29.12.2012

Kympin sänky

Kuukausi sitten havaitsin terävänä plikkana kerralla kaksi asiaa:
1) pinnasänky on pienhenkilölle liian pieni,
2) enkä kohta enää ylety vatsani kanssa sen laitojen yli laskemaan lasta nukkumaan.

Seuraava ajatus: kaupoista ei varmaan löydy budjettiin sopivaa, kivaa lastensänkyä.

Olin ihan oikeassa. Parempi ratkaisu oli huuto.net.

Tavoitteena oli löytää sarjatuotantona valmistettu (jotta myöhemmin sänkyjä löytyisi toinenkin) täyspuinen sänky, jonka muotokieli olisi pikemminkin kulmikas kuin pyöreä, ja jota ei olisi värikäsitelty mitenkään.

Eräässä myynti-ilmoituksessa oli tällainen kuva.


Ihana! Tai ei ehkä ihan näin somistettuna. Tai muutenkaan tällaisenaan. Hinta 10€, alkuperä Isku.

Laumanjohtaja otti viisaana ja kärsivällisenä miehenä tosi hyvä idea, kulta -linjan ja haki sängyn vartin matkan päästä.

Seuraavaksi sänky hiottiin hiomakoneella mummalan autotallissa. Laumanjohtajan palautteen mukaan homma oli perkeleestä (kesti kolmisen tuntia), mutta toisaalta hän innostui projektista lopulta niin, että osti itselleen joululahjaksi Dremelin pikkutarkan hiomatyökalun, jolla viimeisteli sängyn yksityiskohdat ja jolla aikoo kuulemma jatkossa hoitaa myös koko perheen hammashuollon.

Itselleni jäi puun pintakäsittely. Valitsin pintaan lempiaineeni - puuvahan.


Sänky olisi kannattanut käsitellä hyvin suojatussa, valaistussa ja ilmastoidussa tilassa asiaankuuluvissa varusteissa, joten suoritin vahauksen pimeän tultua tunnelmallisessa lastenhuoneessa valkoisissa housuissa mahani kanssa ähisten. Ja pesin samalla pyykkiä. Ja katsoin yhden tosi hyvän dokkarin Areenasta! Mutta yllätin lapsen vain kerran nojailemasta navallaan vastavahattuun sänkyyn (miksi pienet ihmiset nojaavat kaikkeen juuri navallaan?).

Hidastavista tekijöistä huolimatta sängyn kahden osan kertaalleen vahaamiseen meni vain vähän yli tunti. Halusin lopputuloksesta rosoisen, enkä liian peittävää, joten yksi vahakerros riitti hyvin. Ajattelin vielä jossain vaiheessa käsitellä sängyn kokonaan parafiiniöljyllä ja ehkä korjailla paria huolimattomasti vahattua kohtaa...

Mutta nyt sänky näyttää tältä:Lapsi nukkui ensimmäisenä yönään sängyssä vaatimattomat 13 tuntia. Ja on näköjään käynyt varmuuden vuoksi kirjoittamassa nimensä (tai jotain, saattaa olla myös uhkausviesti) sängyn päätyseinään.


P.S. 
Suuri kiitos vielä kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille ♥
T: maha & kump.

36 kommenttia:

 1. Mänty(?)hirviöstä pseudopatinoituneeksi kaunottareksi (puuvahaisitsä mun naaman?)!

  Väänsit muuten aika tavalla puukkoa monen taatiaistaan lastensänkyyn opettavan vanhemman nahassa tuolla 13 tunnilla, kun plikka ei karannut kertaakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Puuvahaisinko" as in suosittelisinko puuvahausta just sun naamalle vai suostuisinko sen suorittamaan? :D

   En mä kyllä edes yllättynyt siitä, ettei sängystä karattu kertaakaan. Yleensä kun tytön nostaa sänkyyn, se kääntää heti kylkeä, mutta kääntyy syrjäsilmällä seuraamaan, että poistuuhan palveluskunta varmasti huoneesta. Ja palaa asiaan seuraavan kerran aamulla.

   Poista
 2. Upea sänky. <3 Sulla on ihana tyylitaju ja paljon kekseliäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En tästä ideasta voi kyllä ottaa kaikkea kunniaa itselleni, sillä näin joskus ennen muuttoa sisustuslehdessä kuvan lastenhuoneesta, joka oli sisustettu tummanruskeilla vanhoilla kalusteilla, ja se kuva jäi kummittelemaan mieleen... Mun mielestä kalusteiden elämäänähnyt ulkonäkö ja lelut sopii jotenkin kivasti rinnakkain :)

   Poista
 3. Vau! Yhdyn täysin edelliseen kommenttiin :)

