1.6.2012

Nerokasta

Tulen onnelliseksi varsin käsittämättömistä asioista, minkä takia on erityisen mahtavaa omistaa blogi. Muussa tapauksessa pitäisi nytkin soittaa parhaalle ystävälleni, joka joutuisi keskeyttämään rullalätkäharjoituksensa ja vastaamaan hikisenä puhelimeen vain jotta minä voisin vauhkota suu vaahdossa koiranruokakupeista

(Viime viikolla soitin hänelle kyllä blogista huolimatta vauhkotakseni vanhasta puhelimesta. Mutta hei, vanha puhelin! Hänkin teeskenteli innostunutta.)

No mutta, asiaan.

Nämä tässä ovat koirien vanhat ruokakupit (sekä 2,5 varvasta, 1,5 tassua ja kiinnostunut siperianhusky).


Kupit ovat olleet meillä käytössä kolmisen vuotta ja olen vihannut niitä ainakin kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta.

Ensimmäisten kahden kuukauden ajan olin innoissani siitä, kuinka paljon telineiden korkeus vähensi koirien ruokintapisteellä aiheuttaman sotkun määrää.


Sitten alkoi mennä hermot kuppien kolinaan, siihen, kuinka vieraat kompastelivat niihin jatkuvasti, sekä ennen kaikkia siihen, etteivät ne tuntuneet puhdistuvan astianpesukoneessa kunnolla. Telineiden pinnoite hilseilee käsiin ja kuppeihin on pinttynyt ajan kanssa sellainen haju, kuin... kuin joku olisi syönyt niistä kolmen vuoden ajan koiranruokaa. Päätin kuitenkin ostavani uudet kupit vasta sitten kun löydän kaikin mahdollisin tavoin paremmat, joita ei tarvitse uusia koskaan. 

Viime syksynä bongasin televiissiosta (okei, okei, Innoa katoin taas) kauniita koirantarvikkeita ja kyttäsin valmistajan nimen lopputeksteistä. Niin löysin Nerokon. Ja Nerokon täydelliset ruokakupit, Stack & Servet.


Alkuperäinen tarkoitus oli ostaa kupit koirien (ja emännän) tupaantuliaislahjoiksi tähän uuteen asuntoon. Viestittelin vuodenvaihteessa Nerokon taustavoimien kanssa, sillä kupit eivät vielä olleet sarjatuotantovaiheessa. Lupasin odottaa rauhassa. ...Mikä tarkoittaa tällä peltohiiren kärsivällisyydelläni sitä, että palasin asiaan viime viikolla. Nerokon perustaja Satu pahoitteli viivästystä ja tarjoutui myymään meille kuppien prototyyppikappaleita, jotka kävimme tänään kotiuttamassa Nerokon toimistolta. Jesss! 


Stack on tuo puinen tötterö ja Serve taas tuo kuppi, joka tötterön päälle lasketaan. Molempia on paria eri kokoa ja väriä, joista voi valikoida omistajan mieltymysten ja koiran koon mukaiset yhdistelmät. Me ostimme kekseliäästi mustavalkoista ja korkeimmillaan 35-senttistä. Nerokasta.


Kupit ovat laadultaan ihmisten elintarvikekäyttöön sopivia (se tunne, kun tarjoilen sipsejä koirien ruokakupista, eikä kukaan huomaa mitään...) ja tötteröt kokonaan puuta, joten varhaisista ennakkopeloistani poiketen niitä ei taatusti kohelleta kumoon. 

Pidän niistä kuitenkin niin paljon ja olen odottanut niitä kuukausitolkulla niin innoissani siksi, että ne ovat kiinnostavan näköisiä, eivätkä sellaisia pakollisia rumia koirajuttuja, jotka tekisi mieli piilottaa nurkkaan. 


Siperialaiset pitävät niistä lähinnä siksi, että niistä tarjoillaan ruokaa.


