20.2.2012

Kotipataljoona

Ronja harrastaa ympärivuorokautista vartiointia. Sen toimialueeseen kuuluu yksi asunto ja periaatteisiin muun muassa, että asunnon ohi ei saa kävellä tarpeettoman hitaasti tai nopeasti eikä lastenvaunujen, suurten kantamusten, kävelykepin, pitkän hameen, liian peittävän päähineen tai sateenvarjon kanssa. Se ei pidä myöskään pakettiautoista, peruuttavista autoista, pysähtyvistä autoista eikä takseista.

Mutta kun Nido tulee kylään, Ronja luovuttaa parhaan vartiointipaikkansa ja pitää tauon.Tosin Ronjana miettisin uudestaan, sillä Nido on historian surkein vahtikoira. Se kyllä katsoo, mutta ei kommentoi mitään näkemäänsä. Olen todistanut tilannetta, jossa Nido tuijottaa ikkunalaudalla kuikuilevaa kettua silmästä silmään reagoimatta siihenkään mitenkään.

Mutta jossain sekin on parempi.


Ikkunallinen jotakin etäisesti sutta muistuttavaa on säikäyttänyt minutkin kerran pihaan ajaessani (sen sijaan viidesosaikkunallinen kiukkuista länsiylämaanterrieriä ei ainakaan toistaiseksi pelota).

Mutta onhan toisaalta uskottavan maanpuolustuksenkin tärkein tehtävä toimia pelotteena. Nido on vähän niin kuin yhden koiran jalkaväkipataljoona.

16 kommenttia:

 1. Ihana postaus taas kerran! Kyllä koiran elämä on jotankin niin vilpitöntä ja täyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän se on :) Vilpitöntä nimenomaan.

   Poista
 2. Ronja = ♥

  Ihan sairaan hauska vahdinvaihto, hihhihihih! Ja yhden koiran jalkaväkipataljoona.. Mä gualen nauruun! :DDD Go Nido!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu tällä viikolla useampana päivänä Ronjan henkilökohtaisten reviirirajojen sisäpuolella. Eilen tuli vähän jo sellainen olo, että vanharouva toivoisi siperianhuskyja ja vauvan sisältävän porukan viettävän aikaansa jossain muualla...

   Poista
 3. Meiltäkin löytyy yksi hyvin paljon Ronjaa muistuttava ikkunavahti :) Mahtaa olla rotuvika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, varmaan joo ;) Mikä on kyllä aika jännä, ei noissa pitäis rodun alkuperäisen käyttötarkoituksen takia ainakaan olla mitään pakettiautovihaan kulminoituvaa vahtiviettiä... Sen oravien ja pupujen räksyttämisen tietysti ymmärrän.

   Poista
 4. Hehee, onpas hyvin mielenkiintoinen varkaankarkotinjärjestelmä ;) Ronja on ylisöpö, Nido myös tietenkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos Nido ja Ronja yhdistäis voimansa, varkaanestojärjestelmä olis vedenpitävä!

   Poista
 5. <3 ihan rakkautta molemmat... Meillä erityisesti nauravat mummot tulee karkoittaa mahdollisimman kauas... Papat saa nauraa niin paljon kun jaksaa, mutta mummot.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AHAHHAHA, anteeksi MITÄ? :D Nauravat mummot?!? Onko teillä traumatisoitu Muumien noidasta, vai mitä ihmettä? Tiedätkö yhtään, mitä tossa on taustalla?

   Poista
  2. Kun tietäiskin :D Ihan pienestä asti pelännyt nauravia mummoja, varsinkin kun liikkuvat rollaattoreilla... Tosin siis lumiaura saa ajaa vaikka sentin päästä ja samoin rekat yms... Mutta mummot ja rolaattorit... Ne ne vasta pelottavia onkin, niskakarvat nousee pystyyn ja kunnon meuhka alkaa... Mutta on se toisaalta hyvä että elämässä on jotain mikä pikkasen jännittää... ja kyllähän nyt nauravassa mummossa täytyy jotain vikaa olla? Eihän mummot saa nauraa.... :D

   Poista
  3. Tää on nyt virallisesti paras koirajuttu jonka oon kuullut. Ennen ykkössijaa piti tarina noutajasta, joka suuttui emännälleen siitä, että emäntä kävi matkoilla ja jätti koiran siksi aikaa kotiin. Kun emäntä palasi, koira ilmaisi loukkaantumisensa istumalla sohvalla kuono seinää päin. Kesti kuulemma kauan, ennen kuin heltyi kääntymään ympäri.

   Poista
 6. Oi mikä kaveri ja auktoriteetti! Antaa toisen välillä levätä...
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, Nidon hiljainen läsnäolo on niin kokonaisvaltaista.

   Poista
 7. Hauska koira :) Meidän hälytysjärjestelmä on alkanut pikkuhiljaa prakaamaan. Vieras saa tulla sisään saakka ennen kuin alkaa räksytys, minusta kun toimivan järjestelmän täytyisi mennä päälle jo siinä vaiheessa kun vieras saapuu pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nidon kanssa taas on niin, että se päästää kyllä kenet tahansa ovelle saakka, mutta päästessään lähikontaktiin tunkeutujan kanssa, se arvioi tilanteen uudelleen. Ovikellon äänestä se menee suunniltaan, sillä pääkaupunkiseutulaisessa kerrostalossa (jossa rapun ovi on aina lukossa) ei ovikello kovin usein soi.

   Yksi epäonninen ihan oikeiden kovanturvajärjestelmien myyjä oli päässyt kerran rappukäytävään sisään ja soitti meidän ovikelloa. Koirat rymisteli heti eteiseen mölisemään. Mies meni avaamaan oven ja sulki välioven selkänsä takana niin, että koirat jäivät haukkumaan sen taakse. Pelokas myyjä oli ääni väristen ojentanut firmansa esitteen parin käsivarren mitan päästä ja todennut, että "teillä taitaakin olla noi kodinturva-asiat ihan kunnossa" :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.