31.10.2012

Onko siellä joku?

Olen perheen koira- ja lapsikuiskaaja, jonka tehtävänä on kaikissa tilanteissa tietää, mitä edellä mainittujen perheenjäsenten nupeissa kulloinkin liikkuu.

Laumanjohtaja istuu kynttilänvalossa ruokapöydän ääressä kalavoileipien kanssa lukemassa kirjaa (koska yhtään nörtimpiä olosuhteita on vaikea järjestää ultimaattisen nörttikirjan lukemiseen) ja pyysi minua tulemaan tulkitsemaan, mitä Koda tekee keittiössä. Kävin katsomassa.


Täytyy sanoa, että nyt en kyllä tiijjä.

Liittyykö tämä jotenkin siihen, että Kodan paras ystävä jäi muutossa vanhaan asuntoon? Onko nurkkakaapin nestekaasupullo räjähtämäisillään ja Koda tuntee tarvetta tarkkailla tilanteen etenemistä? Miksi se heiluttaa aina välillä häntäänsä? Orastaako tiskikoneessa vesivahinko? Tietääkö Koda, kuka murhasi Olof Palmen?

39 kommenttia:

 1. Jos se uunissa asuva ystävä onkin nyt ikkunalla... :D Lutunen Koda!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin paras veikkaus on, että se katsoo tossa ikkunaan. Mutta kun se ei yletä näkemään itseään siitä, niin en ihan tajua...

   Poista
 2. Ettei näin halloweenin tullen näkis pieniä vihreitä miehiä tanssivan pöydällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Koda näe kaikenvärisiä miehiä tanssimassa kaikkialla myös Halloweenin ulkopuolella :D Mut katsoin eilen iltalenkillä, että on melkein täysikuu! Ehkä se on etukäteiskuuhullu?

   Poista
  2. Täysikuu oli jo maanantaina! Se ois ollut se munkin selitys.

   Poista
  3. Sit mulle on opetettu kuunvaihetunnistussäännöt ihan väärin! Hyödylliset vuodet partiossa...

   Poista
 3. Pärskähdin nauruun oikein kovaäänisesti, ja hetken päästä kuulin, miten mies käänsi kylkeä makuuhuoneessa. Rassu taisi herätä!

  Itse veikkaan halloween-tyyliin tanssivia luurankoja. Sellaisen reittä kun saisi kaluta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, välitä mun pahoittelut miehelle :D

   Toi luurankoteoria sopis kyllä tosi hyvin siihen hännänheilutteluun!

   Poista
  2. Mies lukee blogia kans - ja kuulemma toivoo lisää tarinoita hänen kuninkaallisesta torpedoasentoisesta korkeudestaan! Meidänkin terrorististamme on usein näkyvillä pelkkä pylly.

   Poista
  3. Jee, mieslukija, joka ei ole mun sukulainen! Mun täytyy ihan tän kunniaksi ottaa kamera mukaan, kun minä ja torpedoasentoinen kohtaamme seuraavan kerran.

   Poista
 4. Siis juttuhan menee niin, että Koda istuu hellan vieressä, tuijottaa ikkunaa ja on varma, että tänä iltana rakas ystävä saapuu vihdoinkin. Ja sitten saa taas maata hellan vieressä kaikessa rauhassa tuijottelemassa toisiaan silmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis että kyse olisikin kaihoisasta mietiskelystä, eikä nurkan tuijottamisesta? Loistoselitys, toi positio suoraan uunin edessä sopii hyvin kuvioon.

   Poista
 5. Tai sitten teillä on vaan kummituksia. Jossain aikaisemmassa kämpässä kissat kuikuili aina eteisessä ja sähisivät jollekin tyypille usein kimpassakin, jota me ei vaan nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltäydyn ehdottomasti ajattelemasta tällästä vaihtoehtoa :D

   Poista
  2. ..Tai sitten siellä on joku kiva ötökkä. Meillä ainakin häntä heiluu kaikelle muurahaista isommalle.

   Poista
  3. Meillä kyllä ennakkoluulottomasti syödään kaikki kissaa pienempi ilman sen kummempaa vaanimisvaihetta, että kyl täs on ny koira haudattuna!

   Poista
 6. Salarakas?
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä parhaita blogeja ikinä! Repesin totaalisesti sekä tälle, tähän linkatulle että linkitettyyn linkitetylle: kolmen suora! Elämä piteni taas monta minuuttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, triplaonnistuminen! Kiitos :) Käytä hyvin ne minuutit!

   Poista
 8. Hallutonttuja. Tunnen kissan, joka näkee niitä.

