26.2.2015

Vääntö (KEVÄT)

Talvisin siperianhuskyt ovat aktiivisia ainoastaan ulkona, mutta nyt kun valo ulottuu sisään saakka, ne ovat aloittaneet taas tämän versionsa kädenväännöstä.


Leikistä kuuluu staattinen ärinä, eikä kumpikaan voi irroittaa ensin, koska silloin toinen käy kaulaan tai tassuun kiinni. 


Ja Koda voittaa aina.


Lisäksi haluaisin sanoa että KEVÄT KEVÄT KEVÄT KEVÄT KEVÄT KEVÄT KEVÄT!
Pääkaupunkiseudun yllä riippui monta viikkoa harmaa katto, mutta sitten vain tuli se yksi aamu, kun avasin lastenhuoneen sälekaihtimet puoli yhdeksältä ja lapset häikäistyivät niin että taipuivat kaksin kerroin ja pienempi huokaisi vaikuttuneena, että "valo tuli!"

Tiedän horisevani aina että syksy on lempivuodenaikani. Haluaisin olla ihmisenä yhtä mystillinen ja sävykäs ja viileä kuin syksy on vuodenaikana, mutta saattaa olla, että lempparini on oikeasti kuitenkin kevät (KEVÄT KEVÄT KEVÄT KEVÄT). 

Uskoisin bloggaajahistoriani jokaisena keväänä selittäneeni tänne suu vaahdossa kuivasta asfaltista ja lenkkareista, joten en tee sitä nyt (eli teen sen ensi kerralla kun en vain kerta kaikkiaan voi olla enää tekemättäkään), vaan villinä korttina raportoin että olen voinut ottaa taas lempitakkini käyttöön. Se on sellainen vaalea trenssi, jossa on syvät taskut ja korkeat kaulukset ja vyö. Jos voittaisin lotossa nyt, ostaisin varmaan kevätpäissäni eteiskaapin täyteen trenssejä.

Eikä yhtään haittaa se, että tämä on Benirin ensimmäinen kevät kennelin ulkopuolella, mikä tarkoittaa sille tuhansia miljuunia lumen alta yllättäen paljastuneita nenäliinoja ja purukumeja ja kaikkia niiden tuomia mahdollisuuksia. 


(Kuva ei liity tekstiin. Vaikka kyllä dublotkin voivat tuoda kaikenlaisia mahdollisuuksia.)

18 kommenttia:

 1. Tuo on sitä lattiapainia! Mutta hei, meillä on täällä vielä metri lunta....ei oo kevät siis ;) nastakengät pakko pitää jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on koko pihan nurmikko vihreänä ja pohjoispuolelle talon taakse varjoon jäävä terassi jo melkein jäätön :D Mies kävi viikolla Oulussa ja väitti siellä olleen kevätvaihe "suunnilleen sama" kuin täällä, mutta musta kyllä tuntuu että vähän liioitteli...

   Poista
  2. Juu siellä on melkoisen sulaa, meri hönkäilee kosteutta niin paljon ettei siellä ole paljon lunta tänä talvena ollutkaan. Oulusta meille tänne Kainuun korpeen on matkaa 180km - ja niin hurja ero! Mutta ei siellä nurmikkohommia vielä olla, kumpparin varren verran loskaa...

   Poista
  3. Ah niin tosiaan, sinnehän vaikuttaa rannikko myös. Meidän mökki on tuolla vielä rannikommalla ja on jännä, että vaikka mekään ei nyt missään ihan keskellä sisämaata asuta, ero rannikon ja Rannikon välillä on todella suuri.

   Poista
 2. Meillä tota sanotaan hammaspainiksi, ja jos se on jo kahdella perhoskoiralla välillä aika epäsiveellistä touhua, voin vaan kuvitella miten kahden huskyn kanssa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen joutunut linjaamaan niin että leikkiessä ei saa liikkua :D Paikoillaan saa painia ja mielellään lattialla maaten, mutta liikkeellelähteminen on ehdottomasti ei-ei. Muuten kaatuilee huonekalut ja sivulliset.

