11.9.2013

Apua väsyneelle!

Kun olen väsynyt, se on raskasta meille kaikille.


Alan usein väsyneenä järjestelemään, sisustamaan, siivoamaan ja organisoimaan kaikkea lompakon ja laukun sisällöstä eteis- ja keittiökaappeihin, pesen lapset, koirat, vaatteet ja verhot ja ajelen laumanjohtajan pään kaljuksi. Ensin touhuan väsymysraivosta kihisten, mutta kun saan asiat ojennukseen, väsymyskin helpottaa.

Olen kuullut joidenkin lääkitsevän samaa vaivaa nukkumalla, mutta siinä olen hirveän huono.

Tänä väsymyskautena on saatu mm. remontin aikana huonosti maalattu eteinen maalattua paremmin uudelleen ja eilen vein eteiskaapit siivottuani vaatteita ja vähälle käytölle jääneitä kenkiä (kitten heels, tarvitseeko sanoa enempää...) kierrätykseen. Ja ostin koirille kivan namipurkin, joka näyttää takapihalla 15 vuoden aikana pikantisti ruostuneelta ämpäriltä!

No mutta asiaan! Minulla on ongelma ja toivon, että te olette ratkaisu:

En osaa päättää tämän seinän kohtaloa. Auttakaa!


Seinällä on ennen ollut seinäkoukkuja, mutta Dots-koukkujen kiinnitys sopii näiden pahvisten väliseinien ja käsilaukkuni painon (olenko muka ainoa aikuinen, jolla on laukussa aina pullea penaali ja 1-2 kirjaa? Laumanjohtaja väittää, että olen! Ja olen kyllä nähnyt, miten neuvolantätikin virnuilee, kun valitsen penaalista sopivaa värikynää!) kanssa vähän huonosti yhteen, joten koukkujen jättämät reiät on nyt kitattu ja seinä on siis joka tapauksessa maalattava.

Haluaisin maalata seinän liitutaulumaalilla, mutta mietin, naarmuuntuuko mattainen liitutaulupinta tällaisessa paikassa rumaksi. Vähän mietityttää sekin, tekisikö musta seinä pienestä keittiöstä pimeän... vai ryhdistäisikö se sitä? Lastenhuoneen liitutauluseinää maalattaessa sain nimittäin sellaista palautetta, että tähän päälle ei sitten ikinä maalata yhtään millään, joten tavalliseen seinämaaliin palaaminen ei tässä keittiössäkään tulisi varmaan kyseeseen, jos mieli muuttuisi (kuten sillä joskus hyvin harvoin on tapana tehdä).

Liitutaulua keittiössä tarvitaan kuitenkin joka päivä. Ja siis muutenkin, kuin Pablo Nerudan rakkausrunojen julkaisualustana.

Näyttäisin vielä lisäkuvia, ellei eräs nimeltämainitsematon henkilö söisi tuossa vieressäni tuoretta Avotakkaa, mikä on varmaan tulkittavissa niin, että hän tarvitsee ruokaa ja minun on syytä perehtyä siihen Avotakkaan mahdollisimman nopeasti.

28 kommenttia:

 1. Liitutauluseinä kuulostaa oikein hyvältä ja toisi ehkä sitä skarppiutta. Tai sitten joku kiva piristysväri, seinän pinta-ala kun ei näyttäisi olevan suuren suuri... Tosin siihen liitutauluseinälle voisi kirjoitella pinkillä liidulla, piristystä sekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skarppiutta mäkin olettaisin sen tuovan! Lisäksi tota nurkkaan kasautunutta roinaa voisi skarppiuttamisen nimissä vähän karsia...

   Poista
 2. Liitutauluseinä kuulostaa hyvältä enkä usko että tulis liian synkkä! Ja voiskohan sitä maalia olla esim. Harmaana? Ei varmaan.. Tai sitten sillä maalilla vois maalata jonku/jotain kuvioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tummanharmaa voisi kyllä olla tosi kiva! Kuitenkin pitäisi olla sellainen, että valkoinen tussi/liitu näkyy pinnalla hyvin.

   Poista
 3. Tutkin oitis asiaa, kun aloin pohtimaan, että eihän musta voi olla ainoa väri. Eikä olekaan! Smartiasta (se on kai joku rautakauppa) saa viittä eri väriä liitutaulummaleissa! Punasta, turkoosia, sinistä, vihreetä ja sitä perinteistä mustaa. Jos niitä vois vielä sekotella iloisesti keskenään, vois saada lisäksi vaikka violettia! Mietipä sitä.
  Näin asiaa tutkittuani tulin siihen tulokseen, että hyvin voit maalata seinänpätkän liitutaulumaalilla.

