18.5.2012

Tätä tein eilen

Vuosikymmen sitten nauroin sille, että joku halusi näillä leveysasteilla istuttaa vanhempieni pihalle kirsikkapuita. Naureskelu loppui kun näin kahden puun vahvuisen sakuran ensimmäisen kerran. Olen siitä lähtien yrittänyt kuvata kukkivat kirsikkapuut joka vuosi (ja "yrittänyt" tarkoittaa tietysti sitä, että kuvia on ehkä n. kolmelta vuodelta).

Tänä vuonna kamera ehti paikalle vähän myöhässä. Autollinen ihmisiä odotteli ymmärtäväisenä pyllistellessäni kameran kanssa rähmälläni maassa.Ellen ollut entisessä elämässäni tanskalainen, olen saattanut olla japanilainen. Pituuskin täsmäisi. Ja tapa hihittää kummallisille asioille.

Sakurapyllistelyn jälkeen ajoimme 160 kilometrin päähän laatoitushommiin - laumanjohtaja jo kolmatta kertaa tällä viikolla. Sille ei ole ilmeisesti riittänyt tämä koko kevään kestänyt omien nurkkien remontoiminen.

Koda olisi syönyt työmaalta kaiken, joten emme ottaneet siperianhuskyja mukaan. Siperialaistyönjohdon sijaan työskentelyä valvoi siis tällainen puutarhatonttu. Tässä hän on juuri valvonut saumausristien irrottamista.


Reissu kesti kahdeksan tuntia. Ja sen paras osa oli kotiinpaluu. Siperianhuskyt ja puutarhatonttu olivat ikävöineet toisiaan.

8 kommenttia:

 1. Voi kun suloinen tuo teidän "puutarhatonttu"!!! Kirsikanpuun kukat ovat kyllä kauniita ja haaveena olisi joskus myös omistaa sellainen puu omalla pihatontilla!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Eivät kirsikkapuut mun mielestä noin muutoin mitenkään ihmeellisiä ole, eikä noista meidän puista tule marjojakaan... Mutta haluan silti kirsikkapuita joskus johonkin piiiitkän rivin, jotta voin edes ne muutamat päivät vuodessa fiilistellä noita kukkia :)

   Poista
 2. Teillä onkin varsin tunnollinen rakennustarkastaja, kun vielä kotiin palattuaankin tarkastaa huskyjen ruokakupit :) Ja niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hänhän on siis tunnollisin tarkastaja koskaan! Erikoisalanaan on huskyjen juomakupin tarkastaminen. Mieluiten molemmin käsin niin, että vesi roiskuu mahdollisimman korkealle.

   Poista
 3. Hei!
  Kyllä tästä Puutarhatontusta pidetään huolta kaikilla rintamilla!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään! Hän meistä ja me hänestä :)

   Poista
 4. Tsih, onpa söpö pieni puutarhatonttu ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näkisit, kun se kököttää toi hiippahuppu päässä meidän pihalla. Ihan menee puutarhatontusta.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.