19.11.2009

Ei omena kauas...

Pidän sanonnasta, jonka mukaan koira on omistajansa kaltainen. Jankutan aiheesta mielelläni ja etenkin sellaisissa tilanteissa, joissa koira osoittautuu huonokäytöksiseksi. Myönnän kuitenkin, että meilläkin tilanne on - niin hyvässä kuin pahassa - sama kuin kaikilla muillakin.

Nido
Laumanjohtajalta omitut piirteet: on harkitsevainen ja hiljainen, mutta kuitenkin usein täysin yllättävissä tilanteissa tarpeettoman röyhkeä. Sen varsinainen herääminen tapahtuu n. 45 minuuttia silmien avaamisen jälkeen ja se vie puolikkaan sängyn verran tilaa. Pitää liikunnasta, mutta yliarvioi oman fyysisen kapasiteettinsä. On ärsyttävän älykäs.

Emännältä omitut piirteet: ei siedä muutoksia, jotka eivät ole itsensä aikaansaamia. Ei pidä vierailijoista, etenkään yllätysvierailijoista. Ei siedä ylipäätään mitään yllätyksiä. Muuttaa mielipiteitään ja mielialojaan nopeasti - koirasaaressa jököttävä, ennen korkeintaan neutraaleita tunteita herättänyt roskis aiheuttaa nykyään suunnatonta epäluuloa. Pitää rutiineista etenkin silloin, kun ne liittyvät nukkumaanmenoon tai kotiintuloaikoihin. Viihtyy yksikseen. Pitää pienistä lapsista, ei pidä suurimmasta osasta aikuisia. Pelkää suurikokoisia miehiä.

Koda
Laumanjohtajalta omitut piirteet: massiivinen, jatkuvasti ja äärettömyyksiin saakka kasvava koko. Etenkin valtava ahteri. Kiinnostus aivojumppaa vaativiin tehtäviin, kuten asioiden purkamiseen. Motoriikan ja koordinaatiokyvyn täydellinen puuttuminen. Avuliaisuus ja sosiaalisuus; tarjoaa reippaasti ammattitaitoaan esim. sähkömiehelle tai lukkoja vaihtamaan tulleelle viattomalle sivulliselle. Loukkaantuu syvästi, jos apua ei hyväksytä. Aloittaa mielellään keskustelun ventovieraidenkin kanssa esimerkiksi lenkkipolulla tai liikennevaloissa. Oma ravinnontarve on omasta mielestään n. 10kg/pvä.

Emännältä omitut piirteet: "paljon melua tyhjästä"-tyyppinen suhtautuminen elämään. Melusaasteen tuottaminen etenkin silloin, kun joku on nukkumassa. Oman mielipiteen jakaminen silloinkin, kun kukaan ei ole sitä kysynyt. Ristiriitainen asennoituminen sanomalehtiin (joskus niiden olemassaolo ei haittaa, toisinaan ne kelpaavat vain silputtavaksi).  Ei omista edes nimellistä harkintakykyä. Aloittaa mielellään kyseenalaisia projekteja esimerkiksi keskellä yötä. On kiinnostunut siivousvälineistä. Teeskentelee ymmärtämätöntä silloin, kun ei halua toteuttaa annettuja ohjeita.


(Laumanjohtaja lähti parantamaan maailmaa taloyhtiön hallituksen kanssa ja minä jäin "siivoamaan". Eli levittelin kaikkien kaappien sisältöä lattioille ja pöydille, harkitsin imuroimista ja lopulta intouduin ottamaan kummallisia valokuvia koirista.)

2 kommenttia:

 1. Olit tehnyt metkat koira- ja ihmisluonneanalyysit. Ja tuo tuolinaluskuva on huvittava. Koirat joutuvat kummallisiin tilanteisiin ja osaavat näyttää niin hölmöiltä.

  Huskyillä on tosi vahva pää ja muhkea tuo kuono. Ne näyttävät lempeiltä jättiläisiltä. Varsinkin tuossa edellisessä postauksessasi tuo kuva missä hierot pennun korvaa, siinä pennun pää näyttää niin pehmeältä jykevältä möhkäleeltä että tekisi mieli tulla laajakaistaa pitkin silittelemään! Tee se puolestani ;)

  VastaaPoista
 2. Lupaan tehdä :)

  Tuolinaluskuvassa itseasiassa syödään antaumuksella pahvia. Ja syömisellä tarkoitan siis sitä, että se oikeasti pureskellaan ja niellään. Se on harrastanut sitä pennusta saakka ilman mitään suolistollisia seuraamuksia, joten kait huskyn peltivatsa pilkkoo selluloosaakin sitten kiitettävästi...

  Pidän itse hirveästi huskyjen vahvoista päistä, kun ne eivät kuitenkaan ole koskaan vartaloon verrattuna epäsuhtaisen kokoisia, eivätkä massiivisia. Isosta päästä löytyy paljon kivoja silityskohtia :) Meidän pennun kuono on jostain syystä tosi lyhyt (vanhemmalla oli saman ikäisenä jo kunnon muurahaiskarhunokka), mutta se näyttää kompensoivan pituutta pärstän leveydellä. Jaksan ikuisesti ihmetellä sitä, miten vaihtelevan muotoisia, kokoisia, värisiä ja näköisiä huskyt ovat, mahtuen kaikki kuitenkin saman rotumääritelmän alle.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.