateeseen ja radiossa juontajat harmittelivat, kun pitää laittaa ne tennarit ja kevättakki takaisin kaappiin - helmikuussa! Helmikuussa pitää olla paljon lunta ja pakkasta, maaliskuussa pitää olla paljon lunta ja vähän vähemmän pakkasta, koska aurinko paistaa ja lämmittää.

  Valon lisääntymistä minäkin arvostan jo tässä vaiheessa vuotta ja kevät on ihan huippu vuodenaika, kunhan se ei saavu liian aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen just niiden radiojuontajien kaltainen kevätoptimisti, että aina kun asfaltti alkaa ensimmäistä kertaa pilkottaa, ajattelen että JES TÄNÄ VUONNA SE ON AJOISSA! Mutta tennareita en sentään ota esiin ikinä ennen kuin olen ihan varma. Olen pari kertaa joutunut palaamaan talvikenkiin, ja se on kyllä henkisesti niin valtavan suuri pettymys, että en altista isteäni sille enää :D

   Poista
 2. Hyvin jo huomaa päivän pidentymisen...kevättä täälläkin jo odotellaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illat on tosi valoisia jo! Ja en lakkaa hämmästelemästä sitä, miten paljon jaksamiseen ja aikaansaamiseen vaikuttaa se, että valoisaa aikaa on enemmän.

   Poista
 3. Rastaat laulaa aamuin illoin niin ihanasti.
  Kevättä odotellessa terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.