1.8.2014

Terapeutit

Aikuisten asiat ovat monimutkaisia. Silloin kun sattuu olemaan vapaa-aikaa, käydään harrastamassa naurujoogaa, tankotanssia, raakasuklaakoulua ja kuolleita kieliä. Ja sitten on koko ajan kiire.


Väitän, että sellaiseksi täytyy erikseen ryhtyä — pennuilla ja poikasilla ei nimittäin ole koskaan yhtään minnekään kiire, eivätkä niiden asiat ole monimutkaisia.


Niiden asiat ovat yksinkertaisia. Esimerkiksi ilmapalloja. Joku tuo ilmapallon, ja sitten sen kanssa leikitään koko päivä.
Siksi olen ajatellut, etenkin aivan tässä lähiaikoina, että kaikista parasta, tehokkainta ja kokonaisvaltaisinta terapiaa olisi sellainen, jossa henkilö saisi viettää kiireettömästi aikaa pentujen kanssa. Olisi varmaan koulukuntaerojakin. Toiset suosisivat ehkä jotain tiettyä poikaslajia (esim pupuja, pupunpoikaset on tosi terapeuttisia), jotkut tarjoaisivat terapiaistuntoja useiden eri poikaslajien kanssa.


Itse ehkä suosittelisin useampaa lajia. Tämä ihmispennut yhdistettynä koiranpentuihin tuntuu olevan aika tehokas yhdistelmä.Lyön vetoa, että tunnette vaikutuksen näin internetitsekin. 

11 kommenttia:

 1. Kyllä tuntuu! Kiitti muuten, nyt mä jumituin ajattelemaan pupunpoikasia - kuinkas muuten - enkä voi enää ajatella muuta.

  VastaaPoista
 2. Rakastuin tuohon viimeiseen kuvaan. Voihan pentu, kun voi olla niin vietävän suloinen kaveri. Aikas onnellisen näköinen sekin, ilmapalloterapia näköjään toimi. Pupunpoikasetkin toimivat, mutta niin toimivat myös marsut. Pahan (ja miksei hyvänkin) päivän jälkeen ottaa yhden tai useamman sellaisen pulisemaan syliin, onnistuu vielä rapsuttelemaan ne uneen, ja kaikki on maailmassa hyvin. TV

  P.S. Mitäs Benirin isoveikalle kuuluu? Vaadin saada lukea ja nähdä Kodan kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi marsuista kuuluu kyllä superihana ääni!

   Toive otettu huomioon! Kodalla on helteen ja Benirin takia kova tarve olla omissa oloissaan nyt, siksi ei näy kuvissakaan. Ei loju torakka-asennossa keskellä lattiaa niin kuin yleensä :D

   Poista
 3. Kiitos!
  Kuin olisin meditoinut tunnin.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 4. Minusta koirassa melkein tärkeintä tai ellei jopa tärkeintä on korvat. Meillä oli ajokoiria, kun olin pieni. Muistan kerran pohdiskelleeni, että mikä se meidän koira olikaan, kun sillä on korvat silleen. En muistanut oikeata sanaa, mutta sitten keksin, että haa, sen täytyy olla "alakorva", pystykorvan looginen vastakohta. Rakastan noita meilkein alakorvia, kolmas kuva alhaalta.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässäkin on selkeitä koulukuntaeroja! On korva-, tassu- ja kuonoihmisiä. Luulin pitkään olevani korvahenkilö, mutta olenkin ehkä sittenkin kiinnostuneempi kuonoista. Pentujen tassunpohjat ovat toki parasta maailmassa, mutta eivät silti voita lämpimiä kirsuja. Nidolla oli muuten koiraksi täydelliset korvat. Suuret kuin pupulla.

   Alakorvat! Ihana termi!

   Poista
 5. Ihmispennut ja koiranpennut, vielä yhdessä eikä erikseen. Parasta terapiaa.
  Meillä on nyt jäljellä vain ihmispentu, kun koiran jouduimme hyvästelemään kohta kuukausi sitten. Terapian tarve kasvaa kohisten, vaikka kolme viikkoa sitten olin sitä mieltä ettei koiraa ihan heti uudestaan. Nyt jo mahtuisi pentu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin sitä mieltä ettei toista koiraa tule ihan heti uudestaan... Paskanmarjat! Koiran jättämä aukko on valtavan suuri, en olisi ikinä uskonut että se voi olla niin suuri. Ikävöin Nidoa tosi paljon, niin että rinnasta puristaa. Mutta ainakin lauma tuntuu Benirin myötä edes täysilukuiselta.

   Poista
 6. Sanoisin, että terapeutiksi kelpaa ihan aikuinenkin koirayksilö. Itse ainakin huomaan, että kaikki mieltä painavat ajatukset unohtuvat, kun lähden noiden kahden kaverukseni kanssa kävelemään, tai ihan vaan istun lattialla niiden leikkejä katsellen. Ei tokikaan ole pentujen voittanutta, mutta jos pentua ei juuri sillä hetkellä ole saatavilla, aikuinenkin siis käy. :)

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.