5.9.2013

Terassituolit talviunilla

Olen odottanut malttamattomana terassikauden päättymistä.

Laumanjohtaja toivoi jo viime vuonna etuterassille pientä pöytää ja kahta tuolia vähän silleen ranskalaiskahvilatyyppisesti ilmeisesti siksi, jotta hän voisi lukuisina vapaa-aamuinaan poltella sikaria ja juoda kahvia ulkona moottoripyöräänsä samalla tuijottaen (sitä ihmistyyppiä, joka katsoo mieluummin moottoripyörää kuin aamu-tv:tä). Sopivan pöydän löytämisessä kesti yli vuosi ja siksi kahvilainstallaatio toteutettiin vasta tänä kesänä. Tuoleiksi halusin galvanoidut Tolixit.


Katsokaas - en koskaan osta mitään sisustustavaraa tai huonekalua, joka sopii vain yhteen tarkoitukseen. Entiseen asuntoomme ostin yöpöydiksi mustat korit, jotka toimivat jonkin aikaa ylösalaisin yöpöytinä ja ovat palvelleet sen jälkeen mm. kenkäkoreina, hansikaskoreina, lelukoreina, lehtikoreina, wc-paperikoreina ja parvekepöytinä. Koska taajaman rivitaloasunnon varastotilat eivät päätä huimaa, halusin terassituoleiksi tuolit, joita voisi talvisin käyttää sisällä.


Laumanjohtaja luopui terassikahvilastaan pitkän väsytystaistelun jälkeen vihdoin tällä viikolla.

Tässä on tietenkin nyt sekin mahdollisuus, etten ehkä halua enää ensi keväänä luovuttaa näitä uudestaan ulos.


Pakko näyttää vielä yksi juttu!

Kaikki minut tuntevat tietävät, että eniten maailmassa pidän sarvieläimistä ja kirjoista (ja pupuista ja Marko Paanasesta). Haaveissani meillä olisi yhden valtavan kirjahyllyn lisäksi jokin pienempi, suoraan seinälle ripustettava erikoisempi hyllykkö, johon voisi asetella aistikkaasti esille esimerkiksi ne kaikista intellektuelleimmat kirjat.

Olen nyt jonkin aikaa ihaillut tätä BEDesignin (kotimaista!!) Deeriä. Esittelin haaveeni tänään aamiaispöydässä laumanjohtajalle.


"Onks se tammea? Maksaa varmaan ainakin tuhatviissataa."
"Niin maksaa."
"Pah! Mä teen sulle tollasen! Tarviin vaan tietokoneohjelmoitavan sirkkelin."
"Eikö sitten tulis jo halvemmaksi ostaa vaan toi sikakallis hylly?"
"Mut sillä sirkkelillä voisin tehdä sulle vaikka viiskyt noita hyllyjä."

15 vuoden päästä luette Avotakasta häiritsevän jutun siperianhuskyja ja kirjoja keräilevästä pariskunnasta, joka on sisustanut asuntonsa seinät peurahyllyillä.

18 kommenttia:

 1. *reps*
  Meilläkin niin tuttua. "Tollasenhan tekee ihan helposti ite!" Ja sitten ostetaan työkalua ja konetta niin että hintaa kertyy kolminkertaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Mut kato kun niitä vois tehdä sit viiskyt!

   Meillä on kanssa aivan käsittämätön määrä työkalua ja konetta, etenkin kun huomioidaan se, ettei olla rakennettu taloa eikä miehen ammatti liity mitenkään rakentamiseen tai remontoimiseen. Se harrastaa niinkun... sarjatuotantoon varautumista?

   Poista
 2. Ihana mies sulla :) Itsellä valitettavasti melko kädetön mies tuommoisissa hommissa, osaa se sentään korjata autoa, jos tarve tulee, mutta ei kukaan tee mulle hyllyjä (Paitsi sitten IKEA) :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihana. Mutta yhtään sirkkeliä meille ei enää tule, vaikka miten yrittäisi perustella!

   Poista
 3. Esittelin tota samaa hyllyä J:lle tällä viikolla! Aaaaah NIIIIN hieno! Mutta mä tarvitsisin sille suuremman asunnon, että tulis vielä kalliimmaks ku se sirkkeli... Hitsi!
  Terkkuja mökkinaapurilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ja mulla nyt on tunnetusti ihan sai-raan hyvä maku <3

   Katsoin valmistajan sivuilta, että hylly on n. metrin suuntaansa, eli mahtuu kyllä vallan hyvin pienempäänkin tilaan. Vähän liiankin pieni ehkä, etenkin hinnan huomioiden.

