2.11.2010

Pyllypiristys

Olo on ollut vähän vetämätön (kuten kuvasta näkyy, muillakin kuin allekirjoittaneella), ja koska jollain siellä ruudun toisellakin puolella ihan varmasti on, ajattelin ilahduttaa teitä tänään taltioidulla pyllykuvalla.


Pyllykuvissa on aina jotain erinomaisen hienoa, mutta oman lisänsä niihin tuovat ehdottomasti harjaamattomat villahousut ja katonrajaa kohti sojottavat takaraajat.

Pyllykuvan kylkiäisinä päivitän tiedot meneillään olevasta empiirisestä kokeesta, jonka olen uhannut aikoja sitten toteuttaa.


Laumanjohtaja toi taannoiselta Lapin-reissultaan tuliaisiksi porontaljan. Sopivaa on etsitty pari vuotta. Sen kummempia kriteereitä ei ole ollut, taljan on pitänyt vain näyttää ja tuntua sopivalta. Yritimme toissakesänä ostaa taljan Kauppatorilla turistitavaraa myyneeltä mieheltä, joka kieltäytyi sellaista myymästä kuullessaan, että taloudesta löytyy suuria koiria. Kaikki koirat kuulemma aina repivät porontaljat. Ei auttanut selittelyt, että lattioillamme on kyllä muitakin taljoja, joita ei ole revitty. Porontaljat ovat kuulemma asia erikseen.


Talja ostettiin pyllynlämmikkeeksi ennalta määrittelemättömään paikkaan, mutta päätin uhkarohkeasti asentaa sen makuuhuoneen lattialle, ja vieläpä juuri siihen kohtaan, jossa siperialaiset nukkuvat. Talja on ollut sijoillaan nyt puolitoista kuukautta, eikä siitä ole irronnut karvaakaan. Tarkalleen ottaen kumpikaan koirista ei ole ollut taljasta edes kovinkaan kiinnostunut, tosin Koda säilyttäisi sitä jostain syystä mielellään mytyssä.

Johtopäätös: emännän sisustustaipumukset 1 - siperialaiset 0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.