  Etkä sinä muuten oo ainoa, jolla on aina käsilaukussa (tai olkalaukussa) pari kirjaa ja penaali. Mulla on kans! :D Ja liuta kaikenlaista muuta ah-niin-tarpeellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OOH, punaista! Punainenhan on mun suosikkiväri, mutta en käytä sitä sisustuksessa enkä pukeutumisessa juurikaan, koska... noh, punainen :D

   Koiranomistaja-äiti-organisaattori -yhdistelmänä munkin käsilaukun sisältö on aika uraauurtava. Nyt toi vanhempi lapsi on sen ikäinen, että on alkanut pakkaamaan omia tavaroitaan mun laukkuihin. Jänniä löytöjä oon tehnyt mm. kassalla.

   Poista
 4. Käsilaukku, hmmm.... penaali (puuvärikynät, lyijykynä, kuulakärkikyniä, pyyhekumi, lyhyt viivain), muistivihko, pieni ensiapulaukku, kalenteri, lompakko, lukulasit, nenäliinapaketti, TOKOn sääntökirja, klikkeri, namipussi (koirien), kakkapussirulla (koirien tämäkin :D ), kamera, puhelimen laturi, pieni hiusharja, pieni musta vihko (tämä ei ole muistivihko vaan todellakin "pieni mustakantinen vihko" sisältöineen päivineen :D ), hammastuki, punkkipihdit, avaimia sekalainen kasa, irtokolikoita, englanninkielinen pokkari, käsityö (palmikkopoolo itselle). Ei mitään ylimääräistä siis.

  Kettu puhuu asiaa. Eihän sen ole välttämättä oltava musta? Minä henk koht valitsisin mustan liitutaulumaalin. Ehdottomasti. Mutta en ole nähnyt tilaa kokonaisena, ainoastaan valokuvissasi pieniä kohtia. Eli miten vaikuttaa tilan "kokoon".

  Mistä nuo baarijakkarat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, PUUVÄRIT? Old school! Mulla oli ennen laukussa kaksi penaalia, toinen värittömille ja toinen värillisille kynille. Uhrautuvaisena äitinä luovuin systeemistä, kun ensimmäinen lapsi syntyi ja vähän muutakin tavaraa piti saada mukaan. Mustakantinen muistikirja löytyy täältäkin!

   Jakkarat on Aarnion Rocketit, mahtavan tukevat, ja niitä myy ainakin Artek ja Finnish Design Shop. Mustaa ja tammea löytyy myös! Ja matalaa mallia.

   Poista
  2. Jep. PUUVÄRIT!!!
   Niillä voi näet helposti merkitä esim. mallipiirroksiin väritunnukset erilaisille kuviokohdille. Näin sitä on helpompi sivusilmällä seurata. Ja saa halutessaan pyyhekumilla pois (tunnustan, en ole aivan täydellinen, joskus tulee merkittyä virheellisestikin).
   Mutta naura pois vaan, kyllä sinäkin vielä pääset tähän ikään jolloin puuvärien arvo nousee taas oikealle tolalleen :D

   Kiitos jakkarainfosta, lähden heti hankkimaan niitä. Ovat näet aivan täydellinen lahja tupareille joihin menemme ensi kuussa. Pitää vaan ensin hyväksyttää tietysti lahjan saajalla (mikään ei ole kamalampaa kuin saada lahja josta ei pidä!).

   Poista
  3. Kehuisin noita jakkaroita laajemminkin, jos olisi tarvis! Oon ollut niihin tositositosi tyytyväinen, ja niissä on hinta-laatu-suhdekin ihan kohdillaan.

   Tunnen kyllä, että puuvärienarvostamisikä on jo lähestymässä. Vahaliidut haluaisin asetettavan maailmanlaajuiseen pannaan, tyttö rakastaa niitä, ja meidän tekstiileistä suurin osa on vaaleita tai valkoisia...

