1.5.2009

Mayday mayday!

Viereiseen pusikkoon on sammunut joku pallogrilli sylissään ja Koda oli tänään aamulenkillä säikähtänyt jostakin esiin mönkinyttä, krapulaista juhlijaa, mutta noin muuten vappu sujui oikein rauhallisesti. Koda myös ilahdutti eilen illalla pissaamalla sänkyyn ja jatkoi samalla linjalla tänä aamuna, joten ruuvasimme sängynjalat taas kiinni ja siirsimme Kodan portaikkona toimineen rahin pois makuuhuoneesta. Sitten kun se yltää hyppäämään täyskorkeaan jenkkisänkyyn, sen luulisi myös osaavan jo pidätellä.

Naapurit ovat naureskelleet Kodan kasvupyrähdyksille ja paljon töissä ollut laumanjohtajakin vakuuttaa, että Koda on tänään selkeästi suurempi kuin eilen. 
Itse huomaan Kodan hurjan kehityksen lähinnä siinä, että sen pennunomainen pöljyys on häviämässä. Oikeastaan hieman pelottaakin. Jos sen älyllinen kehitys jatkuu samaa tahtia, se saa korkeakoulututkintonsa valmiiksi samaan aikaan emäntänsä kanssa.


...Katsokaa nyt noita tassujakin! Mikäli Kodan ruumiinrakenteesta voi nyt mitään päätellä, uskoisin sen jäävän Nidoa hieman matalammaksi, mutta kasvavan sitä selkeästi harteikkaammaksi. Koda on nimittäin ns. pötkylämallia, kun Nido puolestaan oli pentuna honkkelimallia. Lisäksi luulisin että sen korvat ja kuono tulevat olemaan paljon pienemmät kuin Nidolla, eikä se kasvata aivan yhtä valtavaa häntääkään. Väristä en osaa sanoa mitään. Kasvojen vahvat merkit jäävät varmasti näkyviin, mutta kyljistä se on jo vaalentunut paljon. Sillä on myös hännässään samanlainen viivamerkki kuin Nidollakin, suunnilleen samassa kohtaakin. Erikoista sinänsä, sillä en ole nähnyt muilla huskyilla vastaavaa ja pojat eivät ole millään tavalla sukua keskenään.


"Kaaduiksä?"

Poikien leikeistä on tullut hieman äänekkäämpiä ja rajumpia ja olemme naapurit mielessämme yrittäneet hillitä ainakin leikkimiseen liittyvää kiljumista. Seinänaapuri raportoi tänään, ettei ole koskaan kuullut mitään koiraperäisiä ääniä meidän puoleltamme. Mitä en kyllä usko. Pojilla on tässä samalla menossa jonkinnäköinen pyörremyrskyleikki, jossa ilmeisesti saa pisteitä sen mukaan, miten mielikuvituksekkaita ääniä kykenee tuottamaan. Seiniin törmäillään ja sängyssä hypitään riemunkiljahdusten saattelemana, eikä se mukamas kuulu naapuriin?

Viikon päästä Koda menee rokotettavaksi ja Nido mahdollisesti samalla lääkärintarkastukseen. Ajattelimme samalla testata lähelle avatun päivystävän yksityisen eläinsairaalan, jolle todella onkin ollut tilausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.