7.12.2011

Mielikuvitusystävä

On yksilökohtaista, kuinka kauan koirilla kestää tulla järkiinsä.

Siis oppia pentuajan jälkeen ymmärtämään ja hyväksymään sellaisia realiteetteja, kuten että lentävät lehdet eivät ole eläviä, roskasäiliöt eivät ole vaarallisia ja että ohiajavan pyörän kyytiin ei voi hypätä.

Yleensä järkiintulo tapahtuu ensimmäisten parin elinvuoden aikana, mutta useimmilla on vielä aikuisenakin joitain asioita, jotka ovat jääneet epäselviksi - joiden kohdalla kukaan ei ole koskaan oikaissut väärinymmärrystä. Ronja esimerkiksi vihaa ruohonleikkureita. Nido kuvittelee muuttuvansa näkymättömäksi seisoessaan liikkumatta.

Kodalla taas näitä juttuja on... vähän enemmän.

Siispä silloin, kun muut viettävät aikaa yhdessä...


...Koda nököttää keittiössä vahtimassa uunissa asuvaa ystäväänsä.

16 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, herätin vähintään puolet taloudesta kun repesin nauramaan uunissa asuvalle ystävälle! :D <3

  Kun minä olin pieni, minulla oli mielikuvitusystävä nimeltä Manu. Manu asui nahkasohvalla äitinsä ja mummonsa kanssa ja meillä oli parisuhde. ^^

  VastaaPoista
 2. (Siis parisuhde pelkästään Manun kanssa!) :D

  VastaaPoista
 3. Oi, mahtavaa, kuten aina :D Mä olin pienenä varma että meidän saunassa asuu tonttu. Ja pelkäsin sitä tietenkin ihan p****t housussa.

  VastaaPoista
 4. Haha, näyttääpä tutulta. Tälläkin hetkellä eräs (siperianhuskysekoitus) istuu jähmettyneenä tuijottamassa olohuoneen ikkunaa, koska sieltä näkyy oma kuv.. ei kun ystävä.

  VastaaPoista
 5. Talo tärisi naurusta. Isäntä tuli katsomaan oliko kohtaus kuinkakin vakava... Kiitos!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 6. Hahahha :) Niin tuttua. Tällä hetkellä eletään jännittäviä aikoja, kun pian vuoden täyttävä mörköikäinen tärisee Rölliä telkkarista katsoessaan. Ihanat koirat.

  VastaaPoista
 7. Voi iik! :D Meillä ei muuten tuo lentävien lehtien -arvoitus ole vielä täysin kolme vuotiaalle karvakuonolle auennut. Eikä imuri, eikä mikään muukaan liikuteltava esine, eikä muuten sekään, että tv-ruudun sisältö heijastuu olohuoneen ikkunaan (eli ei, meidän takapihalla ei juoksentele antilooppeja ja leijonia).

  VastaaPoista
 8. Karoliina, voi ihana, Manu! :D Mulla oli muistaakseni jossain vaiheessa lyhyen aikaa isoveli ja isosisko. Pidin niille päiväkodin porttia auki, kun ne kävelivät edelläni.

  Raparperityttö, en muuten tiedä itseni lisäksi turhan montaa ihmistä, jotka ovat kuulleet jo lapsena noita saunatonttujuttuja. Itse kuvittelin saunoessani tontun istumaan viereeni ja olin jonkin väärinkäsityksen takia ymmärtänyt, että tonttu asuu kiukaassa...

  Anonyymi, niin on <3

  Olga, tosi röyhkeitä ystäviä siellä, kun tulevat ihan avoimesti ikkunoista kurkkimaan! Meillä sentään tuo yksi pysyy kiltisti uunissa.

  Taunuslainen, hyvä että apu oli sentään lähellä :D Ei kestä!

  KRISSE, ymmärrän Röllipelon ihan täysin! Varsinkin näin vanhempana tuntuu aika jännältä, että muksuna on katsottu ohjelmaa, jossa parrakas mies asuu metsässä yksin ja laulaa lapsien säikyttelemisestä.

  Satsu, hahah :D Ne lentävät lehdet on kyllä meilläkin vähän sellainen asia, että se kaipaa kertaamista joka syksy. Nidokin välillä innostuu niistä, tosin se innostus loppuu sekunnissa, kun se muistaa taas kylmän totuuden. Koda sen sijaan intoilee avoimesti ihan kaikesta lentävästä edelleen. Mies naureskeli eilen iltalenkiltä koirien kanssa tultuaan, että niitä oli juuri ennen kotiovea tullut vastaan tuulen mukana lentänyt pahvimuki. Ei ollut kuulemma meinannut saada Kodaa millään sisään...

  VastaaPoista
 9. Tää on ihan lemppariblogi, aina piristää päivää! :)

  VastaaPoista
 10. Voi Koda ja uunissa asuva ystävä! <3

  Onkohan kuinka normaalia, että meillä on miehen kanssa yhteinen (mielikuvitus)ystävä Ile ja hänen perhoskoiransa Tuhti? (Tuhti on vähän bullea, hitsi.. ;)) Aina jos jostain kuuluu selittämättömiä ääniä, niin ne on helppo kuitata Ilen ja Tuhtin puuhailuilla. Ko. kaksikko on muuttanut mukanamme kodista toiseen jo yli kymmenen vuotta. Eli ymmärrän Kodaa paremmin kuin hyvin! :DD

  VastaaPoista
 11. Hilla, kiitos!! :)

  annamari, no juu, Koda ja Kodan kaverit <3

  Hahah, en nyt ota Ilen ja Tuhtin normaaliuteen kantaa, mutta oon tosi tyytyväinen, että Kodalla on ymmärtäjiä <3 Ensin nauratti, mutta kun tässä nyt mietiskelen meidän keskinäisiä sisäpiirijuttuja (kuten intialaisella aksentilla englantia puhuvan nörtin esittämistä), ei ehkä ole varaa naureskella...

  VastaaPoista
 12. voi hillitöntä! :D oon jo pidemmän aikaa seuraillut blogiasi. ossaat kirjottaa tosi taitavasti ja pitää aina muistaa olla hörppimättä aamukahvia sillon kun täällä vierailen. ne kun ois näytössä värikkäinä pilkkuina aika pian. :)

  VastaaPoista
 13. Hahah, ihan parasta palautetta, kiitos! :D Ja ah, tätä mun vastausnopeutta. Joskus vielä yllän siihen, että joku saa vastauksensa saman päivän aikana...

  VastaaPoista
 14. Hei, ekaa kertaa blogissasi! :) Kiinnitin huomiota mm. tämän kuvan mattoon - saako kysyä mistä olet tuollaisen löytänyt? :) Meidän keittiö tarvisi ison pyöreän maton ja tuo voisi olla mieluinen meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kuvan talja on Stockmannilta ja tuo keittiön suorakaiteen muotoinen matto (jossa on siis vain pyöreä leimasinkuvio keskellä) taas niinkin eksklusiivisesta mattokaupasta kuin K-Raudasta :D Itse olen metsästänyt pyöreitä mattoja ainakin Askosta ja VM-Carpetsin valikoimasta. Jälkimmäisellä on tietysti hirveät hinnat, mutta matot ovat oikeasti myös kestäviä. Mutta pääosin kyllä ryijymattoja...

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.