20.12.2013

Me käymme joulun viettohon, mutta muut lähtivät jo

Monisyisen tapahtumaketjun tuloksena olen vuorokauden verran yksin kotona. 


No joo, tarkkasilmäisimmät saattavat ehkä erottaa siperianhuskyn tuolla keittiön perällä, joten korjaan: olen vain niin yksin kuin suostun olemaan, eli Kodan kanssa kahdestaan.

Meinasin sanoa, että ilman keskustelukumppania siis kuitenkin, mutta sekään ei kyllä pidä Kodan kanssa ihan paikkaansa.

Henkilölle, joka on välillä ympärivuorokautisesti vastuussa kahdesta pienihmisestä ja kahdesta koirasta (eli esim. kahdestatoista ruoka-annoksesta per päivä, viidestätoista jos omanikin lasketaan), tämä tuntuu suunnilleen samalta kuin se, että olisi viimeinen ihminen galaksissa.


Päivän aikana heränneitä ajatuksia:
- meillä on todella, todella hiljaista
- tämä asunto on tosi tilava
- onpas täällä siistiä!
- tuleepas pimeä aikaisin!
- mikä tuo ääni oli?
- älä itke, Koda, ei ole mitään hätää…
- okei nyt se ääni kuului uudestaan...


Ajattelin tuohon arnejacobsenin (perhepiirissä kutsumme sitä tuttavallisemmin ihan vaan arneksi) valokeilaan perustaa toimintapisteen, jossa käsitellään kaikki tuon pinon lehdet ja ainakin osa alemman seinälokeron levyistä. Aion myös jättää tiskejä korjaamatta, kuunnella musiikkia täysillä, rymistellä portaissa ja käydä iltalenkillä keskellä yötä.

Vähän villi ja vaarallinen olo! Voisin ehkä myös nukkua sohvalla! Päivävaatteissa!

12 kommenttia:

 1. Koda siis antaa tiskien jäädä korjaamatta toisin kuin "paratiisilintu" Nido? :D

  Sen lisäksi, että teillä on siistiä ja tilavaa, niin on kovasti kivannäköistä, diggailen sisustustyyliäsi.

  Leppoisaa ja mukavaa joulua Suden Hetken porukoille ja paljon paljon rapsutuksia ihanille Nidolle ja Kodalle <3

  PS: ja se ääni on joku semmonen, mitä et vaan normisti kuule vaikka siis on silloinkin, koska lapset ja koirat.

  Pauliinalotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ääni tietty voi teoreettisesti olla joku jota en normaalisti kuule, mutta se voi ehdottomasti myös olla kirvesmurhaaja terottamassa työvälinettään talon ulkoseinään.

   Nidohan ei salli astioita edes tiskialtaassa. Siitä se ei sentään valita ääneen, mutta se käy nostelemassa astioita altaasta lattialle, jos jää Kodan kanssa kahdestaan. Tiedämme syyllisen, koska Nido on tehnyt tuota pennusta lähtien, ja siitä että kerran tiskialtaan kosteaan reunaan oli tarttunut Nidon leukakarvoja…

   Mutta joo, ei Kodaa häiritse tiskit! Eikä mikään muukaan! Mutta keittiöpyyhettä se haluaa säilytettävän lattialla, niin kuin tossa kuvassakin.

   Kiitos <3 Hyvää joulua sinnekin!

   Poista
 2. Minut jätettiin parisen viikkoa sitten yksin kotiin (yksin koiran kanssa siis) ja istuin sen ajan hämmentyneenä sohvalla miettimässä että mitäs tässä tilanteessa piti tehdä.
  Hyvää joulunaikaa Suden hetkiläisille, pienhenkilöistä siperialaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt kanssa aika suuri osa ajasta tohon möllöttämiseen. Just sellaiseen kaikkeen turhaan. Ja sitten menin alottamaan yhden käsittämättömän suuritöisen ja veemäisen sisustuksellisen projektin, johon käytin koko illan. Jos nyt edes ehtisin näiltä lukuisilta kiireiltäni ajoissa nukkumaan...

