4.5.2014

Veljeytymisiä

Ensimmäisenä päivänä Koda teeskenteli, ettei Beniriä ole olemassa. Kolmantena aamuna puistossa Koda suostui ensimmäistä kertaa haistamaan Beniriä - etäältä ja vähän kuvottuneen näköisenä, mutta kuitenkin. 


Sen jälkeen ne ovat edenneet nopeasti jokseenkin veljellisiin väleihin; pienempi raivostuttaa isompaa, muttei liikaa (paitsi öisin, jolloin Kodaa leikkimään herättelevä Benir raivostuttaa Kodaa todella, todella paljon.)


Oman elintilan jakaminen lähelle tunkevan pennun kanssa on Kodalle täysin uutta, sillä Nidosta sen piti pysyä etäällä. Se on uudesta tilanteesta sekä otettu että ärsyyntynyt. 


 

Odotan eniten sitä, että ne alkavat juosta yhdessä (sitten, kun Benir ei enää pelkää täysiä juoksevaa Kodaa), sillä yhdessä juoksevien koirien seuraaminen etäältä on parhaita juttuja mitä tiedän.

Muita hyviä juttuja: yhdessä löhöävien pentujen seuraaminen etäältä.


(Huom. lähestyvä henkilö.)

20 kommenttia:

 1. Ihana Koda!! Voiko koira enää selkeämmin itseään NAAMAN ILMEILLÄ ilmaista :D :D Mahtavaa kun olette saaneet surua edes hieman helpottamaan uuden perheenjäsenen. Olen lukenut sun blogia jonkun aikaa ja tykästynyt tyyliisi. Kaikenlaista koiranomistajaa olen kohdannut ja susta kyllä välittyy se, että olet parhaimmasta päästä; todella tiedät mitä teet, olet omistautunut etkä inhimillistä koiraa, vaan annat sen olla koira. Keep up the good work, huippu "koiranainen" :) :) -Helba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benirin läsnäolo tosiaan helpottaa, mutta oikeastaan helpotuksen teho perustuu harhautuksen voimaan :D Kun suurin osa päivästä kuluu kolmen (kaksi ihmis- ja yksi eläin-) lapsen kanssa hääräämiseen, ei ehdi ajatella oikein… mitään. Ystävää tulee ikävä illalla, kun tulee hiljaista ja kuulee taas ajatuksensa.

   Kiitos ihan mielettömän paljon kommentista ja etenkin noista viimeisistä sanoista, olen itsekseni maiskutellut niitä eilisestä saakka <3

   Poista
 2. Voi Koda! <3
  Benur näyttää muuten ekassa kuvassa mini-Nidolta, silleen nopeesti katsottuna. :)

  -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempi tyttö sanoi kanssa ton ekan kuvan ruudulla nähdessään, että "äiti kato, Kola ja Nilo!" :) Benir näyttää väritykseltään t-o-s-i paljon Nidolta ja on oikeastaan myös vähän samanoloinen pentu kuin Nido oli, joten odotan tosi kiinnostuneena, minkälainen ja minkä näköinen aikuinen siitä kasvaa.
   Ja on aika jännä, että mehän ei siis valittu Beniriä, vaan otettiin pentueen viimeinen pentu. Oli aika hurjaa nähdä se livenä ja tajuta, miten samannäköinen se on kuin Nido.

   P.S.
   Benur olisi ihan huikea koirannimi! Sellaista slaavilaista uskottavuutta! Pistän muistiin.

   Poista
 3. Wow miten upea seinähyllysysteemi tossa alemmassa kuvassa näkyy! Kelpais heti just ny tähänki huusholliin. :) Saako udella mistä se on peräisin? Ja sitten toinen julkea uteluyritys (en ainakaan äkkivilkaisulla huomannu, että oisit asiasta aiemmissa postauksissa maininnu) liittyen Benirin nimeen eli mistäpä moinen nimi koiruudelle valikoitui? En muista tätä ennen samaa koiran nimenä kuulleeni. Kivan erilainen joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kanssa haalin hyllyn ihan silmät kiiluen heti meille, vaikka se ei todellakaan sovi tohon niin hyvin miten sopisi johonkin muualle :D Toi oli vaan ainoa paikka sille nyt, ja mä haaaaluuuuusin sen. Se on Perobasta ja sen nimi on Julius, en muista valmistajaa, mutta hylly on ostettu muutama kuukausi sitten, joten Perobassa varmasti osataan vielä auttaa sen suhteen. Hinta oli tietty suolainen, alkoi muistaakseni kakkosella… Mutta sentään vain kolminumeroinen.

   Kiitos nimipalautteesta! Benirin nimen tarina on pitkä ja puuduttava, mutta lyhyesti: se on kirjoitusvirhe (pennusta piti tulle Berin), joka tarkoittaa sattumalta ranskaksi 'siunaamista' :) Palaan varmaan tähän nimijuttuun piakkoin, koska tästä on kyselleet muutkin. Ja koska tykkään pitkistä ja puuduttavista tarinoista.

