19.8.2010

Kun saapuu syys

Varmoja syksyn merkkejä on kolme:

1) Emäntä siirtää vaivihkaa maailman parhaat kengät käden ulottuville. Tai edes pari paria. Ihan vaan siltä varalta, että jos jonain päivänä vaikka uskaltaisi jo vetää ne jalkaan ilman, että silminnäkijät soittaisivat tohtorille (viime vuonna maltoin elokuun viimeiseen viikkoon saakka).


2) Aamulenkit. Siis sanan varsinaisessa merkityksessä. Yleensä kutsun aamulenkiksi mitä tahansa liikkumista, mikä tapahtuu lähempänä heräämistä ja aamiaista kuin seuraavaa ateriaa ja uudelleen nukahtamista. Mutta tänään meillä oltiin ihan oikeasti ovesta ulkona ennen puoli seitsemää. Aamulla....Ja yöunia jatkettiin tietysti heti, kun päästiin kotiin.

3) Vaihtunut uniseura.

Kesällä on inhottavaa nukkua hikisten ihmisten vieressä, joten sitä nukkuu mieluummin vaikka lattialla. Viimeisen parin viikon aikana ihmiset ovat kuitenkin heränneet havunneulasten tuoksuun ja seuraavaan näkyyn.


En malta koskaan olla rapsuttamatta siperianmöykkyä sellaisen vierestä herätessäni. Siitä seuraa möykyn hieman ärtynyttä ähinää ja asennon korjausta. 

Möykky pitää syksyssä erityisesti siitä, että emäntäkin ymmärtää häipyä asunnosta koko päiväksi ja palaa parhaimmassa tapauksessa vasta juuri sopivasti ennen siperialaisruokailua.

2 kommenttia:

  1. Joo syksy saisi kyllä tosiaan jo saapua, kesä on kiva, mutta ehkä sitä on ollu jo riittämiin tälle vuodelle :) Ostin kans eilen(!) uuden talvitakin, oli juuri sellainen minkä haluan niin mikäs siinä vaikkei sitä hetkeen pääsekään käyttämään :)

    VastaaPoista
  2. Kesä on pitkän (ja ainakin tän vuonna myös hyvin piinaavan) talven jälkeen ihan kiva hengähdystauko, mutta nämä kolmenkympin paremman puolen helteet ovat ainakin mulle liikaa. Vaikka en mikään muotihaukka olekaan, syksyssä sekin on siistiä että saa pukeutua aika monipuolisesti, eikä sää sanele pukeutumista samaan tyyliin kuin vaikkapa niissä plus kolmenkympin helteissä.

    Hitto miten odotan, että pääsee raahaamaan syystakit kellarista. Ja että voi pitää taas nahkarotsia. ...Ja että on edes jotenkin perusteltua ostaa taas uusi talvitakki :D

    VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.