28.2.2012

Ahdasta

Asunto on alkanut käymään ahtaaksi.

Sen tietää muun muassa siitä, että alle metrin korkuiset henkilöt ovat alkaneet töniä toisiaan.Eikä nukkumaan ilmeisesti mahdu enää muuten kuin nurkan myötäisesti.


Enää pari viikkoa. Ja tietysti tulin juuri nyt kipeäksi.

Mutta valmista tulee, pikkuhiljaa. Kuten esimerkiksi puolikas tiili kerrallaan. Saan työmaalta pitkin päivää kuvalähetyksiä, joita katselen hymyillen (ja aivastellen) vällyjen välistä.Olen aloittanut muuttolaattikoiden pakkaamisen tarkalla ajatustyöllä. Tulin vastikään kaikki kaapit mielessäni läpikäytyäni siihen tulokseen, että aivan hyvin muutama ilta riittää koko omaisuuden pakkaamiseen, kun eihän meillä edes ole kovinkaan paljon tavaroita!

Ja sitten tuli mieleen, että ainiin, se kellarivarasto... Kellarissa on n. neljän neliön kellarikoppi kattoon saakka täynnä tavaraa. "Täynnä" tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, ettei ovea voi avata ilman tavaravyöryä, ja mikäli koppiin haluaa sisälle, on joku intiakaappi pakko nostaa ensin pois. "Tavaraa" puolestaan tarkoittaa ainakin eteiskaappeja, kylpyhuoneen kaappeja, lipastoa, kahta hyllykköä, kekoa kenkälaatikoita, nirson siperianhuskyn (Nidon, Kodahan tosiaan nukkuu vaikka nurkanmuotoisesti) hylkäämiä koiransänkyjä sekä asioita, joita en muista oletettavasti siksi, että olen halunnut sulkea ne mielestäni itseäni säästääkseni.

Lokikirjaan kirjattakoon myös, että lapsi on oppinut nousemaan seisomaan, taputtamaan ja sanomaan "Khhkhh!" (= Kukkuu!, kuten varmasti aivan hyvin ymmärsitte). Nyt hän on mummilan päiväkodissa, jotta saan kuolata tyynylle ja aivastella itsekseni.

Joten menenkin tekemään juuri sitä.

8 kommenttia:

 1. Onneksi pari viikkoa ei ole pitkä aika, tsempiä muuttoon! Jään innolla odotteleen kuvia valmiista keittiöstä, tuo nimittäin vaikuttaa juuri sellaiselta unelmakötsältä, jota olen yrittänyt Paintilla piirrellä (!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse odottanut koko remontissa kaikista eniten keittiön valmistumista, joten teen siitä varmasti ennen-jälkeen -jutun, kunhan ihan valmiiksi saadaan :) Eilen käytiin tilaamassa sinne verhotkin, jee!

   Poista
 2. Ihana muuttaa paikasta toiseen! Matkalla voi "hukata" vaivatta muutaman turhan tavaran. Suosittelen sydämestäni! Pohjolan koirat muuten yleensä halveksivat syvästi koreja ja koiransänkyjä, osalle ei kelpaa edes matto joten....
  Ja tämä pienihminenhän kukkuu aivan selvästi kevättä! Iloa muuttohommiin ja nenän niistämiseen!
  Tänään muuten upeat kurkilaumat lensivät kohti pohjoista.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan muuttamista! Johtuu varmaan siitä, että oon joutunut tekemään sen vaan muutaman kerran, enkä kertaakaan yksin. Enkä kovin pitkää matkaakaan. Innokas kaappiensiivoaja arvostaa just sitä, että pääsee tyhjentämään kaikki nurkat ja laittamaan uuteen paikkaan parempaan järjestykseen.

   Toivottavasti kurjet ehtivät pian tännekin :) Tosin vielä voisi kurjenvarpaita vähän kipristellä hangessa, mutta äkkiäkös nuo tuosta sulavat...

   Poista
 3. Hehee! Tuo nurkan mukaisesti nukkuminen on kyllä tilaa säästävää, monesti kun nurkissa ei ole kuin pölyä niin on hyvä että nekin otetaan hyötykäyttöön! :D

  Jaksuja muuttohommaan, se on samalla ihanaa ja kamalaa. Ja kamalin on toi pakkaaminen..ainakin minusta. Uudessa kotona on sitten ihanaa purkaa kamoja omaan tahtiin ja järjestellä paikoilleen.

  Odottelen innolla kuvia kyökistänne, vaikuttaa ainakin oikein lupaavalle tuosta "tiiserikuvasta" päätelllen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me usein naureskellaan, että meillä on nurkissa vähän keskivertoa isompia villakoiria :D

   Suhtaudun pakkaamiseen muuten ihan rauhallisesti, mutta se kellarikomero... Mun ja kellarikomeron suhde on siis jo entuudestaan vaikea. Koppi olisi pitänyt siivota jo reilusti yli vuosi sitten, mutta vetosin raskauteen ja pääsin luistamaan puuhasta, joka on nyt sitten kahta kauheampana edessä.

   Lisäkuvia kyökistä ihan takuulla luvassa. Ja kaikkia siihen ihastuneita/ihastuvia varmasti ilahduttaa esimerkiksi tieto siitä, että kaappeja ei vaihdettu lainkaan :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.