  Ps. Kyse ei ole mistään yliluonnollisesta. Pikemminkin ali-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taas yllätä se, että jollain on samanlainen kissa kun meillä tää epäkoira.

   Poista
 9. Pidän viimeisintä vaihtoehtoa todennäköisimpänä (siis Olof Palmen murhan mysteerin ratkeamista). Onnea Kodalle tästä saavutuksesta ja kertaalleen todistetaan se, kuinka koirien kykyjä aliarvioidaan. Nyt kannattais soittaa vaikka iltasanomiin tai muuhun yhtä laadukkaaseen levikkiin ;)

  Ps. Olo on kieltämättä aika creepy, kun olet yksin kotona koiran kanssa ja se alkaa tuijottamaan eteistä, kuin se katselisi jotain. Tai jotakuta.

  Terkuin Krista ja ghostbusters- tiimin jäsen Sumu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just yritän arpoa, minkä julkaisijan palkitsisin tällä once in a lifetime -skuupilla...

   Toi eteisen tuijottaminen on PAHINTA, onneks meillä ei kukaan tee sitä enää. Koda sen sijaan kunnostautuu tosi usein nukahtamalla alakerran vessan aukiolevaa ovea vasten ja pamauttamalla sen sit unissaan potkiskellessaan kiinni niin, että kaikki saa keskiöisen sydänkohtauksen.

   Sumulle terkkuja, että se tekee tosi tärkeetä työtä!

   Poista
 10. Sulla on aina niin kivoja kirjoituksia täällä, ilo lukea!
  Ja mahtavat nuo teidän keittiön kaapit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ois yhtään kivaa kirjoitusta ilman näitä huikeita tyyppejä joiden kanssa elämäni jaan :D Kiitos :)

   Keittiön kaapeissa on mahtavinta se, että ne on originaalit vuodelta 2004. Me vaan maalautettiin ovet maalaamossa, haettiin Ikeasta nuppivetimet, jostain keittiökaapistoliikkeestä hidastavat saranat ja that's it!

   Poista
 11. Täällä on ainakin joku, nimittäin nauravainen vakilukija, taas sain blogisi ansiosta hymyn huulille. :)

  Blogissani on sinulle pieni blogitunnustus:

  http://social-media-junkie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Hihittelin yksikseni ääneen. Suosittelin facessa siskolle ja sen myötä sait kavereistani kolme koukuttunutta lukijaa lisää. :) Kiitti piristävistä kirjoituksista ja taidokkaasta sanailusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos yksikseen hihittelemisestä, mulla itselläni ainakin on sille tosi korkea kynnys :D (Ju nou, koska se ei ole sosiaalisesti aina ihan ok. Muistan kun luin ekaa kertaa Linnunradan käsikirjaa liftareille, olin lentokoneessa ja nauroin vedet silmissä ääneen niin, että vieressä istunut poikaystävä (nyk. aviomies) teeskenteli olevansa jonkun toisen seurassa.)

   Poista
 13. Me ollaan ihan varmoja, että Koda tietää ihan KAIKEN! Me koirat ollaan semmosia, tiätäjiä. Äippä kyl väittää, että me haukutaan turhia juttuja. Me ei uskota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kandee uskoo äippiä! Ei Kodakaan ikinä usko!

   Poista
 14. ah, tää postaus on vaan niin hellyttävä, että oon käyny lähes päivittäin katsomassa tän uudestaan. Aina tulee hyvä mieli. Ja juu, nauran edelleen joka kerta. Kiitos koira-arjen jakamisesta, aikamoisia epeleitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käyn katsomassa tätä jatkuvasti, kun mua suunnattomasti liikuttaa toi Kodan keskittynyt kökötys :D Kiitos, epeleitä nimenomaan!

   Poista
 15. Mitenkäs tuo pöydän jalka, eikös siitä saata näkyä jotain peilikuvankaltasta? t. Salapoliisi-Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOTTA MUUTEN! Kodan mielikuvitusystävä on vaan vähän solakoitunut!

   Poista
 16. Täällä myös vannoutunut taustahihittelijä intoutui miettimään vaihtoehtoja. Mites ois tuo vihreä valo tuolla lattian rajassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on ihan hyvä pohtia porukalla. Luulin kans ensin sen tuijottavan sitä kaasuilmaisimen valoa, mutta kyllä se katsoi siitä tosi paljon ylöspäin, tonne keittiötason ylle johonkin. Tuolla nurkassa sen katseen suunnalla näkyy leivänpaahtimen yläkulma... ehkä sillä oli leivät paahtumassa?

   Poista
  2. P.S. Nyt kyllä saan pisteet nopeimmasta vastauksesta IKINÄ! :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.