   Poista
 5. Mieti väriä, väriä joka hymyilee...
  Kuviot tekevät helposti keittiön levottomaksi.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kuvioista. Keittiössä kun on tavaraa ja elämää ja sotkua aina muutenkin :)

   Poista
 6. Itse taas en lähtisi liitutaulumaalilla maalailemaan, sillä tiedän että pitäisin sitä sillä hetkellä hyvänä ajatuksena. Puolenvuoden päästä en. Finnish design shopista ostaisin muistitaulun, joko ympyriäisen tai kaksi neliötä. Niihin muisitauluihin käy niin liitu kuin magneetitkin. Ja niitäkin on eri väreissä. Ja eri muodoissa.

  -Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin liitutaulumaalaamisesta ennen ihan samoin, kunnes sitten maalattiin toi lastenhuoneen seinä. Tykkään siitä hurjasti! Luulen että liitutauluratkaisuun kyllästyy silloin, jos kyse ei ole seinästä joka sopisi muutenkin mustaksi, ja jos liitutaululle ei ole varsinaista tarvetta.

   Toi taulu joka seinällä nyt on, on FDS:ltä ostettu! :) En ole muuten laatuun yhtään tyytyväinen... Taulu on tosi naarmuuntunut liidulla kirjoittamisesta. Lisäksi häiritsee vähän se, miten ulkoneva se on seinästä.

   Poista
  2. Okei kun just mietin olisinko tilannut kans sieltä muistitaulun. Aika hintavia ovat, että kurja jos on huonolaatuisia :/ Toisaalta jos kokemukset tosta liitutaulumaalista ovat hyvät niin miksei sitä sitten käyttäisi! :)

   Poista
  3. Joo, taulusta on siis aika helposti luettavissa, mitä siinä ennen on lukenut. Ei ole siis sellaista Oikeaa Liitutaulupintaa (niin kuin koulussa oli), vaan jotain vähän epätasaista maaliseosta tms...

   Jos löydät jostain täydellisen liitutaulun, osta korjoitusvälineiksi liitujen sijaan valkotusseja! Granit ainakin myy. Suden hetki suosittelee! :D

   Poista
 7. Käsilaukun sisältö muistutttaa Heklan ja Ketun käsilaukkujen sisältöä. Lompsa, meikkipussi, harja, piuhoja, latureita, muistitikkuja sisältävä pussi, särkylääkkeitä ja kipugeeliä, penaali, muistikirja (A5),1-2 kirjaa, aurinkolasit, avaimet ja känny, sekä mahdollisesti pieni käsityö ja joskus kamera, hammasharja ja varasukkikset. Normisetti. Että laumanjohtajalle saa sanoa, että et ole ainoa. t. Kassialma-OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MuistitikkuJA? Mahtavaa! Kaikkeen pitää varautua!

   Mies valittaa aina, ettei mun käsilaukusta löydä mitään, koska siellä on niin paljon kaikkea. Tosi tyypillistä miehenlogiikkaa. Sieltähän just nimenomaan löytää vaikka mitä, koska siellä on niin paljon kaikkea!

   Poista
 8. Minä varmaan maalaisin seinän jollain kivalla värillä (kirkas vihreä?) ja länttäisin siihen sitten erillisen liitutaulun, jos sellaisen välttämättä haluaa. Itselleni tuo liitutaulujen tai vastaavien tarpeellisuus ei oikein ole auennut.

  Heklan käsilaukun sisältöön on pakko kommentoida, että koirattomat ihmiset eivät ehkä ymmärtäisi tätä koirallisten tapaa kanniskella aina mukana nameja ja kakkapusseja. Minulla taitaa olla jokaisten housujen taskussa muutama kakkapussi, on muuten tosi kiva kun ne joskus tursuavat siistien farkkujen takataskusta. Lisäksi vyötärölleni on kasvanut kiinni sellainen Hurtan namipussi, joka on mukana käytännössä aina kun koirakin. Joskus mietin, että varmaan jonain päivänä nappaan namipussin mukaan, vaikka lähden johonkin ilman koiraa. Eihän se mikään huipputyylikäs ole (tuo namipussi siis, koira on tietysti tyylikkyyden perikuva), mutta ah, miten kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkapussit siistien housujen taskusta! Niin tuttua, niiiiiin tuttua! Pahinta on kesä: jos lenkitän koirat taskuttomissa vaatteissa, tungen kakkapussit rintsikoihin. Johon sitten pahimmassa tapauksessa myös unohtuvat.... Tuteista on tullut melkein yhtä paha vitsaus, mutta niitä on sentään vaikea unohtaa taskuihin (enkä kuljeta niitä paidan sisällä).