   Poista
 3. Loskaa Oulussa? Onhan täällä sitäkin joo, mutta kyllä on sitä ihan rehellistä luntakin. Nimim. pelastin aamukävelyllä kelpien lumihangesta... :D
  Meillä koirat rakastaa talvea (LUNTA LUNTA LUNTA!!), mutta kevät on hitusen haastavampaa aikaa, kun ilkeä lumihanki tahallaan upottaa pientä koiraparkaa ja sitten se pitää aina pelastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah voi ei mitä kevätkoettelemuksia! Meille iski lumettomuus jotenkin niin äkkiä että se koirien lempivaihe keväästä – jolloin lunta on siellä täällä ja siihen on pakko mennä tietty pyörimään koska sitten sitä joutuu ikävöimään taas koko kesän – jäi kokonaan välistä. Ei sillä ettenkö edelleen uskoisi että lunta vielä maaliskuussa sataa, tuli sitä viime viikollakin yli viisi senttiä yhtenä yönä. Kun kävin yöllä vessassa, talojen katot oli ihan valkoisenaan. Ja aamulla lumesta ei ollut jälkeäkään.

   Poista
 4. "Valo tuli" - miten mielettömän ihana kevätkommentti. :D Tampereellakin tarvii vielä nastakenkiä, kaiken ällöttävän loskan alta löytyy vielä jäätä. Mutta mun puolesta kevään ei tarvitsekaan tulla ihan vielä, mutta tänä vuonna taitaa jäädä ne ihanat maaliskuiset keväthankikelit näkemättä. Maaliskuun lopulla yhdyn sitten auringon paistaessa kuoroon hokemaan KEVÄT KEVÄT KEVÄT. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan esikoisen sanoneen nuorimmaisen syntymän jälkeen tuon ihan saman kommentin, "Valo tuli", kun aurinko alkoi paistaa yhtäkkiä ikkunasta. Jäänyt mieleen, koska nuoremman skidin toinen nimi on valoaiheinen. Ja hän on itse asiassa aika valoisa henkilö muutenkin.

   Mää inhoan niitä maaliskuun hankia! Kun meillä ei ole näillä leveyksillä ikinä sellaista kunnon hankea enää silloin, vaan vaihteleva määrä sohjoa ja katolta tippuvia lumikuormia. Mulla on maaliskuun puolivälissä synttärit ja muistan että lapsenakin se kaikista masentavin lumisadeloskakeli osui aina mun synttäriviikolle. (T: Traumatisoitunut)

   Poista
 5. Lapukan omistaja voin kertoa , (koira 6v eli ei eka kevät),että "muutamat purkat" on syöty ja kuinka syvältä hangesta niin välilllä kaivetaan ja löytyy ennenkun " kuljettaja" tajuaa.... + parit epämääräiset möllikät joista ei voi kuin toivoa ettei mee pakki sekaasin..:) , tätä koiran elämää jatkunee tovin ja kuitenkin ympäri vuoden, ja ne nenäliinat joissa sisältö jotain ruskeaa... hyi yök
  Ihanaa ja valoista kevättä kuitenkin, T: Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nido harrasti kanssa tota nenäliinojen metsästämistä ihan viimeisiin vuosiinsa saakka. Mutta kyllä tässä Benirin touhussa on aivan selvästi sellaista alkuintoa. Se on niin vilpittömän riemastunut joka kerta nenäliinan jostain tonkiessaan.

   Miehen mielestä pupunpapanoiden kaivaminen koiran suusta on paljon pahempaa. Mun mielestä mikään ei ole hirveämpää kuin noi nenäliinat. Siis tällaisista vakiokaivettavista. On sitä päästäinenkin kyllä joskus suusta ravisteltu ulos (juoksi hyväkuntoisena karkuun).

