2.10.2009

Kommunikaatioproseduurit

Syksyn koulukuvausten kunniaksi pojat suostuivat tänään useampaan kertaan kaverikuviin. Eli olivat siis lähekkäin hetkinä, jolloin kamera oli kurkotuksen päässä.Huomasin äsken makuuhuoneen ohittaessani että Koda oli hivuttautumassa avoimesta ikkunasta ulos. Se oli saanut tassut jo ikkunalaudalle ja kuikuili pusikkoihin, kun tartuin sitä niskasta. Kun sitten istahdin koneelle, se tuli viereeni istumaan ja tuijottamaan. Hetken tuijotettuaan se lausui päättäväisesti "MÖÖLIMÖÖÖLIMÖÖLI".

Sitten tuijotimme toisiamme. Äkkiä keksin, että ehkä se haluaa nähdä kunnolla ulos. Avasin sille parvekkeen oven ja nyt se jatkaa samojen pusikkojen tuijottamista nenä kiinni parvekelasissa.

Olemme siis ensimmäisen kerran ymmärtäneet toisiamme - se yritti kommunikoida kanssani ja minä ymmärsin. Odotan innolla tulevia keskusteluita. Olisi hienoa tutustua siperialaiseen näkökulmaan esimerkiksi puutulleista ja NATO:sta.

Nidokin oli pentuna kiinnostunut jakamaan näkemyksiään sivullisten kanssa, mutta nyt vanhempana se syventyy mieluummin itsenäiseen ajatustyöhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.