   Poista
 3. "Vähän villi ja vaarallinen olo! Voisin ehkä myös nukkua sohvalla! Päivävaatteissa!" - buahahhahhaa!! :D:D

  Mukavaa joulua teille koko porukalle ja siperialaisille iso annos joulurapsuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Meidän joulu on sateinen ja kurainen, mutta mähän aina haikailenkin syksyn perään kaikkina muina vuodenaikoina...

   Poista
 4. Minulle sohvalla nukkuminen on aina ollut puuhaa, jota tehdään lomalla ja vapaapäivinä. Koska havaitsin olevani elämäntilanteessa, jossa näitä ei juuri ole, päätin eräs ilta kapinoida yleisiä käytäntöjä vastaan ja menin sohvalle ja tarkoituksella nukahdin televisio päällä(!), koska niin voi tehdä ennen vapaapäiviä. Kuuliaisesti nousin kuitenkin aamulla ennen kuutta ja valmistauduin arkeen normaalisti. Sohvalla nukkuminen oli kuitenkin niin hauska "retki", että tein sen myös seuraavana yönä. Ja sitä seuraavana. Nyt elän sohvakoukussa, jossa nukun JOKA YÖ sohvalla ja hyvin usein myös televisio päällä samaan aikaan kun 120 cm leveä sänky täyttää ison osan yksiöstäni esim. vaatetelineenä. Joten varoituksen sana, sohvalla nukkumisessa on syytä käyttää kohtuutta!

  Toinen salainen syy sohvalle jämähtämiseen on se, etten halua luopua periaatteesta, että koira ei saa tulla sänkyyn. Koska koira kuitenkin saa tulla sohvalle, voin periaatteistani poiketen nukkua koiran kanssa niin kuin kunnon crazy dog lady...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän koirat pääsevät kaikkialle mihin suostuvat tulemaan, ja just siksi meidän sohvalla ei nuku hullukaan - Koda ei yleensä täysissä ruumiin ja sielun voimissaan tule syliin, mutta päivä- tai yöunien aikaan se hyppää sohvalle ilmeisesti tarkistamatta, onko siihen jäänyt joku vai ei.
   Mies tulee välillä töistä kotiin muutama tunti ennen meidän muiden heräämistä ja ryömii suoraan sohvalle, joten se pääsee usein nauttimaan siitä kun 25 kiloa siperianhuskya hyppää ilmojen halki suoraan päälle.

   Sen Oikean Peiton alla sohvalla lojuminen on kyllä parasta! Mä olen harrastanut sitä viikkotolkulla molempia lapsia odottaessani. Niistä tuli tosi kivoja ehkä just sen takia!

   Poista
 5. Miten Koda suhtautuu yhtäkkiseen tilaan ja rauhallisuuteen? Onko epäilyttävää? :D

  Muuten, onko Nido-kissalle harkittu tällaista joululahjaksi? http://kuvaton.com/browse/28499/im_really_a_cat_trapped_in_a_dogs_body.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen vajaan tunnin se vikisi surkeana eteisessä. Sen jälkeen se oli melkein oma itsensä noin muuten, mutta jutteli KAIKESTA :D Se mölisi sisällä ihan kaikista mahdollisista aiheista ("Ai sä tyhjennät tiskikoneen MÖÖLIMÖÖ!" "Ai sä tulit alakertaan MMMOOUUU!"), mutta myös lenkillä kääntyi välillä katsomaan mua suoraan silmiin samalla jotain kommenttejaan mölisten. Siis myös juoksulenkillä. Oli tosi kummallista.

   Hahaha MITEN SIISTI! Hitto kun joululahjaksi tuli idis vähän myöhään, mutta Nidolla on kyllä 8-vuotissynttärit toukokuussa...

   Poista
 6. Tykkään taivaankappaleesta liitutauluseinällä ja seinälokeroista!
  T. Hanna aka joululomasohvapäikkärinukkuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nolotti joutua googlettamaan "kuu", jotta sain siitä edes jotenkuten tunnistettavan :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.