   Poista
  2. Nyt on niin hyvä keskustelu, että on pakko tulla listaamaan Huldan ahneesta naamasta kaivamieni aarteiden top kolme!

   3. Ahven, suoraan pilkkireiästä (koira imeskeli lihat naamaansa ja suostui lopulta luopumaan vain ruodoista ja evistä)
   2. Jänis, poikanen (jatkoi onnellisena ja hyväkuntoisena matkaansa; kiitos, noutajan hellä ote)
   1. Kondomi, suoraan katuojasta

   Koirat ♥

   Poista
  3. EIKÄ :D Toi sun ykköskohta pesee kyllä ihan 6-0 kaiken mitä mä olen kenenkään suusta ikinä kaivanut. Noiden nenäliinojen ohella pahimpia on sellaiset vähän epämääräiset hommat... Kerran mies lähetti mulle lenkiltä kuvan jostain koiran suusta kaivamastaan materiaalista, oli sellaista sisältä vaaleaa ja päältä tummaa ällöpökälemassaa joka jäi täydelliseksi arvoitukseksi, soitettiin siitä sitten lopulta päivystykseenkin ja kyseltiin että kuulostaako eläinlääkärin mielestä joltain vaaralliselta :D

   Toi päästäinen oli siksi paha, että tajusin heti mitä tapahtuu ja menin ihan jäätävään paniikkiin, koska pelkäsin että joutuisin repimään Kodan suusta jotain päästäisenrippeitä... Sillä on tosi voimakas riistavietti ja se lähtee herkästi kaiken liikkuvan perään, mutta ei sitten kuitenkaan tee niille ikinä mitään. Silloinkin se nappasi päästäisen suuhunsa ja meni sitten itse tapahtuneesta niin hämilleen, että avasi suun heti kun tartuin sitä niskasta.

   Yllättävän ällöä on kyllä myös kaivaa koiranpennun kurkusta lasten pieniä sukkia.

   Mutta siis mähän olen suhun verrattuna ihan keltanokka näissä ällöttävien asioiden suustakaivamisessa :D

   Poista
 6. Kommentteja lukiessa muistan taas olevani niin onnekas kun oma koirani ei ongi suuhunsa mitään nenäliinoja tai muutakaan kaupungin kaduilta ja ojista löytyvää. Ainoa riskiaines on jäniksenpapanat. Mutta kestoällötys on kesäisin sisiliskojen hännät, joita reipas saalistajaterrieri pääsee ajoittain kanniskelemaan kesäisin… hyh ja voih liskoja. Kerran koira löysi myös rupikonnan, eipä sitäkään limaa ilolla pyyhkinyt kuonosta ja rinnasta. Koputan puuta että tämä säilyy pohjanoteerauksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäniksethän syö itsekin papanoitaan! Benirkin pitää niistä, jos jostain löytää.

   SISILISKOJEN HÄNNÄT :D Hitsi miten sofistikoitunut maku saalistajaterrierillä! Meidän koirat on pari kertaa törmänneet sammakoihin ja ne hämmentyy niistä niin totaalisesti, että eivät ole onneksi tajunneet ottaa suuhun. Siis vielä. Joskus se hämmennyskin varmaan loppuu...

   Poista
 7. Kevääseen liittyen... Tiedän, että olet kirjoittanut tänne joskus UGGien kevätpesu- ja -varastointiohjeet. En kuitenkaan nyt löydä niitä, olisivatko olleet jossain kommenteissa... Saisikos uusinnan? Mulla on ensimmäinen UGG-kevät.

  Terveisin,
  Maaria, Mökö ja Luru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo! Kirjoittelen just uutta postausta ja koska aihe on pyörinyt mielessä, liitän linkin siihen vanhaan postaukseen siihen ja/tai kertaan ohjeet lyhyesti :) Hyvä idea!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.