22.3.2010

Äidin pieni herätyskello

Sain täysin inhimilliseen aikaan noin kello 6:30 seurakseni koiranpennun, joka halusi lenkiltä kotiuduttuaan jatkaa ulkona havaitsemansa sääilmiön ihailua.


Ymmärrän, että monen kuukauden pimeyden jälkeen aamukuudelta paistava aurinko on ihanaa ja ihmeellistä, mutta sellaisiakin ikkunoita kyllä löytyisi, joista ulos nähdäkseen ei tarvitsisi maata kenenkään päällä.

Meillä tunnistaa loman muutenkin siitä, että sängyn käyttöaste on tavallista korkeampi. Vällyjen välistä ei kannata poistua lainkaan, ellei ole valmis luovuttamaan paikkaansa muille lomailijoille.


Muutama päivä sitten äkillisesti iskenyttä kevätväsymystä on helpottanut se, että tukikohtaamme on emännän merkkipäivän kunniaksi ilmestynyt maailman kaunein kirja.


...Joka on niin kaunis, että joudun ehkä varaamaan sille vakiopaikan pöydän äärestä, käyttämään sitä vihkiraamattuna ja lukemaan sitä tuleville lapsilleni iltasaduksi joka ilta täysi-ikäisyyteen saakka. Lukiessa voi sitä paitsi opetella hollantia!

Kysellessäni lukijoilta aihetoivomuksia on suosituin ollut laumanjäsenten ruokinta. Sattuneista syistä (joihin liittyy mm. allergioita ja räjähtävä lautanen) en itse osallistu ruokien tuottamiseen juuri mitenkään, joten joudun ilmeisesti haastattelemaan laumanjohtajaa, mikäli haluatte tietää aiheesta tarkemmin.

Melko tarkkaavaisten havaintojeni perusteella luulisin lauman nelijalkaisten jäsenten syövän tätä:


Tavaraa kutsutaan Yrjölänpuuroksi, sitä valmistetaan meillä kerran parissa viikossa, eikä sitä näköjään voi kuvata ilman kuonojen osallistumista. Uuniin muutamaksi tunniksi unohdettavaan vuokaan laitetaan kaupasta valmiina ostettavan Koiran puuroaineksen lisäksi satunnaisia vihanneksia, siemeniä, ohraa ja lihaa. Tai näin ainakin luulisin.

Koirat syövät kerran päivässä ja saavat ylläkuvatun sapuskan lisäksi myös raakaa (jauhe-)lihaa, muutamia Royal Canin Maxi Sensible -nappuloita ja Multidog-vitamiiniseosta. Herkkuina ja satunnaisina välipaloina meillä syödään tylsiä nahkaluita ja kuivattua lihaa, viimeisimpiä hittejä lienevät Hau haun kuivatut kanasuikaleet, jotka ovat siperianhuskyjen kanssa toteutetuissa empiirisissä kokeissa hävinneet n. puolessa sekunnissa jäljettömiin.

Suosittelemme lomailijoille ja oikeastaan kaikille muillekin maailman ihmisille levyhyllyn tuoreinta tulokasta.


Asiat eivät voi koskaan olla kamalan huonosti, jos taustalla soi Johnnya.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, sudet on NIIN söpöjä! Ja aurinko, kyllä on ollu ihana ilma! Teille sattui oikea unelma lomasää!

  Mulle tulee yrjölänpuurosta mieleen Rosan (13v/Ronja look-a-like) pentuaika. Rosa on lähes kaikelle allerginen, niin kuin Westit ikävä kyllä usein ovat. Kun Rosalle yritettiin löytää sopivaa ruokaa, mulla oli tapana tehdä yrjölänpuuroa. Siinä oli tummaa riisiä, lampaan jauhelihaa ja vähän porkkanaa. Meillä asuvan miehen mielestä se oli suurta herkkua. Hän aina toivoi, että Rosalta jäis jämiä! Talking about a doggy bag...Ü

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan tuo yrjölänpuuro on meidänkin menuun kulkeutunut Ronjan kautta - Ronjakaan ei voi syödä oikein mitään, tosin on joutunut sittemmin luopumaan myös yrjölänpuurosta ja siirtymään erikoisnappeihin. Ja sairastelee silti jatkuvasti.

  Toisin kuin huskyilla yleensä, Nidolla oli pentuna tosi herkkä vatsa ja jonkinlainen krooninen suolistotauti, joten alettiin syöttämään sillekin puuroa. Luonnollinen jatkumo on tietty, että Koda vetää samaa tavaraa :)

  Hahah, kyllä se puuro munkin mielestä hyvältä tuoksuu, mut en ehkä laittais suuhun vaikka voisinkin :D Miehet...

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.