33 kommenttia:

 1. Ovat kyllä kaiken hehkutuksen arvoiset! Suorastaan upeat, myös sisustuksellisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin! Oltiin eilen kaksissa lakkiaisissa, joissa teki aina hiljaisina hetkenä mieli ottaa puheeksi meidän Mahtavat Uudet Ruokakipot :D

   Poista
 2. Tosi upeat kupit. Tollaisiin kyllä kelpais kattaa nuotopöytä kelle vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiinpä :) Ja koiranruokakin myös näyttää noissa paljon paremmalta kuin vanhoissa teräskipoissa. Teräskipoista tarjoillessa fiilis oli vähän se, kuin olisi syöttänyt koirille jotain jätteitä. Nyt kundeilla on ihan oikeat, omat astiat <3

   Poista
 3. Nerokolla on muutakin ihanaa ja Satu ihan huipputyyppi, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, samaa mieltä ja samaa mieltä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja näin muutaman päivän ensikokemuksella sanoisin, että myös todella toimivat!

   Poista
 5. Tosi hienot! Ilmoitathan heti kun ne tulevat kunnolla myyntiin... ja onko tietoa jo hinnoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitan toki heti, kun tiedän :) Kyselin vielä Nerokolta hintatietoja, etten puhu läpiä päähäni: Servet, eli nuo kulhot, tulevat näillä näkymin olemaan 34€/kpl. Stackit puolestaan ovat syyllisiä tähän sarjatuotannon aloittamisen viivästymiseen, joten tarkkaa hintaa ei kuulemma tiedä kukaan. Hinta-arvio on 100€/kpl:n molemmin puolin, ja oletan hinnan vähän vaihtelevan korkeuden mukaan.

   Puolueellinen mielipiteeni on, että mikäli olisin joutunut odottamaan niitä lopullisia Stackeja hintoineen enkä olisi saanut näitä omiani nyt prototyyppeinä halvemmalla, olisin silti ostanut sekä kulhot että telineet. Tosin en kyllä taatusti kerralla. Ehkä setti/kuukausi -vauhdilla ;)

   Poista
 6. vau mitkä ruokakupit, aivan mielettömän ihanat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että muutkin on näistä näin innoissaan :D Ei tule itselle niin sekopäinen olo. Vielä en ole postilaatikolla ottanut naapureiden kanssa uusia ruokakippoja puheeksi, mutta sekin hetki varmaan koittaa lähipäivinä...

   Poista
 7. Aivan M A H T A V A T! Tuleekohan noita meidän kokoisiakin, toivottavasti!

  Vika kuva :D "Mekö tässä nyt poseerataan (lue odotetaan) joidenkin kuppien takia"???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, pitääkin pistää etukäteis-käyttäjäpalautetta eteenpäin, että miniatyyrihenkilöiden tarvii kans saada omat kipponsa!

   Meillä muuten odotetaan aina ruokaa :) Siis muutamia sekunteja. Pitää istua rauhassa ja odottaa, että ruokakipot lasketaan telineisiin ja syömisen saa aloittaa vasta kun Suuri Ruoanantaja antaa luvan. Koda yleensä protestoi surkeaa kohtaloaan vikisemällä ja nousemalla istualtaan takajaloilleen, kun kuppia lasketaan paikoilleen :D

   Poista
  2. Kuppeja tulee kuulemma myös korkeusrajoitteisille! :)

   Poista
  3. Jee, mun ei tarvii keksiä mitään hissikuljetusta juomakupille :D

   Poista
 8. On kyllä hienot! Tuollaiset kun saisi omaankin kotiin.

  Nimimerkillä "meillä ruokakuppitelineen virkaa toimittaa pahvilaatikko"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pahvilaatikkotelineet syötäisiin jälkiruoaksi :D

   Poista
 9. Kyllä ovat hienot!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat! Nidon olen kyllä huomannut vähän väliä vilkuilevan ja haistelevan kulhoja. Ja käyvän maistelemassa vettä tavallista useammin. Olisin varmaan itsekin aika epäluuloinen, jos olisin syönyt kolmen vuoden ajan jokaisen ateriani samalta lautaselta, joka sitten yhtäkkiä vaihdettaisiin.

