25.8.2012

Ei pidä sinun merta edemmäs kalaan menemän

Jos etsit mökille sopivaa pikkupöytää ja olet kiertänyt pääkaupungin sisustusliikkeet ja intterwebin nettikaupat ja ehtinyt jo lannistua, ei ole välttämättä lainkaan huono idea käväistä vielä varmuuden vuoksi mökkiä lähimmän pikkukaupungin sisustusliikkeessä.


On kuulemma Intiasta ja yksittäiskappale. Tosin en välittäisi, vaikka olisi Imatralta ja sarjatuotantoa.Vaan on täällä muutakin tehty, kuin loikoiltu kynttilänvalossa pöytää ihastellen (ja halloumia syöden. En ymmärrä, miksei kukaan tajunnut pyytää Kreikalta vakuudeksi koko halloumi-tuotantoa. Voisikohan asiaan vielä palata? Ketäköhän asian kanssa pitäisi lähestyä? Tietääkö joku, lukeeko Jutta sähköpostejaan?).

Lapsen nukkumisjärjestelytkin ratkesivat nimittäin just niinkun sisustuslehdissä. Sukulaisen vintiltä löytyi 60-vuotias kaunis sänkyvanhus, joka oli vuosikymmeniä sitten maalattu sekä sävyltään että koostumukseltaan jännän keltaiseksi ja jätetty odottamaan seuraavaa nukkujaa.


Projektiin tarvittiin 1,5 aikuista, neljä päivää, hiekkapaperia, taltta ja kaksi hiomakonetta, mutta lopulta kaiken keltaisen (osittain myös karvaisen, mutta ei puhuta nyt siitä) alta löytyi alkuperäinen valkoinen maalipinta. Sänky saattaa päätyä vielä valkolakkasudin alle, mutta 60 vuoden jälkeen haluan antaa sen ainakin hetken hengittää.Lastentarvikkeiden turvallisuusmääräykset ovat ilmeisesti viimeisen puolen vuosisadan aikana muuttuneet; sängyn laidat ovat korkeudeltaan n. 1/3 nykystandardista.  Taitavat vanhuksen puujalat lyhentyä heti huomenissa ainakin 20 sentillä...

8 kommenttia:

 1. Omalla kupeiden hedelmällä on samanlainen sänky! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos ihastuinkin sänkyyn, kun olen sitä Teen sänkyä tuhat kertaa ihastellut kuvista :) Onko Teenkin sänky korkea? Miten oot ratkaissut tän laita-asian?

   Skidi ei ole kyllä yhtään pää edellä paikoista alas heittäytyvää tyyppiä, mutta silti vähän jännittää...

   Poista
 2. mun eka ajatus tuosta pöydästä oli, että mitenkähän siitä saa murut pois noista railoista :D sit että onpa hieno ja sopii tuohon ympäristöön kuin nakki koiran suuhun.

  mun vanhempien vintillä on meidän iskän tuommoinen samanlainen jatkettava sänky, se on tosin aluperäisessä (?) valkoisessa maalissaan. hitto kun matkaa on 550km, senhän vois köijätä meille kun tulee nyt lisää lapsoisia hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun eka ajatus pöydästä oli, että mitäs sitten kun JOKU kaataa kirkkaanoranssit smoothiet ton päälle... JOKU siis kaatoi sellaiset myös valkoiselle puuvillamatolle. Enkä nyt puhu yksivuotiaasta.

   Pöytä sopii kyllä tänne sairaan hyvin! Mutta vaatii mun mielestä vaalean laattalattian. Parketilla ja lankulla näyttäisi just siltä mitä onkin, eli ajopuulta...

   Joo, noi sängyn laidat on just sen korkuiset, mitä nykypinnisten laidat on silloin kun pohja on korkeimmalla kohdalla, että sopii tosi hyvin uunituoreelle henkilölle. Me ei olla vieläkään tehty jalkojen lyhentämisen eteen yhtään mitään...

   Poista
  2. En halua olla mikään ilonpilaaja, varsinkaan kun pöytä on hieno ja sopii mahtavasti mökkiinne, mutta mun eka ajatus taas oli, että toivottavasti ette saa sen mukana mitään puiden sisuksissa asustelevia tuholaisia... Jos materiaalina siis on joku käsittelemätön (ajo)puu.

   Anyway pinnasänky on hieno, ja koko mökki tietty :)

   Poista
  3. Käsittelemätöntä puuta on joo, mutta käsittelen pöydän varmaan parafiiniöljyllä, jahka saan aikaiseksi. Mahtaisiko sitten samalla tukehduttaa kaikki mahdolliset ötöt, tiedä häntä :)

   Poista
 3. Mökki näyttää ihanalta! Ja muutenkin blogisi kuuluu suosikkeihini vaikka tuore seuraaja vasta olenkin. Olisiko mahdollista saada mökistä kattavampaa esittelyä? Se kun vastaa niin pitkälti omia sisustushaaveita mökille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä kommentti taisikin olla niiden joukossa, jotka hukkuivat aiemmassa sähellyksessä?

   En varmaan tee mökistä mitään hirveän syväluotaavaa raporttia, mutta ajattelin käydä materiaalit ja muutamat muut tosi käteviksi osoittautuneet ratkaisut läpi, jahka mökillä taas olen ja innostun kuvaamaan. Mökki on samaa kokoluokkaa kuin varmaan suurin osa kotimaisista mökeistä, sellaista 30 neliön luokkaa, ja niin pienessä tilassa on aika olennaista käyttää neliöt hyvin, joten pistän tosi mielelläni jakoon jo hyviksi osoittautuneet ideat :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.