   Meillä toi liitutaulu on tosi tarpeellinen siksi, että miehellä on aika epäsäännöllinen työ, joten se töihin lähtiessään kirjoittaa mulle taululle aina ylös päivänsä ohjelman, jotta tiedän mm. sen, mihin aikaan sitä kannattaa odotella kotiin. Siksi taulun pitää olla keittiössä: jotta mies muistaa ohikulkiessaan kirjoittaa sille. Mutta toi KotonaDesignin taulu on kyllä ihan susi!

   Poista
  2. Kesän ja taskuttomien vaatteiden kanssa lenkkeilyn pelastus on Spibelt -niminen pieni, joustavasta kankaasta tehty vyölaukku. Ostin itse sen keväällä, enkä katunut kertaakaan. Puhelin ja avaimet mahtuvat mukaan, laukku (tai enemmänkin tasku) pysyy paidan alla piilossa eikä hölsky juostessakaan. Suosittelen.

   Joo, ehkä liitutaulu tai vastaava on tosiaan kätevä useamman hengen taloudessa, tuota en tullut ajatelleeksi. Toistaiseksi muistan omat menoni sentään sen verran hyvin, etten ole tarvinnut muistutinta seinälle, mutta perustelusi on kyllä erittäin hyvä.

   Poista
  3. "Vyölaukku"-kohdassa irvistin, mutta siis vaatteiden alla... Hitsi, pitää googlettaa. Löysin kerran Lontoosta (huom. kosmopoliitti!) mielettömän kivan nahkaisen, monitaskuisen vyölaukun (kuulostaa perverssiltä, mutta oli oikeasti ihana), jonka jossain mielenhäiriössä jätin kauppaan. Ihan muutaman kerran oon lenkillä päätöstäni katunut.

   Poista
 9. Jos kyse olisi omasta keittiöstä maalaisin varmaan seinän jollain tummalla värillä, en ehkä mustalla, vaan esimerkiksi sellaisella munakoison violetilla tai vaikka sitten vihreällä liitutaulumaalilla (se saattaa kyllä olla liian vaaleaa?).
  Kotisi on todella upea ja inspiroidun näistä sisustusjutuista aina vaan uudelleen, varsinkin niistä mustista saunan lauteista! On varmasti ihanaa kun on vielä käsistään näppärä puoliso joka pystyy ihan oikeasti toteuttamaan omia sisustusvisioita. Jos omalle kohdalle olis sattunut sellainen, varmaan harkitsisin tolle seinälle jotain samantyyppistä ratkaisua kuin teidän makuuhuoneen kiviseinä johon liitutaulun voisi vaikka upottaa samaan tasoon muun seinän kanssa (en tiedä onko mahdollista, mut saahan sitä aina ideoida kun ei tarvitse oikeasti osata toteuttaa).
  Kiitos hyvästä blogista, on ollut ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!

   Kaikesta muustakin, mutta myös tosta upotus-ajatuksesta. Oon pyöritellyt sitä nyt mielessäni...
   Toi mun yleisesti tosi ennakkoluulottomasti sisustusprojekteja toteuttamaan lähtevä mieshän vi-haa kaikkea maalaamista ja pintakäsittelyä, joten tähän nimenomaiseen hankkeeseen se suhtautuu toistaiseksi tosi nihkeästi :D

   Poista
 10. mites toi ylläällä näkyvä ilmastointihormin vai minkävitunlie suojakakkara, maalautusiko sekin ja vituttasko, jos sieltä erottuu semmonen kakkara? ja vaihtuisko valokatkaisin mustaksi? que?

  w-täti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla leideinhuoneessa on siinä liitutauluseinällä samanlainen kakkara, ja siitä sudittiin vaan reteesti yli! Mulle selitettiin joskus että se on joku läpyskä, jota ei koskaan kuulukaan saada pois. Emt!

   Valonkatkaisin ja pistorasia jäis kyllä, mun mielestä yhtenäinen katkaisinlinja (:D) läpi kodin on olennaisempaa. Mua häiritsee suunnattomasti se, että tualla kolomosessa on eri pistorasiat ja katkaisijat kuin muualla.

   Poista
  2. MITEN SÄÄ SAAT ÖISIN UNTA JA HERÄÄTKÖ OMAAN HUUTOOS HIKISENÄ KOSKA KATKAISIJAT???!!!!yks!!!!

   w-täti <3

   Poista
  3. KARVAISEN SÄNGYNPÄÄDYN LÄSNÄOLLESSA HERÄISIN!!!!!!!!!!!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.