25.7.2012

Roikutin

Mökin eteisnaulakon kanssa kävi niin, että oli pakko tehdä ite parempi.

Idea lähti oikeastaan siitä, että sopivaa naulakkoa viikkotolkulla etsittyäni näin sisustusliikkeessä kivan naulakon, joka oli tehty (huonosti kiinnitetyistä) seinäkoukuista ja maalatusta lankusta ja hinnoiteltu yli kuudenkympin. Sietämätöntä.

Onneksi leikkimökin terassilla sojotti vielä viimeinen pätkä makuuhuoneen hyllyiksi päätyneestä lankusta, jota olimme vaalineet sopivaa käyttötarkoitusta varten.

Joten ensin se lankku. Sille ei tehty yhtään mitään. Laumanjohtaja olisi halunnut pyöristää sen kulmista tai muutoin taiteilla kuviosahalla, mutten antanut.


Sitten ne koukut! Päädyin tällaisiin posliininuppisiin, jotka löytyivät Perobasta:


(Samalla tuli todistettua, että aivan hyvin onnistun asioimaan Perobassa marssimalla kassalle, maksamalla valmiiksi pakatut, puhelimitse varatut tuotteet ja kävelemällä ulos, katsomatta ympärilleni tai ostamatta mitään muuta. Laumanjohtaja oli suorituksesta ällistynyt.)Laumanjohtajan Kokeellinen Rakennustekniikka halusi hoitaa naulakon piilokiinnityksen saranoilla, joten ne kiinnitettiin lankun takapuolelle. 


(Käsillä on tätä ennen kiinnitetty yksi allaskaappi altaineen, yhdet uimaportaat ja kaksi jättipeiliä. Normaalioloissa ne on kyllä ihan puhtaat!)

Ja sitten seinään.


Jos ei oteta huomioon sitä, että lankku haettiin aikoinaan Hämeenlinnasta, koukut mökkimatkan alkajaisiksi Helsingin keskustasta ja mustat ruuvit rautakaupasta, naulakon kasaamiseen meni kolmea koiraa ja yhtä yksivuotiasta samalla vahtiessa n. 15 min. Josta viimeiset 5 minuuttia kului lopputuloksen ihastelemiseen.

10 kommenttia:

 1. Hieno! :) Katselen silloin tälläin näitä ylihinnoiteltuja sisustusliikkeiden naulakoita, onneksi mies jaksaa aina muistuttaa että pihavarasto on täynnä laudanpätkiä ja hänellä kaksi kättä. Pitää lomalla ryhtyä tuumasta toimeen, tai ainakin siihen tuumaan ja toimeen sitten lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sisustusliikkeiden tarjoama ylihinnoittelu on ihan ok, jos luovuus ei ole itsellä kukkeimmillaan. Olen tässä kesän aikana haalinut itselleni yhden aika kunnianhimoisen tee se itse -projektin juuri ylihinnoittelusta kimpaantuneena, ja pikkuhiljaa alkaa vähän epäilyttämään että saanko hommaa koskaan aikaiseksi :D Palaan asiaan täälläkin, jos saan.

   Ja kyllä hyvin tuumattu on puoliksi toimittu ;) Laudanpätkät käyttöön vaan!

   Poista
 2. Voikun oliskin mies joka tekis... siis on mies, mut se ei tee. ainakaan sisustus juttuja :) Naulakko on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää voi olla ihan neuvottelukysymyksiä! Aika usein ne tekee huomattavasti mieluummin sisustusjuttuja itse kuin raahautuu perässä sisustusliikkeissä :) Tämä meidän tekijä arvostaa myös sitä, että mietin ensin tarkkaan itse, mitä haluan, ja suunnittelen projektin niin ettei miehen tarvitse tehdä muuta kuin käyttää työkaluja.

   Poista
 3. häh mikä toi saranakiinnityshomma on ! T: peukalo keskellä kämmentä, onneks mies on insinööri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halunnut sellaista kiinnitystä, joka näkyisi ulospäin, eli kielsin miestä ruuvaamasta naulakkoa suoraan seinään. Se oli sit mennyt rautakauppaan pohtimaan asiaa ja sieltä sille oli tarjottu jotain muovisia taulukiinnikkeitä, jotka rautakauppatyöntekijöiden mielestä olis "ihan hyvin riittäneet" pitämään NAULAKON seinässä. Mies halusi systeemin, joka ruuvataan sekä naulakkoon itseensä että seinään, joten se keksi sit noi saranat :D Tosi tukeva ratkaisu!

   Mies ei ole insinööri, mut mä oon ollut aina sitä mieltä et sen ois pitänyt olla. Pääsis purkamaan tota väkertämisentarvettaan johonkin hyödyllisempään kun naulakkokiinnityksiin :D

   Poista
  2. ahaaaa, tää selostus valaisi mulle miten toi saranakiinnitys toimii! siis kerrassaan nerokasta, ja varmasti kyllä tukeva! ja noitahan voi isompiin juttuihin laittaa vaikka kuus, pysyy ainakin kunnolla kiini. kerrassaan mahtavaa! tän ahaa elämyksen lisäks sulla on kyllä ihana blogi, eniten tykkään koirien ja muksun yhteisistä kuvista :)

   Poista
  3. Joo, tätä meidän jokapaikaninsinööriä arvelutti kaikki kiinnitykset, jotka ovat kiinni pelkästään seinässä tai pelkästään naulakossa. Mutta luulen ettei systeemi toimisi, jos naulakko olisi liian kevyt - silloin se voisi saranoiden varassa nousta irti seinästä joka kerta, kun siitä ottaisi jotain painavampaa takkia.

   Kiitos, olen vähän aavistellutkin että lukijat tykkäävät eniten skidi+elukka -kuvista, joten yritän aina parhaani mukaan ujuttaa niitä sekaan :)

   Poista
 4. Ihana ripustin teillä! Täällä toivotaan lisää esittelyjä uudesta lomanviettopaikasta :)

  -Ada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä siitä kyllä tuli! :)
   Mökkijuttua luvassa varmaan sitten, kun saadaan mökin sisustusta eteenpäin. Suunnitelmissa olisi parikin projektia, joissa vanhoja kalusteita uudistetaan mökille sopiviksi. Niistä ainakin luvassa raporttia, jahka toimeen tartutaan :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.