11.9.2012

Röyhkeää käytöstä

Mielestäni sängyn jalkopäädyssä lattialla pitää aina olla koirien lisäksi jotain muutakin pehmeää.

Löysin mökille paikallisen sisustusliikkeen ale-puolelta täydellisen sängynpäätymaton. Yhdeksäntoista euroa. Myyjä intoili matosta ja muistutti, että tää on sit ihan aito paimentolaismatto!

Autossa mietin, että mitäköhän hittoa se tarkoittaa. Onko matto kudottu jossain lammashaan nurkassa? Paimensauva kainalossa ja karitsa sylissä?

Toinen siperialaishenkilö arvosti ostosta valtavasti ja siirsi maton kahden metrin päähän sängystä. Takan eteen.


Omistajuuttaan korostaakseen se petaa mattoa kovaan ääneen ähisten. Ja pyyhkii siihen suupielensä ruokailun jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Hyvä siperialaishenkilö, niin sitä pitää! Kaikki, varsinkin lattialla lojuva, esineistö on perheen yhteistä.

  Nimim. Meillä lapsi Ketunpentu sai uusvanhan sängyn tänään ja kun päiväunet ei hälle siinä maistuneet niin whippeteille maistui! Siellä lojuvat kuin Rutakon herrat tälläkin hetkellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me muuten oikeastikin lähdetään aina siitä, että jos jokin on siperianhuskyn korkeudella, se on enemmän niiden kuin meidän omaa :D Mut että toi matto piti oikein siirtää...

   Poista
 2. Hei! Sun täytyy vinkata mullekin tästä paikallisesta sisustusliikkeestä! -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, okei, myönnetään että ei ihan kirjaimellisesti paikallinen. Pistin viestiä, huikkaa jos ei tullut perille!

   Poista
 3. Hiihhih, uusi, siperialainen matonomistaja on kerrassaan suloinen:3 Huoneessani alivuokralaisena asusteleva pitkäkorvainen makkara harrastaa samaa, hän on ominut kaikki mattoni ja tätänykyä myös sänkypeittoni, pahus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suloinen" ei tavallaan ollut ensimmäinen mun mieleen risteillyt adjektiivi, kun illalla mökkiin palatessani totesin ton lojuvan tossa EDELLEEN. Keskellä mökkiä. Tuhisten. Muita mulkoillen.

   Poista
 4. Hieno matto (ja mitä!! 19e!?)! En tiedä, nykypäivänä aito saattaa tarkoittaa vaan sitä että se on käsin tehty? Tiedä häntä! Mutta hieno se on, ja ihanan pehmoisen näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on toooosi pehmeä! Mutta ei sellaisella keinokuituisen ylipehmeällä tavalla, tiedätkö? Ihan loistolöytö. Siitä tosin irtoo jonkun verran karvaa Nidon intohimoisten petaamisten lomassa... Toivon, ettei kyniydy kokonaan.

   Poista
 5. aito paimentolaismatto tarkoittaa sitä, että se TUOKSUU lampaanpaskalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha ja kyynikko iskee jälleen! :D Tää ei kyl haise, ei oikeestaan edes villalle. Korkeintaan nyt koiran suupielille.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.