  VastaaPoista
 4. Hieno sänky tosiaan! Se kun monesti ei ole kuin viitseliäisyydestä kiinni :) Onnea pallosta, niitä on nyt liikkeellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viitseliäisyydestä nimenomaan! Ei tässäkään oikeasti nyt niin hirveästi sitä hommaa ollut, ja työ todellakin kiitti tekijäänsä kun lähtötilannekin oli se, että sängystä maksettiin vaan 10€. Tuolla Facebookin puolella sanoinkin tästä just, että tällaisiin etenkin monivaiheisempiin huonekalujen uudistamisprojekteihin kannattaa tarttua heti eikä huomenna, muuten ne jää tekemättä. Multa ainakin :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin tuli! Siinä on muuten myös oikeasti hyvä nukkua. Jouduin ihan vaan testimielessä vähän kokeilemaan tänään päiväunitarkoituksiin...

   Poista
 6. Upea sänky, huima muodonmuutos! Kelpaisi meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otan yhteyttä sitten tossa X vuoden päästä, kun meidän pitää päästä mahdollisesti kahdesta tällaisesta eroon! :)

   Poista
 7. Eikä, siitä tuli kyl superhieno sänky pienihmiselle! Tuo eka kuva toi mieleen mun lapsuuden sängyn...... Se oli samanvärinen.

  Onnea viä hurjasti vielä_pienemmästä_pienihmisestä ja rapsuja dogeille! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis toi ennen-kuva? Mulla oli kanssa samanvärinen! Sekä tämmöinen jatkettava perussänky, että sitten myöhemmin samanvärinen parvi... Sanoin tossa miehellekin (joka laskeskeli, että jännästi yhtä lasta varten on pitänyt uudistaa kolme sänkyä), että seuraava hiomakonetta ja muuta muutostyötä tarvitseva sänky taitaakin sitten olla joku kerrossänky tai jättiparvi. Sitä ei jostain syystä naurattanut.

   Minipienhenkilö kiittää onnitteluista! Ja rapsutuksetkin toimitin heti näin tuoreeltaan perille!

   Poista
 8. Vau! Tulipa hieno! Tykkään myös sängyn ihanasta valkoisesta pörröstä! Ja lattian! Mut vaippapöksy on silti ihanin <3 metsästin meille just uuden pöydän ja 6 tuolia, joille tarttis kans tehdä jotain :D

  Terkuin melkein mökkinaapuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän antama pörrö on muuten pulkkakäytössä, ihan huikeen hyvä kun on niin paksu :) Millaset tuolit ja pöydän?! Kerro heti!

   Purjehditte sit katsomaan minimpää vaippapöksyä, eiks niin?

   Poista
 9. Upea sänky! Hienon värin sait siihen, ja mahtavaa että lapsikin tykää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, skidin kanta kyllä vähän jännitti etukäteen. Väri sen sijaan ei, meillä on just samalla vahalla käsitelty ruokapöytä! :)

   Poista
 10. Ja sitten vain ilta illan jälkeen: Olipa kerran...
  Sängyn tunnelma on just niihin satutuokioihin.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Nyt meillä on menossa Peter Pan. On paljon hurjempi kuin muistin.

   Poista
 11. Vau, tuosta sängystä tuli kyllä ihana! :) Tosi kaunis tuo väri, sopii kyllä hyvin muuhunkin huoneeseen. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä sopii! Yllättävän hyvin toimii käytännössä toi mustan ja tummanruskean yhdistelmä, kun huone on muuten tosi valoisa ja täynnä värikästä tavaraa :)

   Poista
 12. Sulla on ihan samanlainen lähestymistapa projekteihin kuin meikäläisellä; mahdollisimman pimeä, pölyinen ja ahdas loukko, jossa joutuu sitten äheltämään käsiteltävän tavaran ympärillä ja lopputuloksena vatsan kohdalla on (yleensä) valkoisia maalirantuja. Kas kun ei ole tullut mieleen tuo ruskea vaha, se on kyllä kaunis sängyssä. Mitä vahaa ja sävyä käytit? Onko Osmoa? Minä rakastan Osmon tuotteita, meillä on käytetty lattioihin öljyvahaa ja paneleihin valkoista peittävää vahaa. Sulla on tosi kiva tyyli kirjoittaa. Humoristinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, sielunsisko! Tällä kertaa mun järjen riemuvoitto oli se, että toi sängystä huoneeseen päin uloin kulma (ensimmäisessä jälkeen-kuvassa) oli vahaillessa siellä kaikissa pimeimmässä ja ahtaimmassa nurkassa, jonne en mahtunut mahan kanssa ollenkaan kiertämään, joten vahasin sen sitten sokkona. Ja jäljestä kyllä huomaa, korjailin sitä äsken... Mutta kun inspiraatio iskee, ei voi jäädä odottamaan hyvien olosuhteiden ilmaantumista (kuten esim. auringonnousua...), täytyy tarttua toimeen heti!

