3.11.2014

Lemppari

En ymmärrä, miten lapset valitsevat lempilelunsa. Vanhempi omista lapsistani piti pitkään vauvanaan koirien vihreää raajatonta purulelua, jolla oli kissan korvat, pyöreä pää ja piikikäs torso. Hän suhtautui vauvaansa hyvin tunteellisesti, kapaloi ja syötti sitä ja loukkaantui, jos vauvalle naurettiin. Kuopus puolestaan on erikoistunut johtoihin – kaikenlaisiin johtoihin, mutta etenkin laturi- ja antennijohtoihin. Hän pitää niitä kaulakoruinaan tai piiskoinaan.

Kun Benir oli ehtinyt jo syömään useampaa puista huonekalua ja kalustelistaa, laumanjohtajalle tuli mieleen että hei haluaiskohan se vaan jonkun puisen lelun?

Siispä hän toi Benirille eläinkaupasta käsipainon näköisen ja painoisen asian, josta tuli Benirin lempilelu.  Sitä ei esimerkiksi voi kuvata ilman oheiskoiranpentua. 
Ja sit siinä on tietty myös tämä unikaveriulottuvuus: P.S.
Keskiviikkona Benir painaa kaksi pallia vähemmän. Jes! Taas on elämääkin suurempaa krapulaa luvassa!

24 kommenttia:

 1. Voi Benir parka - leluiksi vain puupalokoita ja pallitkin viedään. ;-D.

  Ihan oikeeasti, siitä pidetään hyvää huolta, ei parempaa kotia voisi koiralla olla.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koti on ehkä ihan hyvä, mutta päivä päivältä on tuntunut enemmän siltä että täällä on kaksi huskynpallia liikaa :D Huomenna h-hetki! Emäntää jännittää! Lyön vetoa että Benir suhtautuu voimakkaan negatiivisesti siihen leikkauksenjälkeiseen kauluriin...

   Poista
 2. Ai apua tää vannoutunut tokoihminen näkee tikkuja kapulan kaltoinkohtelusta :DD Ja meilläkin samanmoinen operaatio edessä, heti huomenna aamulla. Siis niitten pallien kanssa, noutokapulat me jätetään vielä rauhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin toi on sellanen tokokapula! Mietin sen nähdessäni heti että jotenkin näyttää tutulta, mutta ei välähtänyt... Vähän silleen vieraampia mulle noi tokoasiat :D Miten teidän de-pallitus meni?

   Poista
  2. Heh :D Meidän operaation meni hyvin, herraa näytti häiritsevän enemmän käpälään sidottu kanyyliside kuin jalkojen välin haava. Jokos te kävitte leikkauksessa?

   Poista
  3. Jep, oli tänään aamulla. Benir aloitti suorituksen häiritsemällä odotushuoneessa kaikkia muita kovaäänisellä huudolla. Sanoivat aluksi, että pitävät Benirin siellä heräilemässä koko päivän, mutta soittivatkin vielä aamupäivän aikana ja antoivat luvan tulla hakemaan. Ihan sama kävi Kodan kanssa aikoinaan: kotiutus keskivertotapausta nopeampi sen käsittämättömän ja kaikkia muita potilaita piinaavan mölinän takia :D

   Poista
 3. Ihana Benir! Ja ihanat lasten lempilelut. Näyttää tosi parkettiystävälliseltä toi sen lempilelu - näin heti mielessäni, kuinka ainakin Tuisku heittäisi kapulan ilmaan ja sitten olis parketissa kapulan kokoinen kuoppa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parketin pinta on kestänyt kapulan visuaalisesti arvioiden hyvin, mutta SE KOLAHDUS ON JÄÄTÄVÄ :D Ja koska kapulassa on selvästi jotakin Benirille hyvin läheistä, Benir ottaa sen esiin aina sellaisissa tilanteissa joissa lapsetkin kaivavat unilelunsa: siis päiväuniaikaan ja iltaisin. Ei ole kahden eikä kolmenkaan käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun peittelen lapsia sänkyihinsä ja alakerrasta kuuluu PATAM Benirin riemuissaan viskoessa kapulaa ympäri alakertaa.

   Poista
 4. Aina, kun menemme Niilon kanssa puita hakemaan puuvajasta, nappaa poika jonkun pienen kalikan ja juoksee ulos sitä puremaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Mäkin haluan puuvajan! Ottaisin Benirin sinne joka kerta mukaan <3

   Poista
  2. No, tossahan sulla on puuvajan alku. Ei muuta kuin klapeja eteiseen. OP

   Poista
  3. Ja kun on tämä oksasilppurikin omasta takaa, niin saisi klapeista tosi tasalaatuisia.

