11.9.2015

Ne kivoimmat osuudet

Pari viikkoa ennen vauvan syntymää näin yhdessä sisustusliikkeessä kivan peilin. Ensin ajattelin peilin hinnan (jota en voi nyt tässä paljastaa, koska äiti lukee tätä) takia, että onneksi meillä ei ole tolle tilaa missään. Seuraavaan päivään mennessä olin jo tullut siihen tulokseen että ehkä sen kuitenkin saisi sille yhdelle seinälle... Ajattelin peiliä synnytyssairaalassakin ja päätin, että sitten kun olen kaiken kärsimyksen jälkeen niin hyvässä kunnossa taas että voin peilin itse irvistelemättä hakea, käyn ostamassa sen.

Kävin viime viikolla (sain kyllä kuskaus- ja kantoapua laumanjohtajalta ja seuraa keskimmäisestä ja pienimmästä lapsesta, mutta kuitenkin)!


Peili on läpimitaltaan 120 senttiä eikä olisi visuaalisesti sopinut meille mihinkään muualle (eikä meinannut mahtua autoonkaan...), mutta se on tuossa oikeastaan parhaimmillaan. Ja niin hieno! Ystäväni sanoi että näyttää ihan kaivonkannelta, mutta siis kaivonkannethan on aina hienoja! Sitä hänkin varmaan tarkoitti!Myös mökin parviprojekti on edennyt siihen kivoimpaan osuuteen – eli siis omaan osuuteeni, johon kuuluu kaiken pintakäsitteleminen sekä parven sisustaminen.

En ole koskaan ennen maalannut lattioita, joten halusin parvelle peruslankkulattian jotta pääsisin kokeilemaan lattian maalaamista.


Mielettömän kivaa hommaa! Kiiltävä Betolux on helposti työstettävää maalia, joten kun suojaukset on tehty hyvin (eli kun ne on tehnyt joku muu kuin minä...), maalaaminen sujuu nopeasti. Maalimyyjä oli suositellut lattiaan kahta kerrosta, mutta koska matala parvi ei tule koskaan olemaan kovin kuluttavassa käytössä, päätin pärjätä yhdellä kerroksella, ja sainkin sen peittämään pinnan juuri sopivasti niin, että puun syyt ja oksien tummat kohdat kuultavat vähän läpi, mutta siveltimenvetoja ei näy.

Portaiden petsaaminen ei sen sijaan ole tähän mennessä ollut lainkaan kivaa hommaa... Valkoisiin osiin meni yhteensä kokonainen päivä, ja seuraavaksi pitäisi nyhrätä tosi pikkutarkkoja juttuja mustalla petsillä...

Laumanjohtajalla on vielä viikko kesälomaa ja tulimme nyt käymään kaupungissa hakemassa viimeiset tarvikkeet parviprojektia varten (pakko käydä ainakin Granitissa, voi harmi). Toivottavasti ensi kerralla pääsen siis jo esittelemään parven ihan valmiina! Siitä tulee niin hieno! Kuin kaivonkannet, mutta parempi!

Lopuksi mammanpoikien tassut päiväunilla:

12 kommenttia:

 1. Samanlainen on Niilokin lepoasento..:) Peili on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oon itsekin tyytyväinen sijoitukseeni!

   Poista
 2. Peili sopii hyvin teille.Ihastuin heti siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin. Mutta yritin ensin ylipuhua itseäni ihastuksstani irti :D

   Poista
 3. kuin taulu, seinä olisi ihan liian paljas ilman hmmm... ilman "lisuketta"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi! Ja toi valtava peili sopii seinän mittasuhteisiin paljon paremmin kuin iso kello joka meillä tossa aiemmin oli.

   Poista
 4. Kaivonkansipeili on erinomainen! Peilit muutenkin. Tuovat lisätilan tuntua. (Nykyisessä asumustilanteessa tungen peilejä siis ihan joka huoneen joka nurkkaan. Välillä tuntuu kuin asuisi peilitalossa tai sitten useiden kloonien kanssa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi näyttää noin valoisassa huoneessa ihan ikkunalta, kun ikkunoiden valo heijastuu siitä :) MIehen velikin kommentoi, että sille tulee tosta mieleen hobittien ikkuna :D Peilit kaikkialla on just hyvä! Mä olen erikoistunut siihen että ripustelen (tai ripustelutan siis...) niitä ihmeellisiin paikkoihin. Meillä on esimerkiksi ollut makuuhuoneessa aina peili tietokoneen takana.

   Poista
 5. Mä en kestä tuota pöydän alla venyttelevää siperianhuskya....mikä joogamestari. Aurinkotervehdyksiä ahtaassa tilassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kato kyllä tosijoogi vetää asanat vähän hankalammissakin olosuhteissa!

   Poista
 6. Niin hieno peili! Ja hei..mullekki tuli heti mieleen hobittien ikkuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hobittien ikkuna on ihan paras mielenyhtymä <3

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.