   On Osmoa! :) Osmot on munkin suosikkeja. Antiikkitammi on sävyn nimi. Sängyn piti sopia mahdollisimman hyvin yhteen tuon kirjahyllykön kanssa, joten valitsin jo ennestään tutun sävyn - meidän mahonkinen ruokapöytä on käsitelty aikoinaan samalla.

   Poista
 13. Kyttääjä taustalta avaa nyt viimeinkin sanaisen arkkunsa, ja toteaa kompaten kaikkia edellisiä että jumantsuikka on muuten komia peti! Oma sisustussilmä on olematon ja kämppä laatua kierrätyskeskuksen ja Ikean suloinen kombo, joten kaikkien muiden asuntoja ja kalusteita on aina hyvä ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös sanaisen arkun avaamisesta :) Mut äläs ny, lastenhuoneen vastakkaisessa päädyssä on Ikean vaatekaapisto, ja kyllähän toi sänky 10€:n huuto.net-löytönä tavallaan on just sitä kierrätyskeskus-osastoa.

   Mulla on vaan sisustuskyylän harjaantunut silmä, enkä tyydy mihinkään. Esimerkkinä mainittakoon se, miten kesällä käytin aktiivisesti useamman viikon siihen, että löysin mökin keittiökaappien oviin just oikeanlaiset vetimet (tilasin toki Ruotsista, kun ei kato löytyny tält puolt merta sopivia...). Musta on lohduttavaa tietää, että muilla ihmisillä on parempaakin tekemistä :D

   Poista
 14. Hioitteko ton siis ennen vahaamista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tekstissä siitä kerronkin :) "Seuraavaksi sänky hiottiin hiomakoneella mummalan autotallissa..." Puuvaha imeytyy puuhun, eikä vahaus siksi sovi kuin käsittelemättömälle puulle.

   Jos mieheltä ei olis löytynyt hyviä työkaluja hiomiseen(kin), olis varmaan jäänyt koko projekti väliin. Käsipelillä tehdasvalmisteisen lakkauksen hiominen pois ois ollut aikamoista... Joitain aineita voi kyllä puusta saada irti kemiallisestikin, mutta niistä kokeiluista ainakin meillä on lähinnä huonoja kokemuksia :D

   Poista
 15. sänky on tosi kaunis ja jotenkin laadukkaamman näköinen vahattuna!
  tuosta lapsen tekstistä en kylläkään ymmärrä nimi vai uhkaus - mutta selvästi siihen on piirretty koira oikeaan reunaan! eikö vain?
  -kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinta muuten myös tuntuu laadukkaammalta, kun puun syitä voi hypistellä sormin, eikä niitä ole enää peitetty muovisen tuntuisen lakkakerroksen alle.

   Toi kirjoituksen yllä kulkeva aalto on miehen piirtämä (meillä on näin luovaa jengiä täällä), ja hän oli sitä mieltä, että he piirsivät yhdessä tytön kanssa siihen suden :D Varmaan riemastuu kuullessaan että joku näkee siinä edes jonkun koiraeläimen.

   Poista
 16. Sudenhetken vannoutunut seuraaja haluaa kiittää ihanasta blogista! Oon yli vuoden seuraillut päivityksiä ja luin huvikseni kahden vapaapäivän aikana kaikki päivitykset (toistamiseen) läpi :) Nauroin katketakseni Kodan "HAWOOO" haukahdukselle ja kuvalle, jossa "albiinokampela haukkaa juustopalan" :D Kiitos ihanasta blogista, toivottavasti jaksat kirjottaa uuden kääryleenkin saavuttua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ihan tosi kummallinen sattuma! Mä nimittäin mietin sitä HAWOO-postausta just eilen, kun mies tuli koirien kanssa lenkiltä. Huusin eteiseen moi, tyttö huusi moi, ja Koda vastasi "MÖÖÖÖÖI!" :D Joku sen kotiintulotervehdys olisi mahtavaa saada joskus videoitua, siihen nimittäin liittyy myös korvienvärisyttelyä ja sellainen tosi kissamainen hännänheilutus.

   Ja kiitos ihanasta palautteesta :) Ajattelin edellisen kääryleen kohdalla, että kirjoitusinto ja ylipäätään kiinnostus muuta maailmaa ja etenkin internetiä kohtaan lakkaavat varmaan joksikin aikaa tyystin, mutta ainakin silloin kävi päinvastoin ja luovuuspäissäni naputtelin tännekin kaikenlaista :D Toivotaan, että nyt käy samoin!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. MAAILMAN NOPEIN VASTAAJA ISKEE!

   Sänky taitaa olla mäntyä :) Ja kiitos!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.