   Poista
 5. Niin ei ole ihan tuohon tarkoitukseen tuo "lelu".. voi pennun ikenet! toivottavasti ei niele tikkuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luun syömisen vaaroista puhumattakaan!

   Juu ei, ei niele puuta :)

   Poista
  2. Voi pennun ikenet, kun pysyvät nyt pureskelun ansiosta puhtaina ja terveinä, hirveä harmi!

   Täytyy myöntää, että hymähdin kuvailulle "käsipainon näköinen ja painoinen asia", mutta tokokapulassa ei ole kyllä leluna mitään vikaa (jos ei aio harrastaa tokoa). Leluiksi tarkoitetuistakin leluista irtoilee paloja, jopa isoja muovi-/kumikappaleita. Ja pehmolelut ne vasta saatanasta onkin!

   Poista
  3. Joo pehmolelut! Ei hele! Koda rakastaa niitä niin paljon että niitä on pakko välillä antaa sille suolistettavaksi, ja sitten hulluna kyttään vieressä ettei se vaan missään mielenhäiriössä niele sitä pumpulia... Tai lankaa... Vaikka Kodan elimistö on kyllä kestänyt puolikkaan tennispallonkin :D

   Poista
 6. Benirin lelu :D Vein toissapäivänä käytettyjä tunnistuskapuloita takkapuiden joukkoon (liittyy tokoharrastukseen, niiden pitää olla "puhtaita" sitä yhtä omanhajuista lukuunottamatta jonka koiran pitää löytää puhtaiden joukosta kisoissa). Meidän toinen tätikoira, jolle ei ole koskaan opetettu tunnistusnoutoa, kävi hakemassa tänään sen tunnistuskapulan polttopuiden joukosta. Se ei edes järsi keppejä! Takkapuut jäävät meillä onneksi rauhaan sen jälkeen kun kakarakoira on aikuistunut. Pentuna se repi tuohet niistä.

  Pikaista toipumista Benirille pallien poistoon! Meillä aikoinaan 10-vuotias vanhus toipui fyysisesti operaatiosta nopeammin kuin omistajansa henkisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kolmesta huskysta kaksi on olleet puiden perään; Nido ja Benir. Nido rakasti kaikkea puista irtaimistoa, etenkin lasten puisia leluja, mutta sitä ei kiinnostanut huonekalut eivätkä kiintokalusteet, listat sun muut. Benirillä on tasan päinvastoin. Kuitenkaan Nido ei koskaan osoittanut eikä Benirkään ole osoittanut vielä kiinnostusta takkapuita kohtaan. En tajua mikä siinä on, luulisi että ne just tuoksuvat parhailta.

   Kiitos! Benir just seisoo rahin päällä ulvomassa surkeaa kohtaloaan. Kaikki harmittaa ihan koko ajan, paitsi jos rapsutan.

   Poista
 7. Selkeesti tuleva TVA! =) Hyvä Benir!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä se on, mutta otan kehut vastaan! :D

   Poista
  2. Noutoharjoitusten innoittamana oli pakko etsiä tämä postaus ja kommentit luettuani täytyy päästä sivistämään: TVA on tottelevaisuusvalio (eli koira joka on päässyt kaikki tokoluokat läp).

   Villi veikkaus, kun kapula näytti jo ensimmäisinä päivinä tuolta, oletan että Benirin tokokapulan elämä on jo päättynyt, oletanko oikein? :D

   Poista
  3. Ei ole päättynyt! Sen kaikki kulmat ovat kyllä pyöristyneet ja se on ihan harmaa, mutta ihan tunnistettavissa edelleen. Benir mun mielestä pyrkii pitämään siitä huolta, se kyllä pureskelee sitä joka päivä ja touhuaa sen kanssa, mutta ei selvästikään halua tuhota sitä.

   Poista
 8. Kiitos tästä leluidesta; meidän samojedi on hulluna kaikkeen puiseen (no, en kyllä keksi mihin se _ei_ olisi hulluna), ja tommonen kalikka olisi ainakin vähemmän roskaava kuin polttopuu tai metsästä mukana raahattu kepukka... Nyt täytyy vain pohtia että miten sen saisi leikkimään tollasella ainoastaan maton päällä, vuokakämpän parkettilattia kun tuskin tykkäisi hyvää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaisi olevan niin, että tuon kalikan kanssa hakeudutaan automaattisesti mattojen päälle - mistä seuraa sitten se, että kaikki matot on täynnä puusälettä... Ja välillä se painava kalikka kyllä putoaa suusta kesken matkan. Benir tekeekin usein niin, että vetää koko lelukorin maton viereen ja vasta sitten noukkii kalikan korista :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.