   Poista
  2. Nonni, arvashan sen, että kaikki mihin isken silmäni, maksaa maltaita... Puuttuu enää vaan ne maltaat, millä tommosia ostaa, joten ehkä tyydyn vaan mutisemaan, että perhana, oispa meilläki samanlainen. :D Hieno on, kyllä.

   Benir kuulostaa ainaki mun mielestäni paremmalta, joten mitäpä noista pienistä virheistä. Jään mielenkiinnolla oottamaan sitä tarinan pidempää versiota varsinki, ku en usko sen olevan millään muotoa puuduttava, tän blogin tuntien. :)

   Poista
 4. En ole vielä ehtinyt hihkua Beniriä, mutta nyt sen teen!! Ihana napakettu!! Ja voi vitsit tota Kodaa, musta tuntuu että niistä tulee oikein hyvät veljekset :) Muistaakohan Koda nyt Nidoa ja miettii, että tältä Nidostakin varmaan tuntui? <3 Onneksi Koda sai oppia silloin parhaimmalta.

  -Krista & Sumu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian myöhäistä hihkua! Mustakin tuntuu että niistä tulee mainiot veljekset, Koda on yllättänyt meidät kaikki muuntautumalla lyhyessä ajassa ärsyttävästä pikkuveljestä (maailman yksinäisimmän koiran kautta) loistavaksi isoveljeksi.

   Poista
 5. Ihana kuva löhöävistä pennuista...joiden rauha näyttää olevan uhattuna..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo, lähestyvän henkilön erikoisosaamisalue on rauhan uhkaaminen ;)

   Poista
 6. Voi pieniä koiraveljeksiä. Tekis mieli tulla ruudun läpi ja rutistaa ensin Kodaa (ihan vaan koska onhan se reilua huomata ensin vanhempaa) ja sitten pörröttää Benirin pehmoisen näköistä pentuturkkia.
  On täysin epäreilua huomata tämmöisiä kesken koulutunnin, kun eihän tässä nyt saa keskityttyä mihinkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä suosittelen aloittamaan rutistamisen Kodasta, se on tosi hyvä rutistelukoira eikä yritä ihmisen lähestyessä päästä syömään naamaa, kuten eräät…

   Joo näihin juttuihin pitäisi saada joku varoitusmerkintä, ettette availisi näitä huonoissa paikoissa! Sori!

   Poista
 7. Kodan ilmeet; priceless! Mutta voi iiik kuinka nopeasti Benir on jo kasvanut muutamassa päivässä! Ottaa nyt niitä kuvia paljon joka päivä, sehän kasvaa ihan silmissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kasvaa! Tajusin kanssa just näistä kuvista sen. Katselin tänään ulkonakin, että sen aikuisväri puskee jo voimakkaammin ton pentupumpulin läpi kuin silloin kun se tuli meille. Kamera on koko ajan pöydällä :D

   Poista
 8. siperialaisten naamat on mun lempinaamoja, voivatkin olla niin ilmekkäitä! tuo usein kuvissa etualalla esiintyvä henkilö on varmaan sitten mun lempihenkilö, a p u a.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on just siks munkin lempinaamoja! Ja ne on ilmeikkyydessään niin rehellisiä, mitä ihmiset eivät aina ole. Ultimaattisia lempparinaamoja.

   Hei toi etualahenkilö on tosi ihana henkilö, hyvä valinta lemppariksi!

   Poista
 9. Onni on napakettu pikkuveljenä <3

  Aamun nauruista kunnia menee kuitenkin lähestyvälle henkilölle, meilläkin on sellainen :D Meidän laumoissa on muitakin yhtäläisyyksiä, ehkä siksi tänne aina palaan. Täälläkin on nimittäin paitsi lähestyvän henkilön vanhempi versio, myös kaksi nelitassuista siperialaista. Tosin meillä nämä jälkimmäiset saavat hyppiä pöydille eikä ne pääse ikinä mukaan lenkille. Mainittakoon vielä - ennen kuin saan syytteet eläinten kaltoinkohtelusta - että ne rakastavat kissanminttua.

  Onnea vielä naalivauvasta! Noi untuvikot on aina lajista riippumatta ihania ja toisaalta kamalia, mutta silti enimmäkseen kamalanihania.


  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, selitin tuon pöydillehyppimis- ja lenkkienskippaamiskohdan itselleni ensin niin, että teillä on vaan jotain tarhakoiria ja tosi boheemit säännöt sisällä :D Siperialaiskissat on ä-lyt-tö-män kauniita <3 Haaveilen kissoista, olen oikeasti kissaihminen mutta tosi allerginen niille.

   Kiitos onnitteluista! Ihania ja kamalia ja kamalanihania, jep. Benir on ottanut tavakseen, että aina kun huomaa mun istuvan sohvalla tai lattialla, se ampaisee selkä köyryssä äkkiä syliin sukeltelemaan. Se ei tee sitä muille. Se saa sillä kyllä multa kaikki (esim. neljä sohvatyynynpäällistä…) anteeksi.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.