3.1.2011

Talviunilla

Moi!


Meillä ollaan oltu talviunilla. Kuin muumit konsanaan. Annettu lumen kinostua ikkunoiden eteen ja odotettu, josko Mörkö lipuisi etupihalle.


Muumimainen käyttäytyminen on johtunut siitä, että yksi laumanjäsenistä on muuttunut ihmismuumiksi.


...Ja eräiden laumanjäsenten mielestä se on sen mahansa kanssa koko ajan tiellä. Ja kuten oikeatkin muumit, sekin on herännyt aina välillä talviuniltaan syömään kaikkea kummallista. Laumassa odotetaan jännityksellä, kasvaako sillekin tupsupäinen häntä.


Joka paikkaan on myös alkanut ilmestyä suupalan kokoisia villasukkia, joita ei jostain syystä saa edes maistaa. Ei edes ihan vähän hampailla kokeilla.

Ja työhuonetta sisustetaan taas uudestaan. Ihmismuumin mielestä ihan ensiksi sinne piti saada kynttilälyhty kattoon roikkumaan. Ja kattolampun paikkaa siirrettyä. Laumanjohtajalla on työkalupakki koko ajan esillä siltä varalta, että hirmuinen ihmismuumi alkaa esittää remontointivaatimuksia.


...Ja on niitä kyllä esitettykin. Kevään aikana susiluolassa pitäisi uusia ihan ehdottomasti ainakin kylpyhuone, mutta mulkoiltu on keittiötäkin.

Niin että lauma pahoittelee pitkäksi venähtänyttä blogitaukoa ja lupaa (taas) parantaa tapansa. Tosin spontaaneita taukoja saattaa sattuneesta syystä olla vastaisuudessakin edessä.

(P.S. Kuvaamisaparaatti päivittyi pyhien aikana rutkasti parempaan, joten kuvaamista ei vastaisuudessa estä suhmurainen kelikään!)

4 kommenttia:

 1. Apua! Muumikuulumisia! Paljon, paljon ja vielä enemmän onnea teille ihmisille! Ja pahoittelut susille tiellä olevasta massusta, hih! Miten äärettömän jänskää! Kuoriutuukahan mahasta muumipeikko vai niisku-neiti, tuskin maltan odottaa!Ü

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Ellen paremmin tietäisi, voisin liikehdinnän perusteella luulla odottavani hattivattilaumaa.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä ihana blogilöytö! Olen hykerrellyt teidän karvanaamojenn parissa jo tovin, miten mahtavia kuvia ja juttuja kans :) Toivottavasti blogi-into löytyy taas muumiutumisesta huolimatta (onnea!), sillä vierailisin mielelläni myös jatkossa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) On aina yhtä häkellyttävää kuulla, että joku viitsii näitä horinoita lukeakin. Uskon bloggaamistarpeen kasvavan nyt muumivaiheen loppua kohden mentäessä, kun kaikki liikkumista jossain määrin sisältävät tekemiset jäävät yhä vähemmälle...

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.