   Poista
 10. Todella hienot! Meillä husky syö makuultaan, tuommoinen viritys voisi opettaa oikeat ruokatavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi jännä! Mä nimittäin ostin noi jalalliset kulhot alunperin siksi, että Koda joi makuultaan. Se myös torkahteli välillä juomakippoon, seisoi siellä, tai sitten otti suun täyteen vettä ja valutteli sen hitaasti parketille kipon viereen. Nido ja Koda molemmat tekivät ruoan kanssa samaa, eli ottivat isommat palaset pois kupista ja söivät ne sitten kipon ulkopuolella. Näin jalalliset kulhot sattumalta eläinkaupassa ja ostin ne hetken mielijohteesta. Kaikki syömiseen liittyvät sotkemisongelmat loppuivat siihen.

   Poista
 11. Kyllä noiden takia ois musta hyvin voinu keskeyttää parhaan kaverin rullalätkäreenit!! =) En oo kyllä ikinä nähny noin hienoja koiran kuppeja! Melkeen pitäis ihan noiden takia hankkii koira. Ai niin, mutta noistahan vois niitä sipsejäkin tarjota... =)

  VastaaPoista
 12. Vau tosi mageet! Tosin meillä on kaks bichonia niin noita korokkeita on turha ostaa :/ no jos mä saisin tästä syyn hankkia sen isomman koiran jota oon pitkään toivonut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vanhemmilla on länsiylämaanterrieri, jolle aion kyllä ehdottomasti ostaa noi pelkät kulhot ilman korokkeita. Sillä on ollut pennusta saakka sellaiset keraamiset peruskulhot (toisen kyljessä lukee WATER ja toisen FOOD, niitä joita on myynnissä KAIKKIALLA), jotka eivät ole mun mielestä koskaan vaikuttaneet kovin hygieenisiltä. Ja ne on niin rumat...

   Poista
 13. Mahtavat!! Ja arvaa tykkääkö lompakko kun juuri kiikutin kotiin ne kamalat kolisevat kupit? Mutta ei kuunnella lompakkoa, eli PAKKO SAADA :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka lompakko kiittääkään, joo :D Ja mun muistaakseni noi kolisevatkaan ei olleet ihan ilmaiset, ehkä 60-70€ toi tuplasysteemi, ja iso vesikuppi jotain 30-40€?

   Mä siis lopulta hermostuin noihin koliseviin niin, etten kelpuuta niitä edes ulko-/mökkikipoiksi. Aion hommata mökille tän saman Neroko-setin kokovalkoisena sit, kun aloittavat tuotannon. Ja lompakko kiittää taas :D

   Poista
 14. Aivan sairaan hienot! Ja perheen kaksmetrinen kiittää kun kuulee, että meijän on PAKKO saada tollaset.

  Kiva myös nähdä, että parillinen määrä koiria ei vaadi parillista määrää kuppeja keittiön nurkkiin. Meillä nuorempi on syystä tai toisesta päättänyt, että vesi on kirkkaampaa keittiön toisella puolen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, noi perheen kaksmetriset on aina tosi ennakkoluuloisia...

   Joo, meillä ei ole koskaan ollut parillista kuppimäärää. Ihannetilanne olisi oikeastaan sellainen, jossa ruokakupit voisi nostaa ruokailujen väliajaksi kaappiin, mutta sellaiselle järjestelylle ei varmaan ole kenenkään keittiössä tilaa. Tosin en ole kaivannutkaan sellaista järjestelyä nyt näiden kuppien kanssa, jotka eivät häiritse silmää.

   Poista
 15. Mistä nuo ensimmäiset ruokakupit ovt? Ollaan metsästetty meidän sakemannin pensklle just ton näkösiä mitä nuo ekat kupit ovat?

  VastaaPoista
 16. Mustista ja Mirristä noin vuodelta 2008 tai 2009 :)

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.