1.6.2013

Minimökki, osa 1

Asuntomme kaupanpäällisinä tuli takapihan pieni leikkimökki. Vastustin ensin ja yritin saada entiset omistajat ottamaan mökin mukaansa, sillä en pitänyt mökin... yhtään mistään. Myöhemmin, keskitalven pitkinä remppapäivinä, kyttäsin mökkiä ikkunoista ja muutin mieleni.

Inhoan ihmisiä, jotka kirjoittavat tällaisia juttuja ilman kunnollisia ennen-kuvia, ja nyt istun sitten itse ihan samassa veneessä. Muiden ottamilla kuvilla mennään! Mökki näytti ennen tältä:


Ideani oli, että mökistä voisi tehdä sen värisen ja -henkisen, millaisen puutalon rakentaisimme jos joskus päätyisimme rakentamaan talon puusta. Viime juhannuksena (...) tartuimme vihdoin (lähinnä siksi, että tuparipäivä oli saatu päätettyä) maaliruiskuun ja -pensseliin, ja sen jälkeen mökki on seissyt paikoillaan tämän näköisenä. 


Ovenkahvaa vailla! Projektia jatkettiin niinkin sukkelasti kuin tänä aamuna. Aloitimme perhepalaverilla kahvamateriaalien ympärillä.


Valitsemamme oksa sahattiin sopivan mittaiseksi ja sahauspinta hiottiin. Tässä tosin hiotaan toista päätä, mutta eiseooniinjustiinsa.


Ruuveiksi valittiin ruostumattomat ja laumanjohtaja porasi niille reiät, jotta ne saatiin upotettua oksan sisään.


Kymmenen minuuttia asettelua, silmäilyä ja neuvottelua... Ja voilá (tässä luki ensin voilé, terv. nimim. osaan sanoa ranskaksi ainakin mersii)!Mökin sisäosat ovat edelleen rakennusvuotta 2006 vastaavassa kunnossa ja puupinnat ovat käsittelemättömät. Edelliset leikkijät ovat väritelleet seiniä ja seinien puhdistaminen on sekä nyt että tulevaisuudessa haastavaa, ellei seiniä käsittele mitenkään. Toisaalta noin kaksi metriä korkean mökin sisäpuolen maalaaminen ei hirveästi houkuttele. Ja joutuisin kaiken lisäksi tekemään sen itse, sillä laumanjohtajan saisi mahtumaan mökkiin vain rakentamalla mökin uudestaan hänen ympärilleen.

Lisäksi olen vähän miettinyt (ja nyt ei saa nauraa!), että haluaisin laatoittaa sekä mökin lattian että tuon terassin jollain jämälaatalla, mutten ole vielä uskaltanut ehdottaa sitä Suurelle Laatoittajalle. Sisäseinille pitäisi myös tehdä jotain. Aikaa on n. ensi kesään, sillä kaksivuotias ei vielä osoita minkäänlaista kiinnostusta mökkiä (eli isin työkaluvajaa) kohtaan, mutta kolmevuotiaalla on varmaan jo toinen ääni kellossa.

Minimökki, osa 2 - tulossa tietokoneillenne ehkä tuossa n. vuoden päästä!

10 kommenttia:

 1. Oi, voisin niin kuvitella tuossa terassilla semmoista litteää luonnonkiveä.. Mikähän semmosen nimi oli mitä tarkotan :D No kuitenkin. Semmonen ois epic cool.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tarkoitatko liuskekiveä? Tuli tosta sun ideasta älyttömän hyvä jatkoidis... Hmm... HMMMM!

   Poista
  2. JOO!!!! Se oli se sana mitä hain, mutten mitenkäänpäin saanu sitä mieleeni. Liuskekivi!

   Poista
  3. No kato nää rakennustarviketermithän tulee multa kuin apteekin hyllyltä!

   Toissapäivänäkin just opin, mitä eroa on pöytäsirkkelillä ja kaapparilla!

   Poista
 2. Hieno! Tuollaista mökkiä voi kuka tahansa
  joskus tarvita!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, ja etenkin jos pituutta (tai lyhyyttä) on sen verran, että mahtuu kulkemaan tosta ovesta!

   Poista
 3. Myönnän, nauroin hieman tolle laatoitusajatukselle. Mutta oikeasti ideana se on varmasti mainio. Itselläni kokemukset leikkimökeistä rajoittuvat omaani, joka oli täynnä hämähäkkejä ja ampiaspesiä. Että kannatan kyllä leikkimökin mukavuuteen liittyviä seikkoja. Silloin varmasti lapset siellä oikeasti viihtyvät ja mökki pääsee oikeuksiinsa, kun jättiläishämähäkit eivät vaani viattomia uhrejaan...

  - Krista ja Sumu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noi siisteyssyyt on siinä taustalla että haluaisin pinnoittaa mökin kunnolla sisäpuoleltakin, se käsittelemätön puu inee kaiken itseensä. Ja on siis jo imenyt 7 vuoden ajan :D

   Mullakin oli leikkimökissä hulluja jättiläishämähäkkejä pienenä!! LUKKEJA! Lukit on PAHIMPIA!

   Poista
 4. Ennustus: About kymmenen vuoden päästä isin työkaluvajan oveen ilmestyy keep out -kyltti. Sisällä soi Justin Bieber Jr.

  Hanna

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.