10.3.2009

Konnankoukkuja

Eilen tehtiin sellainen ratkaisu, että annettiin Nidolle nopeasti päivällä ruoka, laumanjohtaja käytti sen pikalenkillä ja sitten lähdettiin pikareissulle kauppaan. Kaupasta napattiin kyytiin laumanjohtajan veli, toimitettiin asiat ja tultiin takaisin kotiin Nidoa hakemaan, jotta päästäisiin lähtemään puistoon.

Nido osoittaa mieltään luvattomiin kohteisiin enää hyvin harvoin - lähinnä niin, että tilaisuus tekee varkaan. Jos roskapussi on jäänyt johonkin ja se jää sen kanssa yksin, pussille käy huonosti. Ja niin edelleen. 
Eilen, kauppareissulta palatessamme, keittiön lattialta löytyi pakastepussin suikaleita ja hyvin, hyvin väsynyt koira. Se ei jaksanut nousta meitä vastaan ja häntä heilui vaivalloisesti. Yritimme tutkia mystisen pussin alkuperää tuloksetta ja päätimme tarkkailla koiran tilannetta iltaan. Jos se olisi edelleen hiljainen, vietäisiin se lääkäriin. 

Puistossa Rockyn kanssa peuhatessaan Nido piristyi ja muovipussimysteeri jäi sikseen. Toki koira oli vielä illallakin hieman tokkurainen, mutta ajateltiin että kun liikkuminen ei näytä vaivalloiselta eikä koira valita (Nido valittaa aina, jos sitä sattuu johonkin), ei sen tila voi olla kovinkaan vakava.

Nidon ruoka on pakastepusseista taputeltuina "levyinä" pakkasessa ja joka kerta kun Nidolle antaa ruokaa, täytyy sille ottaa seuraavan päivän levy sulamaan tai vaihtoehtoisesti tehdä uusi satsi ruokaa. 
Kun äsken olin antamassa sille ruokaa, en yhtäkkiä löytänytkään levyä mistään. Huusin laumanjohtajalle, joka ilmoitti jättäneensä ruoan "ihan varmasti pöydälle... tai sitten se on jääkaapissa". Ei löytynyt kummastakaan. 

Nido istui korvat luimussa jaloissani ja mulkoili minua kulmiensa alta, niin syyllisen näköisenä kuin vain ikinä voi. 

Muovipussimysteeri siis ratkesi. Nido oli eilen suivaantunut pikaisesta lenkistä ja kostanut sen kauppareissumme aikana varastamalla pöydällä sulamassa olleen ruoka-annoksen. Se sai eilen siis vahingossa tupla-annoksen ruokaa, mikä tarkoittaa yhteensä miltei kiloa. 

Ei ihme että vähän väsytti.

Uusi lattia on osoittautunut erinomaisen käytännölliseksi. 
Sen sijaan remontin aikana pölyyntynyt ja siksi pesty sänky ei Nidolle enää kelpaa ja se nukkuu yönsä mielenosoituksellisesti makuuhuoneen matolla. Jos sängyn raahaa sen viereen, se pyrkii ylös noustessaan kiertämään sen mahdollisimman huolellisesti.

Vieläkään en voi sanoa, että ymmärtäisin, mitä sen päässä liikkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.