4.1.2015

Moi 2015!


Aloitimme vuoden mökkireissulla pienten työvuorojärjestelyiden jälkeen sekä sen hyväksyttyämme, että on ihan okei, vaikka kuuden ihmisen ja kahden koiran mökkiseurueesta laskentatavasta riippuen 4-5 ihmistä on sairaana.


Mutta kyllä sitä kivoissa maisemissa kuitenkin yskii mieluummin kuin naapuritalon seinää tuijottaessaan!


Vastaan tuli myös ensimmäinen kasvatuksellinen erimielisyys: minun mielestäni Benirin pitää antaa sotkea takkapuukorista löytämiensä kaarnanpalojen kanssa, laumanjohtajan mielestä ei pidä. 


Toistaiseksi teimme sellaisen kompromissin, että Benir saa sotkea kaarnan kanssa ja sitten laumanjohtaja siivoaa.

***

Tänä vuonna luvassa on oletettavasti aika paljon remonttisisältöä, koska mökin nyt varastokäytössä oleva parvi täytyisi muuttaa lastenhuoneeksi. Yllättäen on ilmennyt, että neljän ihmisen ja 1-2 koiran nukkuminen samassa sängyssä on etenkin kuumina kesäöinä todella huono järjestely. En olisi uskonut!

Olemme aikatauluttaneet homman niin, että elokuussa pitäisi olla valmista. Siihen mennessä täytyisi siis ensinnäkin hankkiutua mökille tarpeeksi usein, mutta myös: leikata moottorisahalla uusi aukko alakerrasta parvelle, repiä irti parven lattia, repiä irti parven alapuolen kattopanelointi, tehdä uusi lattia, tehdä uusi kattopanelointi ja rakentaa kiinteät portaat.

Ajattelin vähän, että minä ja Koda voisimme ottaa tällaisen odottavan asenteen ja luottaa siihen, että asiat vain tapahtuvat.


Löysin kännykästäni äsken viisi tällaista kuvaa, joille olen dokumentoinut sulavan lumen valumista Kodan nenästä. Jos olisin dokumentaristi, dokumentoisin kyllä ehdottomasti neniä.

8 kommenttia:

 1. Hei, otetaanko kilpailu. Teidän remppa on varmasti ennemmin valmis kuin meidän, ihan vaan koska teillä on isommat koirat :D Ja meidän pitäis pistää tyyliin koko kämppä pakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan!! Iso koira viemässä tilaa sängystä on kyllä ihan sairaan hyvä motivaattori lisätilan haalimiselle.

   Lisäksi voi olla, että meille tulee vielä tämän vuoden sisällä yksi tosi paljon isompikin remppaprojekti... Mutta hei ihan kiva, ettei hommat lopu kesken!

   Poista
 2. Meillä jollain koiralla (syyllinen vielä selvittämättä) on tapana joskus kaivaa puukopasta takan edestä joku kiva puukalikka, jonka kuorta repiä ja ripotella pitkin mattoa. Ah, kuinka nautin siitä kun paljain varpain astun sellaisen terävän pikkuruisen kökkäreen päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä maailman nautittavin tunne! Himassa Benir silppuaa valkoisille matoille sellaista vaaleaa kapulaansa ja sitä silppua ei aina huomaa ennen kuin ehtii astua. Niin mukavalta tuntuu varpaiden välissä!

   Poista
 3. Päädyitte kyllä hyvään kompromissiin kaarnanpalojen suhteen, se täytyy sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kanssa todella tyytyväinen lopputulokseen!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No vaikka itse sanonkin, olen mielestäni vähintään ihan kohtalainen neuvottelija :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.