   Poista
 4. Vau, mikä hylly! Odotan innolla millainen ihanan miehesi tekemästä hyllystä tulee. Sillä kai asia jää vaivaamaan häntä sen verran, että hylly pitää tehdä, vaikket annakaan ostaa uutta sirkkeliä... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mä odotan myös tosi kiinnostuneena, ja oletan että se loihtii ihan macgyverina ton hyllyn paljain käsin pihapuusta ja pyhästä hengestä. Pitäis varmaan aloittaa jo sopivien kirjojen valikoiminen...

   Poista
 5. Höh, et haluais lainata sun miestä hetkeksi mulle? Oon kauniisti ja vähemmän kauniisti vihjaillu noin jokaiselle vastaantulijalle että haluan valkoisen tv-tason, ihan vaan simppelin kolme lautaa naulattu yhteen- mallin, mutta ei! KUKAAN ei ole tarjoutunut ( edes lahjottuna ) sitä tekemään mulle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehdi lainaamaan! Pidän sen niin hyvin täystyöllistettynä 24/7 :D

   Ei mutta, entä jos tekisit itse? Mä olen oppinut tässä miehen ns. siivellä tosi paljon paremmaksi käsistäni kuin mitä olin ennen (vielä on toki matkaa, esimerkiksi sähkötyökalujen käyttö on multa kokonaan kielletty, koska miehen mielestä ne on mun käsissä hengenvaarallisia), ja yksi tosi keskeisistä kehitysaskeleista on ollut se, että oon tajunnut, että mitä huonommin jonkun jutun osaa, sitä enemmän siihen kannattaa varata aikaa. Mutta kun aikaa on tarpeeksi, kuka tahansa osaa ja kykenee mihin vain.

   Poista
  2. Muuten ehkä yrittäisin, mutta muutamat käytännön seikat ei tue tätä projektia - mm. se, etten omista ainuttakaan työkaluksi laskettavaa tuotetta, kerrostalossa ei liiemmälti ole tilaa nikkaroida ja erotan laudan maitopurkista vain siksi että maitopurkki on sininen. Satun myös olemaan varsin tapaturma-altis, joten voi olla että tarvitsisi tilata myös ambulanssi oven taakse jo valmiiksi. Onnistuisin todennäköisesti humauttamaan vasaran otsaani tai jotain muuta yhtä simpsonit-tasoista.

   Poista
  3. En nyt haluaisi olla inhottava ja jatkaa painostamista, mutta ainakin pääkaupunkiseudulla (ja siksi siis oletan että muuallakin) on sellaisia työpaja-tyyppisiä verstaita, joihin saa valvotuissa ja ohjatuissa olosuhteissa mennä puuhastelemaan omia juttujaan. En ole kyllä kokeillut, mutta yksi ystävä käväisi sellaisessa tekemässä itselleen pöydän.

   Jaan muuten täydellisesti tuon tapaturma-alttiuden. Maalattiin eilen meidän eteisen tuulikaappiosio, ja otsatukka oli maalissa vasta n. kolme minuuttia urakan aloittamisen jälkeen.

   Poista
 6. Heihei... minä ostaisin heti sen sirkkelin ja kysyisin,
  että mitäs muuta vielä olis hankintalistalla!
  Sinä et taida aavistakaan millaista on, kun KAIKKI
  miehet sukulaisista entisiin heiloihin omistavat
  kymmenen peukaloa.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan sellaista, että kaapit ovat heikkorakenteisempia, mutta niissä on enemmän tilaa, kun työkaluja on merkittävästi vähemmän?

   Poista
 7. Mä ehkä rakastuin tohon teidän makuuhuoneeseen, vitsit miten makee (yöpöytineen siis)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä on kaikista mun käyttämistä makuuhuoneista tähänastinen lemppari.

   ...Mutta silti on rehellisyyden ja rehdin pelin nimissä myönnettävä, että tämä meidän makuuhuone on n. 28m2, ja tuo kuvissa näkyvä osuus siitä on huoneen siistein :D Kuvien ulkopuolelle jää pari kirjahyllyjä, lipasto, vaatesäilytys Ikean hyllyköistä...

   Poista
 8. hirtehinen hyökkää: mitä muita käyttötarkoituksia sinulla on:
  a. sohvalle (jos säilytystilaa ei lasketa)
  b. sängylle
  c. ruokapöydälle
  d. verhoille

  TIIÄT KYLLÄ KUKA SE TAAS TÄÄLLÄ PILKKUA NYLKYTTÄÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIIN OLI YLLÄTYS ETTÄ PILKKUA SAAVUIT NYLKYTTÄMÄÄN!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.