14.12.2012

Uudet mustat

Mietin melkein vuoden, mikä seinäväri sopisi lapsen huoneeseen. Väliaikaisratkaisuna ja remontin pakottamana valitsin sinne viime keväänä hailakkaa harmaata. Viime viikolla oikea väriratkaisu valkeni minulle vihdoin unessa (joo, oikeasti unessa). Siispä pikkutytön huoneeseen sudittiin pirteän mustaa.Seinä on maalattu Tikkurilan liitutaulumaalilla, jonka käsitteleminen kirvoitti laumanjohtajasta muutaman mielikuvituksekkaan kirosanan. Maali on nähtävästi viskositeetiltään jotenkin erikoista. Eikä sitä voi maalata telalla tai rajata onnistuneesti teipillä. Mutta kahteen maalikerrokseen kului siitäkin huolimatta kuivumis- ja tuuletusaikoineen alle vuorokausi (jonka aikana työvastaava kävi myös oikeissa töissä). Hyvä meidän isi!


Mustalla värillä voi myös pelastaa lempikengät! Tuhosin Uggien mustan suosikkiparini toissa talven raskausaikana ja viime talven remontissa. Täksi talveksi oli tarkoitus ostaa uudet samanlaiset, mutta kas kun siihen budjetoitu 300€ menikin turvalukkoon...

Onneksi vanhat löytyivät kaapista ja mustaa värisuihketta suutarilta. Tiedoksi samaa yrittäville, että värisuihke lähtee valkoisista kaakeleista irti hankausnesteellä ja tiskiharjalla, mutta rakennekynsistä tai ihosta se ei sitten irtoa. Ja se pakkauksessa suositeltu "hyvin ilmastoitu tila" tarkoittaa muutenkin ilmeisesti esim. terassia eikä kylpyhuonetta.

Meillä on menossa joulua edeltävät trimmajaiset, joissa harvennetaan kaikkien turkkeja. Tänään vuorossa perheen neanderthal, jonka niskaturkin muotoilen heti kun tästä nousen. Vapaaehtoisia ilmoittautumisia siperianhuskyjen harjaustoimeen otetaan vastaan kommenttiboksissa. Vastapalveluksena voin tulla sotkemaan muidenkin kylpyhuoneita mustalla suihkeella.

9 kommenttia:

 1. hasarditikkaat.

  btw isoimmalta katosi joulukirkosta tullessa kännypussi ja avaimet. lähen kohta kävelemään kirkkomatkaa josko löytyis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on kirkonpenkissä kuiteskin kerännyt salakolehtia!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että muissakin kotitalouksissa vietetään tuota jouluvalmisteluista odotetuinta! Kyllä pienet trimmajaiset aina piparkakkutalon teon tai joulukuusen koristelun voittaa. Henkilökohtaisia lemppareitani ovat juurikin nuo kaulurikarvat ja toki myös hanurikarvat. Siperialaisen osuus taasen tässä joulupuuhassa on yrittää liueta paikalta mahdollisimman kauas tai maata mielenoisoituksellisesti selällään raajat kohti kattoa.. Vapaaehtoisia myös tänne kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotettu jouluvalmistelu tosiaan, juu! Totesin eilen, että Nidon sisäreisistä lähtee sellaisia vauvannyrkin kokoisia karvapökäleitä, vaikkei niihin edes koske. Että ilmeisesti vähän on harjaa kaivannut... En aloittanut vielä tänään. Josko heti huomenna... Tai ylihuomenna... Miehen tukka saatiin sentään tänään ajeltua ja mulla on kampaaja aatonaatonaattona, jes!

   Meillä ei toimi mikään muu systeemi kuin se, että koirien ja yhden avustajan kanssa lukittaudutaan kylpyhuoneeseen siksi tunniksi, joka harjaukseen menee. Koska lasta ei voi jättää yksin kylppärin ulkopuolelle, on hänenkin pakko osallistua läsnäolollaan. Lattialämmityksineen noin pienessä kylppärissä tämä kokonaisuus ei nyt ihan yllä sinne kivoimpien kotiaskareiden top kymppiin.

   Poista
 3. Vitsi näitä sun postauksia on kiva lukea, sun kirjoitustyyli on niin kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se johtuu katsos vaan siitä, että näitä on kiva kirjoittaa kun lukijat on niin huippuja!

   Poista
 4. Tyttöhän saa sitten joulupukilta väriliidut. Joohan...
  Ja koirien karvat toivottavast päätyvät kehräämöön.
  Et saa mistään langasta niin lämpimiä lapasia ja sukkia.
  Ja noi sun koiras on niin hoidetun ja puhtaan näköisiä.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liidut on jo :) Niillä on piirreltykin! Hän on toistaiseksi enemmän sellaista "Katson vieressä ja käskytän"-tyylistä kuvataideilmaisijaa, mutta kyllä se siitä... Jostain pitäisi vielä löytää jättikokoinen paperirulla ja vahaliidut, jotta plikka pääsisi sottaamaan lattiallakin.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.