4.1.2016

Tuoreimman pienhenkilön huone

Tänään aiheena on julki-imetys.


Viiitsi vitsi! Mutta tämä teriniitti-teemaan löyhästi liittyvä yksityiskohta sattuu olemaan elämäni pienimmän herrasmiehen lempparikohta huoneensa seinäjulisteessa. Se saattaa johtua siitä että juuri tämä kohta on hänen vieressään kun hänen vaippaansa vaihdetaan, mutta se voi johtua myös siitä, että tässä kohdassa näkyy tissi. 


Lupasin joskus näyttää tarkemmin tätä meille kasattua toista lapsenhuonetta, ja koska huonekalut sen sisällä ovat vähän hakeneet paikkojaan tähän saakka, teen sen vasta nyt! 

Huone oli alunperin tila jossa on petivaate- ja työkalusäilytyksen lisäksi kirjahylly, vierassohva ja laumanjohtajan työvaaterekki. Kolme viimeistä vietiin muualle, kaksi ensimmäiseksi mainittua ovat edelleen huoneen yhden seinustan kiinteässä kaapistossa, joka ei näy kuvissa.


Huoneeseen tarvittiin vanhempiakin lapsia palvelleen pinnasängyn lisäksi vaatesäilytys ja tuoli jossa vauvaa voi syöttää öisin. Haluaisin kerätä jokaista lasta varten muutaman kestävän peruskalusteen jotka he saisivat halutessaan joskus (n. 35-vuotiaina) kotoa muuttaessaan mukaansa. Tämä sininen tuoli taitaa olla pojan Se Tuoli. Löysin sen tori.fistä ja maksoimme siitä muistaakseni 90€. Voi tietysti olla että 1960-luvun kalusteilla sisustaminen ei sitten 2040-luvulla ole enää in... Mutta tykkään joka tapauksessa siitä ajatuksesta, että samat kalusteet kestävät lasten kanssa ainakin heidän koko lapsuutensa ajan.

Vaatesäilytykseksi päätyi tuo maalaamani lipasto (jonka maalipinta on muuten kestänyt käytössä oikein hyvin).  


Lohikäärmemobile on Tingelingistä, ostimme sen vauvalle (eli siis meille vanhemmille, itse olen leikkinyt sen kanssa salaa jo ainakin kolme kertaa) joululahjaksi. 


Meillä on yksi ystävä, joka tykkää harrastuksenaan käsitellä puuta. Saimme hyllylevyn häneltä ja kiinnitimme sen kulmaraudoilla suoraan seinään. 


Mikäli tämän lukee joku joka kaipaa jotakin spesiaalia lastenhuoneeseen, voin suositella lämpimästi (tori.fi:n lisäksi) Tingelingiä, Ombrellinoa (Pohjois-Esplanadilla) sekä Alnilamia (Lönnrotinkadulla). Alnilamista on hankittu sekä tuo kuumailmapallo että seinäkartta, joka on muuten tiedoiltaan vuodelta 2013. Ettei penska siinä tissinkuvia kohti hamuillessaan vahingossa omaksu kovin vääriä valtiorajoja.

7 kommenttia:

 1. On se tissimies. Pakko arvostaa (y)

  VastaaPoista
 2. Itse arvostan tätä sun salanimeä ja otan sen lempinimimielessä välittömästi käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se suinkaan ole salanimi, käytän sitä ihan yleisesti kaikkiin blogeihin. Tarkoitusperiä erittelemättä vapaata riistaa siis!

   Poista
 3. Mukavan näköinen huone. Kiva ku on jotai muutaki semmosia jotka alleviivaa sitä että no ny o, vauva on ja joo, poika on, kato ku o vaalensinistä.
  En omaa pienhenkilöitä, mutta tutkin mielenkiinnolla noita kauppoja.
  -ei profiilia tai nimimerkkiä, mutta se eräs kynttilähullu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vaikka kuinka pidän itseäni melko sukupuolisensitiivisenä kasvattajana, olen yllättänyt itseni haluamalla sisustaa pojan huoneen ihan eri väreillä kuin tyttöjen. En tosin vaaleansinisellä, vaan keskisinisellä (jota siis muuten vihaan) ja etenkin tummanpunaisella, joka mun mielestä on maailman poikamaisin väri :D Tyttöjen huoneeseen tekee mieli laittaa murretumpia sävyjä.

   TOSIN voihan tähän persoonaerotkin vaikuttaa. Poika tuntui mahassa jo ihan erilaiselta tyypiltä kuin tytöt, ja just sellainen on edelleen. Hänelle sopii kirkkaat värit.

   Poista
 4. En ehkä selviydy tästä alkavasta vuodesta ilman omaa lohikäärmemobilea.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.